A BOK Sportcsarnokban zajló 27. Magyar Kick-box Világkupa szombati napján a felnőtteknél újabb magyar aranyak születtek. A  pointfighting szabályrendszerben három kick-boxosunk ünnepelhetett, míg formagyakorlatban négy elsőséget szereztek a hazai versenyzők – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

(fotó: Tóth Péter)

A világkupa szombati megnyitóján Galambos Péter, az MKBSZ elnöke beszédében örömét fejezte ki, hogy a koronavírus járványt követően végre ismét nagy és színvonalas világkupát rendezhet hazánk, 39 ország több mint 1700 sportolójának részvételével. Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a NOB tagja a kick-boxot az egyik legnépszerűbb hazai sportágnak nevezte, és annak pozitívumait, illetve nevelő jellegét méltatta.

 (fotó: Tóth Péter)

A háromnapos megmérettetés második versenynapján pointfightingban a felnőtteknél három magyar állhatott fel a dobogó legfelső fokára: az elmúlt évek legjobb hazai női kick-boxosa, a négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Busa Andrea mellett a férfiaknál a világbajnoki címmel szintén rendelkező Bálint Martin, valamint Cselovszki Patrik tudott aranyérmet nyerni.

(fotó: Fazekas Ábel)

Formagyakorlatban a felnőttek mezőnyében négy aranyérmet zsebeltek be a magyarok: egyéniben Mónus Viktor és Brebovszky Zoltán tudott győzni, míg csapatban a Contact KTHE együttese két számban is első lett.