Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyereket vár az olimpikon és a Világjátékok-résztvevő

Anyai örömök miatt Fábián Viktória nem utazik a Világjátékokra. A könnyűsúlyú szumós szeptemberre várja első gyermekét, aki igazi sportos közegbe érkezik majd. Az apa ugyanis nem más, mint az olimpiai ezüstérmes birkózó, Fodor Zoltán. „A terhesség elején babonából nem is akartam nagydobra verni, hogy állapotos vagyok, de most, hogy eltelt ennyi idő, jeleztem a szövetség felé a nagy hírt. Az egyik szemem nevetett, a másik sírt, hogy nem mehetek Kolumbiába, de most már mindkét szemem nevet. 2009-ben volt szerencsém Tajvanon indulni a Világjátékokon. Hatalmas élmény volt. Idén itthonról szurkolok a magyar csapatnak” – mondta Fábián Viktória.

A magyar szövetség mindent megpróbál azért, hogy Viki helyét más vehesse át a nem olimpiai sportágak világversenyére készülő csapatban. „Írtunk a nemzetközi szövetségnek, hogy Fábián Viktória helyett Forgó Fruzsinát szeretnénk nevezni a Világjátékokra, de választ még nem kaptunk. Vikinek, és az alakuló kis családjának jó egészséget kívánunk! ” – nyilatkozta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának Ancsin László, a hazai szövetség elnöke.

A július 25-én kezdődő Világjátékokon azért lesz magyar szumós: Makai Erika és Kálló Gyöngyi (mindketten nehézsúlyban) lép küzdőtérre Caliban.

 

0 Tovább

Indul a Maratonman-sorozat

Április második hétvégéjén nagyszabású maratoni futóversenyt rendeznek Balatonfüreden. Az esemény a Maratonman-sorozat első állomása lesz. A festői szépségű üdülőhelyen a Vitorlás tér lesz a központi helyszín, de a futók érintik – többek között – a Tagore sétányt is.

„Első Maratonman versenyünkön nagyon oda fogjuk tenni magunkat, mindent megteszünk azért, hogy a nevezők és kísérőik a lehető legjobb körülmények között fussanak és szurkoljanak” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

A prémium kategóriás megmérettetésen a szervezők gondoskodnak a kiváló minőségű frissítőkről is, így segítve a versenyzőket abban, hogy valóban a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. A célbaérést követően finom ételekkel és szórakoztató programokkal teszik felejthetetlen élménnyé ezt a napot.

„A nevezési díjak tartalmazzák a versenyzők komplett frissítését! Minden olyan kiegészítőt megtalálnak a frissítő asztalokon, amelyek segítik a célba érkezést, például energiaszelet, gél, magnézium, izotóniás ital és műzliszelet. A célban érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket” – tette hozzá Zelcsényi.

 És hogy kiknek szól a Maratonman? Azoknak, akik imádnak futni! Mindazoknak, akik úgy állnak a futáshoz, hogy a célig nincs megállás. A versenyen egykori élsportolókkal is találkozhatnak majd a résztvevők.

 Az eseménysorozat következő állomása a II. Balatonman Triatlon Fesztivál lesz, azt is Balatonfüreden tartják, június 15-én.

 További információkat a futássorozat honlapján, a www.maratonman.hu oldalon lehet olvasni.

0 Tovább

Monspart: Mindenkinek szüksége van arra, hogy edzésben tartsa a szívét!

Monspart Sarolta szerint szükséges lenne, hogy ne csak Sport Nemzet legyünk, hanem sportoló nemzet is! Ezért a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mindenkit arra sarkall, hogy sosem késő elkezdeni a testedzést, a sportolást!

„Vannak olyan karcsú alkatúak, akik azt hiszik, hogy nekik nem szükséges mozogniuk. Tévednek. A szívét, azaz a ’motort’ mindenkinek edzésben kell tartania! Kezdésnek nézzünk egy első edzést: például ma, még világosban vagy vacsora után egy órával este sietősen járjunk egy félórát. A lábunk futna, de mi csak gyalogolunk. Egyedül vagy társsal, emberrel vagy kutyával. Aztán ugyanez holnap. A héten négyszer. A második héten lehet már az első 10 perc gyaloglás után 20 dupla futólépés, majd gyaloglás és újra futás. Az ’ötször 20 dupla’ edzéstervvel lehet kezdeni az új életmód sportos mindennapjait” – nyilatkozta a tőle megszokott vehemenciával a sportvezető, aki a Magyar Szabadidősport Szövetség, alelnöke is egyben.

A szövetség egyébként idén is megrendezi a hagyományos konferenciáját. „Idén 22. alkalommal lesz konferencia. A március 8. és 10. közötti velencei eseményen – többek között – a magyar szabadidősportban 2013-ban elvégzendő feladatok és a kitörési lehetőségek kerülnek terítékre”- mondta Monspart Sarolta.

 

0 Tovább

Újabb fantasztikus uszonyos érmek

Négy aranyat szereztek uszonyos úszóink az egri Világkupa zárónapján. Senánszky Petra a 100-as és a 200-as uszonyos gyorsúszás döntőjében is győzött, Székely Lilla a 100 méteres felszíni uszonyosúszásban lett első, Kanyó Dénes pedig a 100-as uszonyos fináléjában volt a leggyorsabb.

A 14 ország 335 sportolójának részvételével lebonyolított Világkupa záróakkordjaként Kovács Zsófia (100 méteres uszonyos gyors) ezüstérmet szerzett, Székely Lilla (50 felszíni uszonyos), Kanyó Dénes (400 felszíni uszonyos) bronzérmes lett, akárcsak Szenes Mátyás (100 uszonyos gyors).

A felnőtteken kívül a Világkupa utolsó napján a junior korosztályban a magyarok három aranyat, két ezüstöt és három bronzot gyűjtöttek be.

A nem olimpiai sportágak világversenyén, azaz a Világjátékokon több számban is lesz magyar érdekeltség Caliban. Korábban ugyanis Székely Lilla, Kanyó Dénes és a női 4X100-as váltó is kvótát szerzett a kolumbiai világversenyre. A dél-amerikai országban megrendezendő olimpián kívüli sportágak seregszemléje július 25-én kezdődik és augusztus 4-ig tart.

 

Fotó: worldgames2013.com.co

0 Tovább

Senánszky és Kanyó is aranyérmes lett a Világkupán

Jó magyar kezdés az egri uszonyos és búvárúszó Világkupán. A magyar válogatottból Senánszky Petra és Kanyó Dénes szerzett aranyérmet az első napon. Senánszky az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban, Kanyó pedig a 200 méteres felszíni uszonyos úszásban győzött.

Az 50-es uszonyos gyorson Dudás Zita bronzérmes lett, akárcsak Szenes Mátyás a férfiak hasonló számában. A junioroknál Kosina Gergő (50 m uszonyos gyors) és Varga Krisztina (50 m uszonyos gyors) aranyérmes lett, Ladányi Réka ugyanebben a számban másodikként csapott célba, míg Kardos Laura 200 felszínin ugyancsak ezüsttel gazdagította a magyar éremkollekciót.

Ebben a sportágban Kanyó Dénes és Székely Lilla, valamint a 4X100-as női váltó szerzett kvótát a Világjátékokra. A nem olimpiai sportágak négyévente megrendezendő nagy világversenye idén a kolumbiai Caliban lesz július 25 és augusztus 4 között.

0 Tovább

Világjátékok 2013: Három magyar szumós hölgy lesz Caliban

Makai Erika (nehézsúly) után Kálló Gyöngyi (nehézsúly) és Fábián Viktória (könnyűsúly) is Világjátékok-induló lett. Mindhárom szumós másodszor vesz részt a nem olimpiai sportágak világversenyén, hiszen mindannyian küzdőtérre léptek a négy évvel ezelőtti tajvani Világjátékokon.

Most kaptunk választ Gyöngyi és Viki ügyében a nemzetközi szövetségtől, és nagyon örülünk, hogy népesedik a szumós különítmény” – mondta Ancsin László a magyar szövetség elnöke. „Gőzerővel dolgozunk azon, hogy további szabadkártyát kapjunk. Nem egyszerű a helyzetünk ebből a szempontból sem, meg anyagilag sem. Az év legfontosabb szakasza következik: tavasszal Európa-bajnokságon indulnak versenyzőink, majd ott lesz a Caliban megrendezendő Világjátékok. Eredményesek vagyunk, erősek és sikeresek. Úgy gondolom, hogy azoknál a cégeknél, amelyek ezeket a tulajdonságokat fontosnak tartják, jó reklámarcnak bizonyulnánk…” – nyilatkozta a sportvezető.

A szumón kívül íjászatban, erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban, maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban szurkolhatunk a magyaroknak a július 25-én kezdődő Világjátékokon.

0 Tovább

Dr. Simon Zoltán lett a tekések elnöke

Dr. Simon Zoltán lett a Magyar Tekeszövetség elnöke, miután bizalmat kapott a sportág küldöttgyűlésétől. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társasági portfólió felelős igazgatójaként dolgozó szakember Lengyel Józsefet váltja az elnöki székben, megbízatása négy évre szól.

Simon Zoltán, a Magyar Tekeszövetség elnöke, Dávid Veronika, a szövetség főtitkára és Ludwig Kocsis, a nemzetközi szövetség (WNBA) elnöke

Dr. Simon Zoltán két gyermek édesapja. Az általa irányított portfólióba tartoznak többek között a MÁV, valamint a VOLÁN csoport társaságai. Végzettségét tekintve jogász, pályafutása során jelentősnek minősülő gazdasági társaságok képviseletét látta el.

„Mindig is intenzíven érdeklődtem a sportok iránt. Úgy gondolom, hogy betöltött pozícióm és munkám révén rendelkezhetek olyan lehetőségekkel, amelyekkel a sportág fejlődését elősegíthetem. Legfőbb törekvésem az, hogy jelentős támogatókat szerezzek a magyar tekesportnak. A zalaegerszegi világbajnokság vonatkozásában konkrét tervvel rendelkezem egy nívós világverseny lebonyolítása érdekében” – nyilatkozta az új elnök. A tisztújító küldöttgyűlésen részt vett a nemzetközi szövetség (WNBA) elnöke, Ludwig Kocsis is.

A sportágban idén Zalaegerszeg ad otthont a csapat-világbajnokságnak, amely május 10-én kezdődik.

0 Tovább

A búvárok elnöke lehet a Világszövetség első embere

Magyar elnöke lehet a Búvár Világszövetségnek (CMAS)! A nemzetközi szervezet első embere, az olasz Achille Ferrero visszavonul, az április 19-i tisztújító közgyűlésre pedig (eddig) három jelölés érkezett: dr. Nyíri Ivánon kívül az oroszok és az írek is állítanak elnökjelöltet.

Nyírinek, aki itthon a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, egyben a CMAS alelnöke is, gyakorlatilag az elmúlt nyolc évben végzett munkájára épül a pályázata, valamint a sportág tovább népszerűsítését tűzte ki célul. A magyar sportvezetőnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a CMAS gazdaságilag talpra tudott állni, de kiemelkedő munkát végzett a szövetség kommunikációjában is.

„Az elmúlt években elvégzett munkám feljogosít arra, hogy bizakodjak az április 19-i választást illetően. Az eseménynek a Fülöp-szigeteki Cebu ad otthont. Ha azonban mégsem úgy sikerülne, ahogy azt mi magyarok szeretnénk, az csak amiatt történhet meg, hogy a kampányom során nem rendelkeztem annyi pénzzel gazdálkodni, mint a többi jelölt, igazából semennyi kampánypénzzel nem gazdálkodhattam” – mondta Nyíri Iván, aki hangsúlyozta: a sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1986 óta elismeri, és megválasztása esetén azon dolgozik majd, hogy az uszonyosúszás belátható időn belül megmérettessen az olimpiai programba való kerülésért.

A Magyar Búvár Szakszövetség szervezésében 2011-ben Hódmezővásárhelyen rendezték meg minden idők legjobb uszonyos és búvárúszó világbajnokságát. A magyar versenyzők közül Székely Lilla és Kanyó Dénes, valamint a női váltó kvalifikálta magát az idei kolumbiai Világjátékokra. 2013-ban Magyarország két kiemelkedő eseményt is rendez: tavasszal rangos uszonyosúszó Világkupának ad otthont Eger, és ugyancsak a hevesi megyeszékhelyen bonyolítják le augusztusban a víz alatti hoki-világbajnokságot.

0 Tovább

Példátlan összefogás a magyar kendó-válogatottért!

Összejött a pénz, ott lehet a teljes magyar kendó-válogatott a berlini Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokság szervezői a háromszorosára emelték a nevezési/regisztrációs díjat, sőt ezt kiterjesztették a kísérő személyekre is. A szerény költségvetésből gazdálkodó Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség nagy bajba került: bizonytalanná vált a magyar csapat indulása, de kendósaink nem adták fel…Sosem adják fel!

 Gyűjtést indítottak, beszállt a Magyar Olimpiai Bizottság is, amely az éves támogatásból, előleggel segítette a japán kardvívókat. Közben a legnépszerűbb közösségi portálon valóságos kampányt indított a válogatott, és a hazai szövetség bankszámlát nyitott, amelyen végül összejött a pénz.

„Köszönetemet és őszinte nagyrabecsülésemet fejezem ki a magyar kendó-válogatott kampányában résztvevőknek. Nekünk, szövetségi keretek között, soha nem sikerült széles támogatói rétegre találnunk. Remélem, hogy erkölcsi példamutatásuk felhívja a támogatásra képes döntéshozók figyelmét, és sikerül túllépni azon az állapoton ahol spontán, ad hoc, időleges megoldásom múlik nemzeti hírünk, dicsőségünk továbbépítése” – nyilatkozta Vadadi Zsolt, a hazai szövetség elnöke.

A magyar férfi kendó-válogatott a tavalyi világbajnokságon bronzérmet szerzett Olaszországban, ezért kár lett volna belenyugodni abba, hogy nem lehetnek ott az idei Európa-bajnokságon.

„Ismét lesz alkalmunk megmutatni a magyar virtust. A pénzgyűjtésnek köszönhetően nem csupán a szűkített keretnek lesz lehetősége indulni az Eb-n, hanem a juniorjaink is ott lehetnek. A csapat, illetve a szövetség az anyagiakon túl morálisan és erkölcsileg is megbizonyosodott a hazai sportközösség összefogásának erejében. Köszönjünk!” – mondta Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára. A berlini kendó Európa-bajnokság április 12-én kezdődik.

0 Tovább

Új bajnok a latintáncosoknál!

Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes nyerte meg az idei latintáncok magyar bajnokságát, amelyet Budapesten rendeztek meg. Az újdonsült bajnok mögött Zilahi Szabolcs és Mikes Anna lett az ezüstérmes, a bajnoki dobogó harmadik fokára Süttő Roland és Tombácz Anikó állhatott fel.

A hatos döntő végeredménye: 1. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, 2. Zilahi Szabolcs, Mikes Anna, 3. Süttő Roland, Tombácz Anikó, 4. Kovács László, Kelemen Erika, 5. Lehoczky György, Czina Boglárka, 6. Vas Zsolt, Kiss-Nemes Veronika. A latintáncosoknál az elmúlt évben valósággal kicserélődött az élmezőny, így hatalmas érdeklődés övezte a magyar bajnokságok vasárnapi versenynapját.

Közel volt a döntőhöz a Szombat esti lázban érdekelt Angyal András Pandur Petrával, ők végül a 8. helyen fejezték be a bajnokságot. Angyal „szombat esti” partnere, Bálint Antónia is a helyszínen szurkolt, de a március 9-én kezdődő műsor több résztvevője is a Folyondár Sportközpontban biztatta a táncosokat. Ott volt többek között Tóth Gabi, Markó Róbert, Práger Kitty, Molnár Andrea és Mészáros Máté is.

A rising star standard mezőnyben Tejeda Tamás és Nyitrai Edina, az ifi standard kategóriában Bencze István és Kilin Dóra, a junior tíztáncosok között Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka, a senior standard döntőben pedig Csiszár Ferenc és Emesz Krisztina szerzett aranyérmet.

A táncsportosoknál hátra vannak még az akrobatikus rock and roll, a formációs és a kűr magyar bajnokságok.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum