Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Papp Gábor: a környezettudatosság közös érték a búvársportban és a triatlonban

Papp Gábor is teljesítette a Primavera Balatonman Kenesét. A Magyar Búvár Szakszövetség elnöke számára nem idegen közeg a víz, hiszen volt válogatott búvárúszó, jelenleg senior úszó.

„Pár éve az országúti kerékpárt is bekapcsoltam a mozgásba, és innen már csak egy lépés volt, hogy elkezdjem a triatlont" – kezdte Papp Gábor, aki az elmúlt hétvégén ismét teljesítette a középtávot.

„Ez a sportág dinamikusan fejlődik, és komoly párhuzamot tudok vonni a búvárkodás szabadidősportos fejlesztési lehetőségeivel. Mindkét sportág túl a vizes közegen a természet megóvására, környzettudatosságra nevel. Ráadásul a hétvégi versenynek volt egy elég komoly ÖKO nevezés vonala is, ami külön dicsérendő kezdeményezés. Ugyanezt a szemléletet szeretnénk minél jobban elősegíteni a búvárok közreműködésével is." – tette hozzá a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.

A Primavera Balatonman Kenese volt a hazai triatlonsport legzöldebb versenye. 2020-ban először kedvezményes ÖKO-nevezéssel is rajthoz lehetett állni. Ennek a lényege az volt, hogy a triatlonos a kedvezményes nevezési díjért cserébe vállalta, hogy a frissítőpontokon és a végfrissítéskor kizárólag a saját poharát, vagy kulacsát használta, így a szervezők a minimálisra csökkentették az eldobált műanyag poharakat.

0 Tovább

Balatonman 2013 – A kéztörések ellenére Kis megvédte országos bajnoki címét

Fantasztikus versenyeket és jó hangulatot hozott az idei Balatonman. A balatonfüredi triatlon fesztiválon kiváló strandidőben gyűrték le az egyes távokat a versenyzők, este pedig egy látványos fáklyás futással és a Garami Funky Staff koncertjével ért véget a prémiumkategóriás sportesemény.

A triatlonos Kis Gyula megvédte címét a középtávú országos bajnokságon. A balatonfüredi viadalon ezen a távon 1.9 km úszást, 90 km kerékpározást és 21.4 km futást teljesítettek a versenyzők. Kis felkészülése nem volt teljesen zavartalan. Sokat ki kellett hagynia akkor, amikor egy balesetben mindkét kezét eltörte, mindez nem akadályozta meg abban, hogy 4 óra 15.46 perc után elsőként szakítsa át a célszalagot. Az ob-n az ezüstérmet Flandler Márton szerezte meg, Benőcs Zoltán pedig harmadik lett. Középtávon többek között Balzsay Károlynak is szurkolhatott a szépszámú közönség. A korábbi profi ökölvívó világbajnok először teljesítette fél ironmant. Elmondása szerint tudta, hogy fájni fog, de arra nem gondolt, hogy ennyire. „A kerékpározás és a futás alatt is volt holtpontom. Nagyon kellett figyelnem arra, hogy elkerüljem az izomgörcsöket. Mindent egybevetve, hatalmas élmény volt végigversenyezni a napot Balatonfüreden.” – mondta Balzsay. Az ob mezőnyében ott volt Száraz Dénes színész is, aki végül 5 óra 39.45 perc alatt ért célba. A nőknél ugyanezen a távon Brassay Réka végzett az élen, Szurominé Pulsfort Diána és Laluska Zsuzsa előtt.

Az idei Balatonman-en az országos bajnokságon kívül több távon bonyolítottak le rangos nemzetközi versenyeket. Speciálon (1.9 km úszás, 182 km kerékpár, 8.2 futás) a férfiaknál Bozsó Zoltán, a nőknél pedig dr. Harsányi Zsuzsanna szerezte meg az aranyérmet.

