Megkezdődött a Rugby Europe Trophy 7’s Budapesten. Az első nap kiderült, hogy a női válogatott - az országra lecsapó vihar miatt - a negyedik csoportmeccsét csak szombaton játssza le.

A női magyar válogatott a finnek ellen kezdett, és 20-0-s vereséget szenvedett, majd következett egy Moldova elleni 47-0-s lehengerlő siker. A folytatásban a norvégoktól 14-0-ra kapott ki az öt újoncot avató nemzeti csapat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk csak Magyarországon játszó magyar játékosok szerepelnek a válogatottban. Az, hogy egy sor újonc is pályára léphetett hazai környezetben, sokat elárul arról, hogy a jövő csapatát építjük. Egy picit szerencsétlenül jött ki, hogy már bemelegítve, gyakorlatilag a kezdés előtt jött a vihar a csehek elleni találkozó előtt, de holnap folytatjuk” – összegzett Szigeti Erika, női szakágvezető.

Szombaton pályára lép a férfi válogatott is. A magyar csapat Izraellel, Belgiummal és Lettországgal került egy csoportba.

A háromnapos torna zöld Eb! A szervezők tájékoztatása szerint a kontinensbajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás.

Az Eb mindhárom napján a belépés díjtalan.