Három finálé a ritmikus gimnasztika portugál Világkupáján. Az olimpikon, és a Világjátékokra készülő Pigniczki Fanni karikával a hatodik, míg Wiesner Hanna labdával a harmadik legjobb eredményt érte el, így értelemszerűen mindketten bejutottak a szerdöntőbe a ritmikus gimnasztikázók portugáliai Challenge Világkupáján, ahol az együttes kéziszer-csapat is finálés lett öt karikával.

A labda és a karika szerek selejtezőivel vette kezdetét a portimaói megmérettetés, ahol a magyarok labdával kezdtek. Ez a szer Wiesner Hannának sikerült jobban, aki 31.000 ponttal a harmadik helyen jutott a fináléba. Ugyanitt Pigniczki 29.300 ponttal elsőszámú tartalék lesz. Nem úgy, mint karikával, ahol a magyar olimpikon 29.250 pontot kapott gyakorlatára, és hatodikként lett finalista, Wiesner pedig másodikszámú tartalék lesz (28.050 pont). Összetettben is jól állnak a mieink: Wiesner 59.05 ponttal hatodik, Pigniczki Fanni 58.55 ponttal a nyolcadik két szer után.

A felnőtt együttes kéziszer-válogatott, amely az Urbán Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza, Szabados Dóra, Jurca Lilla és Farkas Júlia összeállításban utazott ki a verseny helyszínére, 5 karikával mutatta be gyakorlatát, amelyre 26.250 pontot kapott, és hetedik lett, ezzel döntőbe került.

A selejtezők szombaton folytatódnak, ahol az egyéni versenyzők szalaggal és buzogánnyal, a csapatok pedig 3 szalag 2 labda koreográfiával állnak rajthoz. A viadal a vasárnapi szerfinálékkal zárul.

Pigniczki Fanni: Eléggé izgultam a verseny előtt. Próbáltam kihozni magamból, amit jelenleg tudok, de most még nem mindenben sikerült. Nagy rontásom nem volt, és ennek nagyon örülök, de több pontatlanság, javítanivaló van még a gyakorlataimban, amelyeken dolgoznunk kell. Ma sokkal koncentráltabb voltam a verseny közben, mint edzéseken szoktam, de úgy gondolom, hogy idővel majd visszaszokom újra a versenyhelyzetekhez is. 

Fotó: Freschli József/Magyar Torna Szövetség