Az ötödik fordulóval véget ért a Békés Megyei Harcművész Szövetség (BMHSZ) által kiírt internetes rúgásgyorsasági verseny. A sorozatban hetenként abban mérték össze tudásukat az indulók, hogy adott rúgásfajtából húsz másodperc alatt ki tud több szabályosat végrehajtani. Az online versenyzési formát a kényszer szülte, hiszen a koronavírus járvány miatt sokáig sem edzést, sem versenyt nem lehetett tartani - adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


A végül öt fordulót megért küzdősportos viadalt a sokszoros világ- és Európa-bajnok kick-boxos Debreczeni Dezső és volt edzője, a BMHSZ elnöke, Gregor László indították útjára. A szervezők szerint a megmérettetés összességében jól sikerült, hiszen számos sportolót edzésben tartott egészen addig, amíg elővigyázatosan és fokozatosan elkezdődhettek a normál edzések.

 

A kiírt versengés utolsó, ötödik fordulójában nagyjából a papírforma érvényesült. A férfiaknál a magyarbánhegyesi taekwondós, Ricardo Matias De Nusso  győzött, aki megnyerte az összetett versenyt is. A nőknél nagyobb volt az izgalom, hiszen az utolsó kör döntötte el, hogy az összetettben minimális különbséggel a szintén magyarbánhegyesi Tamás Boglárka nyert, annak ellenére, hogy a zárókörben második lett nővére, Tímea mögött. Örvendetes, hogy a fiatalabbak sem vallottak szégyent, hiszen végig versenyben voltak a jóval tapasztaltabb riválisaikkal.


"Igény esetén a jövőben is szívesen rendezünk formabontó versenyeket, de legközelebb remélhetőleg nem járványveszély miatt kerül rá sor" - jelezte a  Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, Gregor László.

Online rúgásgyorsasági verseny, az összetett eredmények:

Férfiak:
1. Ricardo Matias De Nusso (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
2. Gregor Tamás (Békéscsabai JALTE – Goshinkai Karate)
3. Malatyinszki Bendegúz (Békéscsabai JALTE-Debreczeni Team) és Csiernyik Zsombor (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
4. Annus Marcell (Contact Kick-boksz, Thai-box SE Orosháza)
6. Mezei Tamás (Barátság SE, Battonya - Taekwon-do, kick-box)

Nők:
1. Tamás Boglárka (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
2. Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya - Taekwon-do) és Tamás Tímea (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
4. Marosin Bella (Barátság SE, Battonya - Taekwon-do)
5. Debreczeni Frida (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
6. Pántya Réka (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)