Ironman távon (3.8 km úszás, 182 km kerékpár, 42.2 km futás) a hölgyeknél horvát győztest avattak, miután Maja Urban volt a leggyorsabb, míg a férfi mezőnyben       Nagy Gergely nyert.   

Eredmények

Középtáv (1.9 km úszás, 90 km kerékpár, 21.1 km futás)

férfiak

  1. Kis Gyula
  2. Flandler Márton
  3. Benőcs Zoltán

nők

  1. Brassay Réka
  2. Szurominé Pulsfort Diána
  3. Laluska Zsuzsa

Speciál (1.9 km úszás, 182 km kerékpár, 8.2 futás)

férfiak

1. Bozsó Zoltán

2. Kerekes Ábel

3. Bem Norbert János

nők

1. dr. Harsányi Zsuzsanna

2. Wirth Eszter          

3. Szűcs Éva  

Ironman (3.8 km úszás, 182 km kerékpár, 42.2 km futás)

Győztesek: Nagy Gergely (Magyarország) és Maja Urban (Horvátország)

 

0 Tovább

Balatonman 2013 - Szombaton rendezik a középtávú triatlon országos bajnokságot

Rekord nevezői létszám lesz a Balatonman-en. Ez annyit jelent, hogy csaknem ezer triatlonos indul Balatonfüreden.  Több mint 150 önkéntes dolgozik az esemény gördülékeny lebonyolításán.  3000 liter víz, 1500 liter izotóniás ital, 3 frissítő állomás, 200 kg banán, több millió kalóriát tartalmazó gél és energiaszelet áll az indulók rendelkezésére.

 

A szervezők már az utolsó simításokat végzik a triatlon fesztiválon, a résztvevők pedig már a finisben vannak a felkészüléssel. Immár második alkalommal rendezik meg a balatonfüredi sporteseményt, június 15-én várják majd a versenyezni vágyókat a gyönyörű üdülővárosban. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent. A prémium kategóriás verseny egyben Középtávú Triatlon Magyar Bajnokság is lesz. A 70.3 futamnak is nevezett kihíváson nem kisebb feladatra számíthatnak az indulók, mint 1,9 km úszásra, 90 km kerékpározásra és 21,1 km futásra.

Balzsay Károly is sokat edzett a megmérettetésre. Viszonylag rövid idő állt rendelkezésére, ezért a korábbi kétszeres profi ökölvívó világbajnok úgy döntött, hogy a fél ironman teljesítésére vállalkozik. A sportember már túl van első félmaratonján. Április 14-én, szintén Balatonfüreden teljesítette a távot a Maratonman-sorozat első állomásán. Elmondása szerint óriási volt a hangulat, és kellemes tempóban, mosolyogva futott. Abban bízik, hogy ezúttal is hasonló élményeket szerez majd.

„A frissítőkre nem lehet majd panasz, hiszen prémium kategóriás versenyről van szó, és az a cél, hogy a résztvevők a maximumon tudjanak teljesíteni” - mondja Zelcsényi Miklós főszervező. De nemcsak azokra gondolnak, akik a rajthoz állnak: szabadidős és családi programok is várják majd az érdeklődőket. A szervezők fontosnak tartják, hogy mindenki találjon kedvére való elfoglaltságot, és hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja.

A triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel. A fáklyás futásra még mindig lehet nevezni. A Balatonman záróakkordjáról a Garami Funky Staff gondoskodik. Az ingyenes koncerten mindenki kiengedheti a fáradt gőzt.

 

Közérdekű infó

Június 15.-én szombaton, a verseny napján a kerékpáros pályán, a Tótvázsony - Nagyvázsony- Tótvázsony szakaszon a jelenlegi 90 km/órás sebesség helyett 50-es sebességkorlátozás lesz érvényben reggel 8 órától 18 óráig. Kérjük az autósokat, hogy szombaton ne sportemberek miatt, hanem a sportemberekért nyomják a dudát!

