Az olimpikon, és Világjátékok-kvótás Pigniczki Fanni buzogánnyal, az együttes kéziszer-csapat pedig 3 szalag 2 labda gyakorlattal került be a fináléba a ritmikus gimnasztikázók portugáliai Challenge Világkupáján.


A selejtezők második napjával folytatódott az rg-sek portimaói Világkupája, ahol egyéniben mind a két felnőtt versenyző bemutatkozott. Buzogánnyal Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is jól teljesített, Pigniczki 28.400 ponttal nyolcadikként döntős lett, Wiesner 28.050 ponttal 10., így második számú tartalék lesz a fináléban. Következett a szalag, ahol Pigniczki 28.550, Wiesner 27.700 ponttal zárt. Az összetett versenyben is szépen szerepeltek a hölgyk, hiszen Pigniczki 115.500 ponttal a 7. , Wiesner 114.800 ponttal a 8. helyet szerezte meg.
A felnőtt együttes kéziszer-csapat 3 szalag 2 labdával mutatkozott be szombaton a selejtezőben, amelyre 22.300 pontot kapott az Urbán Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza, Szabados Dóra, Jurca Lilla és Farkas Júlia összeállításban kiutazó csapat. Ez a 6. helyre volt elegendő, így ezzel a szerrel is döntőzik a csapat. Összetettben az előkelő 7. helyet érte el az együttes 48.550 ponttal. Kovács Andrea szakvezető helyszíni tájékoztatása szerint a gyakorlatban ugyan még volt hiba, de látható a fejlődés. A fináléban mindkét szerrel az a válogatott célja, hogy hibátlan, hatásos gyakorlatot adjon elő. Folytatás vasárnap az egyéni és a csapat finálékkal, magyar érdekeltségekkel.

 

A Világjátékokra készülő Pigniczki Fanni így nyilatkozott a Magyar Torna Szövetség Sajtócsapatának: Most már sokkal kevésbé izgultam, mint pénteken. A gyakorlatok jól sikerültek, ugyan még volt pontatlanság, de a szőnyegen már teljes mértékben oda tudtam koncentrálni. Sok minden kimaradt a gyakorlatokból, de remélem, hogy a következő hetekben ezt még be tudom építeni. Szerencsére a sérülésből már nem érzek semmit, rendben van minden, bár az egész hetes versenyzés kicsit megviselte a szervezetemet, de gyorsan kiheverem. Összességében úgy gondolom, jó úton haladunk. Gelle Noémi, edző: Pigniczki Fanni sérülése után nagyon jól teljesít, hiszen egész héten versenyzik. Az az önbizalom, a magabiztosság, ami a sérülés előtt volt, még érthetően nincs meg, hiszen sokat hagyott ki, illetve a gyakorlatai is újak. Ezekben a gyakorlatokban több van, szerencsére a visszajelzések is pozitívak, és a bírók is örültek Fanni visszatérésének. Edzőként természetesen nagyon boldog vagyok a megszerzett finálék miatt, mind Fanni, mind pedig Hanna esetében. 

Részletes program, World Challenge Cup, Portimao

Május 29. 15:00-19:15, szerdöntők