0 Tovább

Kisnek eltörtek a kezei, de indul az ob-n

Kevésen múlt, hogy nem hiúsult meg Kis Gyula terve. A címvédő ugyanis balesetet szenvedett otthonában, és csak rendkívüli akaraterejének köszönhető, hogy mégis elindul június 15-én, a Középtávú Magyar Bajnokságon, Balatonfüreden. A sportoló leesett a létráról, és mindkét kezét eltörte, így sokat ki kellett hagynia. Mindezek ellenére bízik abban, hogy jó formában áll majd rajthoz az idei Balatonman-en.

 

„Nem volt zökkenőmentes a felkészülésem, a sérülésem miatt pihenésre kényszerültem, sok időt hagytam ki ahhoz, hogy ténylegesen bele tudjak szólni az arany sorsába” - mondja a címvédő, aki semmiképpen sem szerette volna kihagyni a sporteseményt, még így sem, hogy a kitartása és szorgalma ellenére sem számít arra, hogy megvédje bajnoki címét. Elárulta, hogy most már tud edzeni, de nagyon hiányzik a felépüléssel töltött időszak.

 

A 70,3 futamnak is nevezett megmérettetésen 1,9 km úszás, 90 km kerékpározás és 21,1 km futás vár az indulókra.

0 Tovább

Magyar bajnokságot is rendeznek a Balatonman-en!

Rangos versenyt bonyolítanak le az idei Balatonman-en. A június 15-én megrendezendő prémium kategóriás sportesemény ugyanis egyben Középtávú Triatlon Magyar Bajnokság is lesz. A 70.3 futamnak is nevezett kihíváson nem kisebb feladatra számíthatnak a versenyzők, mint 1,9 km úszásra, 90 km kerékpározásra és 21,1 km futásra.

Gőzerővel készülnek a szervezők és a versenyzők a Balatonman-re, amelyen a Fornetti Triatlon Magyar Nagydíj egyik állomásaként a Középtávú Magyar Bajnokságot is lebonyolítják.

Zelcsényi Miklós főszervező elmondta, több változásra is lehet számítani idén. „A kerékpáros kör könnyebb lesz, mert kisebb a szintkülönbség, az esti futókörön pedig fáklyákkal világítják meg a pályát, így igazán hangulatos küzdelemre készülhetnek a résztvevők. A frissítők színvonala ugyanakkor állandó, továbbra is a kiváló minőség biztosítása a cél, hogy a versenyzők a lehető legjobb formájukat tudják adni a megmérettetés során” – mondta Zelcsényi.

0 Tovább

Száraz Dénes is ott lesz a Balatonman versenyen

Bár sorozatbeli szerepe szerint kórházban van, a valóságban makkegészséges, és a Balatonmanre készül Száraz Dénes. Az év színésze is ott lesz ugyanis a 70,3 kilométeres táv indulói között június 15-én, Balatonfüreden. A Jóban, rosszban sztárja nemcsak a színpadon és a képernyőn szereti a kihívásokat: rendszeresen sportol, célja, hogy minél jobban teljesítsen a népszerű üdülővárosban rendezendő triatlon versenyen.

 

A rossz időjárás sem tartja vissza a Tamás atya szerepében ismertté vált fiatal színészt. Ha ki akarja engedni a gőzt, futócipőt húz, az sem érdekli, hogy épp hull a hó vagy esik az eső. Vasárnaponként hosszú edzéseket tart – derül ki a TerepSport írásából. Gyakran csapatának, az X2S TEAM-nek multisport edzésein teljesít, itt a hosszú terepfutás után még egy óra kerékpározás vár rá. Nem elsősorban a díjak, sokkal inkább maga a játék vonzza. Ez éppúgy igaz a sportra, mint a színjátszásra – mondja. Ezt az érzést keresi az Ironman versenyen vagy a tereptriatlon teljesítése közben is.

 

Bő egy hónap múlva rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat. Immár második alkalommal szervezik meg a prémium kategóriás sporteseményt. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a versenyzők és kísérőik a lehető legjobban érezzék magukat. „Sportszakmai expo, színes és szabadidős programok is várják az érdeklődőket” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Szerinte az a legfőbb üzenete az eseménynek, hogy elszántsággal, kellő felkészültséggel bárki lehet Ironman. „Nem beszélve arról, hogy a táv olyanoknak, akik kevésbé felkészültek, váltóban is teljesíthető” – tette hozzá.

Látványos eseményekben sem lesz hiány: a triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

Bővebb információk: http://www.balatonman.hu/

 

0 Tovább

Balzsay le se szállna a kerékpárról

Már javában készül Balzsay Károly a június 15-i Balatonman triatlon versenyre. A korábbi kétszeres profi ökölvívó világbajnok az idő rövidsége miatt úgy döntött, hogy csak a fél ironman teljesítésére vállalkozik: 1,9 kilométert úszik, 90 kilométert kerékpározik és félmaratont fut majd. Egy profi országúti biciklin készül a megmérettetésre, azt mondja, annyira tetszik neki, hogy le sem akart róla szállni.

Immár második alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat a gyönyörű üdülővárosban. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent. Balzsay Károly is részt vesz, fél ironmant teljesít. Profi országúti kerékpárját annyira megkedvelte, hogy a kipróbáláskor azonnal letekert vele 25 kilométert, elmondása szerint abba sem akarta hagyni a biciklizést.

 

Balzsay Károly már túl van első félmaratonján. Április 14-én, szintén Balatonfüreden teljesítette a távot a Maratonman-sorozat első állomásán. „Ugyan korábban az edzőtáborokban, vagy egy-egy profi meccsre készülve már futottam ennyit egyszerre, de hivatalosan ez volt az első félmaratonom” - mondta a sportember a befutónál. Elárulta azt is, hogy végig óriási volt a hangulat, és hogy kellemes tempóban, mosolyogva futott. Nagyon fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket, mert kedvet hoznak a sportoláshoz.

 

Prémium kategóriás versenysorozatról van szó, így mindenből a legjobbat szeretnék nyújtani a sportolni vágyóknak. „Profi versenyre számíthatnak a résztvevők, festői környezetben. Ezen kívül széleskörű sportszakmai expo és szabadidős, családi programok várnak mindenkire” - mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Az is a célok között szerepel, hogy az emberek megtapasztalják: a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. Megfelelő felkészüléssel bárki lehet Ironman, de nem is a táv a fontos igazán a főszervező szerint, hiszen mindenki fantasztikus élményeket élhet át, függetlenül attól, hogy mennyit teljesített.

A triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

0 Tovább

Jön a Balatonman!

Folytatódik a Maratonman-sorozat 2013-as szezonja. A „Fáklyás Futam” elnevezésű versenyt a Balatonman Triatlon Fesztivál részeként bonyolítják le, ahol a nevezők egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel. A június 15-én megrendezendő balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivál már a második lesz, és a tavalyi sikernek köszönhetően idén is minden bizonnyal gyorsan megtelik a rajtzóna. A klasszikus távon 3.8 km úszást, 180 km kerékpározást, és 42.2 km futást kell teljesíteniük az indulóknak.

A 2013-as Maratonman-sorozat első állomása ugyancsak Füreden volt, április 21-én, ahol több távon futhattak a résztvevők.

Prémium kategóriás versenysorozatot bonyolítunk le. Igyekszünk mindenből a legjobbat nyújtani a hétköznapi hősöknek” – kezdte Zelcsényi Miklós főszervező. „A Balatonman nem más, mint egy festői környezetben, profi módon megrendezett verseny. Mindezek mellett széleskörű sportszakmai expo és szabadidős, családi programok várnak mindenkire, aki június 15-én ellátogat Balatonfüredre. Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. A megfelelő felkészüléssel bárkiből lehet Ironman, de a rövidebb távok teljesítése vagy a váltóban való részvétel is fantasztikus élményt nyújt” – tette hozzá a sportvezető.

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum