Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíz éremmel, az országok versenyében a 10. legtöbb érmet szerezte meg a magyar csapat a 4. Európai Egyetemi Játékokon

A július 15-28-ig tartó Európai Egyetemi Játékokon a portugáliai Coimbrában evezés, kajak-kenu és judo sportágakban állhattak fel a dobogóra magyar egyetemista hallgatók, 2 arany, 1 ezüst és 7 bronzéremmel a 10. legtöbb érmet nyerték meg 30 ország közül. Az egyetemek versenyében a legjobb helyezést, 16. helyet a Széchenyi István Egyetem szerezte meg 1 arany-, 1 ezüst-, és 2 bronzéremmel a 291 résztvevő egyetem közül. Az országok versenyét az Egyesült Királyság, az egyetemek versenyét a hazai pályán küzdő Coimbrai Egyetem nyerte meg.

 

Az Európai Egyetemi Játékokon az egész kontinensről érkezett hallgatók 13 sportágban mérhették össze tudásukat. Magyarország egyetemistái hat sportágban (3x3 kosárlabda, kosárlabda, evezés, kajak-kenu, judo, tenisz) képviseltették magukat. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) által szervezett események jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt.

30 ország, 291 egyetemének 3 293 hallgatója vett részt a Játékokon. Magyarországról 78 sportoló képviselte egyetemét; a teljes magyar küldöttséget 114 fő alkotta. A bírókkal, csapatvezetőkkel, egészségügyi személyzettel, és obszerverekkel együtt 4 027 fő akkreditált az eseményre. Ekkora esemény megrendezése nem lett volna sikeres a 672 önkéntes nélkül.

 

A portugálok 440 hallgatója, 13 egyetemről jött, ők állították ki házigazdaként a legnépesebb csapatot, őket követte Németország (369 egyetemista, 39 egyetemről), majd Franciaország (27 egyetem 294 atlétája képviselte hazáját). A 78 magyar sportoló 8 egyetemről (BCE – Budapesti Corvinus Egyetem, BME – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem, ME – Miskolci Egyetem, PTE – Pécsi Tudományegyetem, SZIE – Szent István Egyetem, SZE – Széchenyi István Egyetem, TE – Testnevelési Egyetem) érkezett.

 A magyar csapat érmesei:

 Aranyérem:

Juhász Adrián (SZE) – Simon Béla (SZE) -evezés – kormányos nélküli kettes

Krémer Eszter (BME) – Polivka Dóra (BME) – evezés – kormányos nélküli kettes

Ezüstérem:

Szabó Bence (SZE), Szigeti Roland (SZE), Szlovák Rajmund (SZE), Fiala Balázs (SZE) – evezés – könnyűsúlyú négyevezős

Bronzérem:

Gagyi Barbara (SZE) – evezés – egypárevezős

Kiffer Dorina (BCE) - evezés - könnyűsúlyú egypárevezős

Papp Gergely Márton (BME) – evezés – egypárevezős

Ocsenász Gergő (SZE) – Sőnfeld Álmos (SZE) – evezés – kormányos nélküli kettes

Horváth Noémi Eszter (TE) – kajak-kenu – K1 500 m

Kovács Márk (SZIE) – kajak-kenu – K1 200 m

Varga Réka (ELTE) – judo - +78 kg

További eredményeink:

 

4. hely:

Bakaity Attila, Fiala Balázs, Juhász Adrián, Ocsenász Gergő, Simon Béla, Sőnfeld Álmos, Szabó Bence, Szlovák Rajmund, Vajnorák Martin (kormányos) Széchenyi István Egyetem (SZE) – evezés – M8+

Szeiler Máté (TE), Horváth Noémi (TE) – kajak-kenu – K1 500 m vegyesváltó

 

5. hely:

Testnevelési Egyetem női 3x3 kosárlabda csapata (Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána, Varga Barbara, edző: Boros Zoltán))

Monori Dániel (PTE) – judo – 60 kg

Windischmann Bence (PTE) – judo 73 kg

 

6. hely:

Pécsi Tudományegyetem férfi 3x3 kosárlabda csapata (Berkics Bence, Bíró Levente, Demeter Attila, Kővágó-Laska Márk, edző: Bán Gábor)

Horváth Noémi (TE) – kajak-kenu – K1 200 m

Szeiler Máté (TE), Horváth Noémi (TE) – kajak-kenu – K2 200 m vegyespáros

 

7. hely:

Szeiler Máté (TE) – kajak-kenu – K1 200 m

Balogh Daniella (ELTE) – judo – 57 kg

Boros Bence (PTE) – judo – 66 kg

 

9. hely:

Knetig Emőke (PTE) – judo – 52 kg

Tóth Ferenc (ELTE) – judo – 90 kg

Testnevelési Egyetem női kosárlabda csapata (Agich Arin, Czivinger Lilla, Fábián Anna, Herman Alíz, Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána, Németh Alma, Szeli Dorina, Varga Barbara edző: Magyar Bianka)

 

11. hely:

Széchenyi István Egyetem női 3x3 kosárlabda csapata (Gyöngyösi Eszter, Nagy Rebeka, Perl Zsófia, Török Barbara, edzők: Barthalos István, Erős Csilla)

Testnevelési Egyetem női tenisz csapata (Meiszter Mercédesz, Szabó Laura, Tserteli Alexandra)

 

12. hely:

Testnevelési Egyetem férfi tenisz csapata (Tóth Péter, Tóth Zsombor, Valkusz Milán)

Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapata (Kopasz Márton, Orliczki Bence, Piukovics Bálint, Jurányi Ádám, Galló Márk, Homoki Donát, Lippai Szabolcs, Orliczki Márton, Orosz Bence, Szepesi Szabolcs, Takács Dániel, Varga Márton, edző: Drahos Gábor)

 

13. hely:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem férfi 3x3 kosárlabda csapata (Andrássy Géza, Dobos Viktor, Kiss Lajos, Szálas Gábor, edző: Bagi Melinda)

 

15. hely:

Kovács Márk (SZIE) – kajak-kenu – K1 1000 m

 

17. hely:

Testnevelési Egyetem férfi 3x3 kosárlabda csapata (Boinitzer Dávid, Novák Bence, Petrucsik Bence, Pintér Dávid, edző: Baksa Szabolcs)

 

Negyven egyetemről, 85 fő részvételével került megrendezésre az EEJ keretén belül a Rektori Konferencia ülése, ahol hazánkat Borhy László (ELTE rektor, MRK társelnök), Hamar Imre (ELTE rektorhelyettes, BEAC elnök), Mocsai Lajos (TE rektor), Tolnai Luca (TE) és Dr. Székely Mózes (MEFS főtitkár) képviselte. A kétnapos konferencia zárásaként az egyetemek rektorai aláírtak egy nyilatkozatot, mellyel vállalják, hogy a saját egyetemeiken megvalósítják és fejlesztik az élsportoló egyetemisták kettős életpálya modelljét (sport, tanulás, finanszírozás), sport-infrastrukturális fejlesztések bővítésére törekednek, annak érdekében, hogy minél több egyetemista a tanulás mellett sportolhasson és egészséges életmódot folytathasson.

 

A magyar delegáció az Európai Egyetemi Játékok keretén belül népszerűsítette a 2024-ben Miskolc -Debrecen városaiban megrendezésre kerülő EEJ-t, melyet idén nyert el a két város a Miskolci és a Debreceni Egyetemmel karöltve, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közreműködésével.

 

Az Európai Egyetemi Játékokon a MEFS csapatvezetésen kívül (Dr. Székely Mózes, Kovács György, Ducz Barbara, Varga Dávid), számos megfigyelő és kiemelt vendég is részt vett, mint például: Torma András (ME rektor), Deák Csaba (ME kancellár), Kiss János (Miskolc alpolgármester), Nagy Réka (Miskolc főosztályvezető), Rakaczki Zoltán (Miskolc sportigazgató, MEAFC elnök), Boda Péter (ME sportigazgató), Kása Tamás (MEAFC FB tag), Pöszmet Tibor (DE sportiroda vezető).

 

A sporteseményre az EUSA a következő magyarokat hívta meg: Édes Anna (Önkéntes Bizottsági vezető), Fodor Anett (Ellenőrző Bizottsági tag), Kovácsik Rita (BEAC, MCSZ alelnök), Nagy-Kismarci Bence (BEAC, MCSZ vezetőedző), Gulyás Eszter (önkéntes). A csapattal utazott még Nagy Viktor (ME) és Tóth Cecília (TE) kosárlabda bírók.

0 Tovább

Aranyosan csillognak a váltóban nyert érmek a világbajnok uszonyosúszók szemében

Éremesővel és nem mindennapi közösségi élményekkel zárta a belgrádi uszonyosúszó világbajnokságot az immár 11-szeres világbajnok Senánszky Petra, és a tavaly óta magyar színekben versenyző, élete első felnőtt vb-jén szerepelt Bukor Ádám. Az egyéni számokban szerzett arany- és ezüstérmek mellett mindkét sportoló számára különlegesen kedves a váltókkal elért, nagy küzdelmek árán kiharcolt harmadik hely.

 

A korábbi évekhez képest visszafogott felkészülés mellett is megvédte világbajnoki címét Belgrádban minden idők legeredményesebb magyar uszonyosúszója, Senánszky Petra. A kétszeres Világjátékok-győztes sportoló 50 és 100 méter uszonyos gyorson is első lett, és fontos szerepet vállalt a magyar váltók várakozáson felüli teljesítményében is.

„A vb abszolút úgy sikerült, ahogy terveztük, talán még jobban is. Idén kicsit visszavettünk a felkészülés erősségéből, mert a tavalyi Világjátékok előtti időszak nagyon sokat kivett belőlem. Az egyéniben szerzett aranyak mellett külön örültem a 4x100-as vegyes uszonyos gyorsváltóban elért bronznak, mert bár bíztunk benne, hogy meglesz az érem, nem volt egyértelmű esély rá. A csapatmunka adott egy pluszt az amúgy is remek hangulatú versenyhez” – összegzett a 24 éves debreceni világklasszis, aki 2021-ben szeretne újra Világjátékokat nyerni, így jövő évtől ismét teljes erőbedobással edz majd.

Hasonló tervei vannak a múlt heti belgrádi uszonyosúszó vb másik magyar aranyérmesének, a 400 méteres felszíni úszásban diadalmaskodó Bukor Ádámnak. A 2017 óta Magyarországot képviselő fiatal felvidéki sportoló évek óta hármasával szerzi az aranyakat a világversenyeken, első felnőtt vébéje lévén azonban nem letört a 800 és 1500 méteren szerzett ezüstérem miatt sem.

 

„A 400 méter volt az első számom, ahol nagyon szép versenyben, jó hajrával tudtam leelőzni az olasz ellenfelet. Sajnos azonban tönkrement az uszonyom, és egy teljesen újjal kellett versenyeznem másnap, ez meg is látszott 1500 méteren, ahol második lettem. Ugyanakkor nagyon jól sikerült a 4x200-as férfi felszíni váltó, utolsóként ugrottam a vízbe, és az ötödikről a harmadik helyre hoztam fel a csapatot. Sőt, jobb időt úsztam, mint a 200 méteres egyéni szám bajnoka. Azért is remek érzés volt, mert most először váltóztam magyar színekben, és rengeteg biztatást is kaptam” – fogalmazott a szlovákiai Galántán élő és edző sportoló.

Bukor Ádám a nyár végén kezdi el a felkészülést a három év múlva tartandó Világjátékokra, ahová 200 és 400 méteren szeretne kijutni, és ha már ott van, akkor legalább egyszer felállna a dobogó tetejére is.

A magyar uszonyosúszó válogatott addig is büszkélkedhet az idei belgrádi világbajnokságon megszerzett 3 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmével.

0 Tovább

Torna Eb – Felkészült csapat utazik a kontinensbajnokságra

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke tisztes helytállásra számít a glasgow-i Európa-bajnokságon.

 

Dr. Magyar Zoltán szerint a nemzeti csapatot lelkes és jól felkészült tornászok alkotják. „Egy Európa-bajnokság mindig fontos szerepet tölt be a tornászok életében. Ahogy láttam, a felkészülés során jó munkát végeztek a fiatalok, meg a szakmai stáb. Sajnos a férfiaknál és a nőknél is van egy-egy nagy hiányzó: Kardos Botond és Kovács Zsófia nem tud indulni, mindketten sérülés miatt nem lesznek ott Glasgow-ban.” – mondta az elnök, aki hozzátette, hogy a pontszámokat elnézve – ha mindenki hibátlant nyújt – tisztes helytállásban bízhatunk.

„Fontos, hogy nem csak a felnőttek lesznek ott az Eb-n. A fiatalok szintén szerekhez lépnek a kontinensbajnokságon. Bízom benne, hogy esetükben még egy-két meglepetés-eredményben is részünk lehet.” – mondta dr. Magyar Zoltán. 

A glasgow-i Európa-bajnokságot július 30. és augusztus 12. között rendezik meg. Skócia legnagyobb városa egyébként egy multisport Európa-bajnokságnak ad otthont, hiszen a tornászokon kívül az úszók, a golfozók, a triatlonisták, a kerékpározók és az evezősök számára is Eb-t rendeznek.

0 Tovább

Érmekért utaznak a juniorok az uszonyos Eb-re

Alig ért véget a felnőtt világbajnokság, máris újabb kihívás vár a magyar uszonyosúszókra, hiszen a 18 éven aluliak jövő hétfőtől Isztambulban szerepelnek a junior Európa-bajnokságon.

 

A 14 fős csapatban ott lesz a tavalyi junior világbajnokság mindkét női főszereplője, ugyanis az akkor 2-2 elsőséget szerző Szabó Anita és Hamlin Dorothy még idén is az utánpótlás csapatot erősítik, így az egyéni versenyszámok során ők számítanak a leginkább aranyesélyesnek. 

Szabó Anita az idei szezonban már öt Világ kupa elsőséget is begyűjtött, így érthetően optimistán várja a kontinensviadalt:

„Jól sikerült a felkészülésem, itt az utolsó napokban már csak néhány technikai elemet gyakorlunk, és igyekszem magam a lehető legfrissebb állapotba hozni. Év közben jól mentek a versenyek, de a nyári fő esemény mindig más, jól kell összerakni magamban mindent ahhoz, hogy mindhárom egyéni versenyszámomban és a váltókban is kihozzam magamból a maximumot. 50 és 100 uszonyos gyorson olyan időket szeretnék úszni, amikkel reményeim szerint az aranyéremért leszek harcban.”

A magyar küldöttség csapatvezetője a Debreceni Búvárklub edzője, Kókai Dávid lesz, aki a teljes magyar csapattól eredményes szereplést vár:

„A junior mezőny mindig tele van meglepetésekkel, szeretnénk mi is szolgáltatni néhány kellemeset ezekből. A fiatal csapat legrutinosabb tagjai, rangidősei és egyben csapatkapitányai Szabó Anita és Semostyán Róbert lesznek, akik igazán erős csapatot hivatottak összefogni. Akadnak közöttük még csak elsőéves ifjúsági korú, de már döntőre esélyes hölgyek, tapasztalt „öreg” juniorok és fiatal újoncok egyaránt. A lányoknál szinte mind a kilencen éremesélyesek, rendkívül erős, egységes generáció ez a mostani. Összességében 8 érem megszerzése reális célkitűzés a csapatnak, amiből 3-4 aranyéremben is joggal bizakodhatunk.”

Az Európa-bajnokság medencés versenyeit hétfőtől csütörtökig rendezik, a nyíltvízi hosszútávú futamokat pedig pénteken, ahol szintén indulnak magyar fiatalok. 

0 Tovább

Torna Eb: Hétfőn indul a női csapat

Hétfőn utazik a magyar csapat a glasgow-i Európa-bajnokságra. A kontinensbajnokság selejtezői augusztus 2-án kezdődnek.

 

A Magyar Torna Szövetség információi szerint a nőknél Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Makra Noémi, Fehér Nóra és Péter Sára utazik az Európa-bajnokságra, míg a junioroknál Bácskai Csenge, Schermann Bianka, Székely Zója, Medved Regina és Szujó Hanna kapott bizalmat.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára elmondta, hogy a hónap végén megrendezendő pódiumedzések után dönt a szakmai stáb arról, hogy „mi lesz a szólítási rend az egyes szereken”.

A felnőttek selejtezője augusztus 2-án lesz, Böczögőék itt a negyedik csoportban kaptak helyet, 3-án pedig a juniorok lépnek a szerekhez, ők a harmadik csoportban lesznek.

A héten eldőlt az is, hogy a férfiaknál Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Ryan Sheppard és Kiss Balázs indul az Eb-n, míg a fiataloknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Vízlendvai Máté és Tomcsányi Benedek utazik. A férfiak augusztus 6-án repülnek el Glasgow-ba.

A glasgow-i Európa-bajnokságot július 30. és augusztus 12. között rendezik meg. 

0 Tovább

Bárdosi Sándor és Hajnal Tamás virtuális Forma-1-es autóba ült

Bárdosi Sándor és Hajnal Tamás együtt hangolódott a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíjra. Az olimpiai ezüstérmes birkózó és az 59-szeres válogatott futballista Wéber Gábor autóversenyző és televíziós szakkommentátor társaságában szimulátorozott a budapesti Andrássy úton található TagHeuer Butikban, amelyet most nyitottak újra.

autósport

Bárdosi és Hajnal a nürburgringi pályán koptatták a képzeletbeli aszfaltot. „Vérbeli sportemberekről van szó, így mindkettőjüknél azonnal lehetett érezni a versenyszellemet. Jó volt látni, hogy mindketten a végső győzelemre hajtottak” – összegzett a szimulátorozás után Wéber Gábor.

Hajnal Tamás elmondta, hogy a németországi légióskodás során szeretett bele a Forma-1-be. „Amíg versenyzett és Michael Schumacher rajongó voltam. Annak idején Dortmundban volt szerencsém Forma-1-es autóban is ülni. Érdekes világ. A Forma-1-es Magyar Nagydíj alkalmából jó volt beülni egy szimulátorba” – mondta Hajnal Tamás.

Bárdosi Sándor a Forma-1-es Magyar Nagydíjnál jobban már csak az idei birkózó-világbajnokságot várja jobban. „Persze, hogy nagyon várom azt, hogy a világ legjobb birkózói Budapesten lépjenek szőnyegre. Ez októberben lesz, de szerintem minden sportembert megérint minden hazai rendezésű nagy nemzetközi világverseny is. Ilyen a Forma-1-es Magyar Nagydíj is. Az év ezen időszakában jobban figyelem, hogy mi történik az F1-es pályákon” – jelentette ki Bárdosi Sándor.

autósport

 

0 Tovább

Hidalás a hídon!

Július 28-án szombaton 15 órától 16:30-ig birkózók veszik birtokukba a forgalom elől lezárt Szabadság hidat. A sportolók rekordkísérletet hajtanak végre, több mint kétszázan egyszerre próbálnak majd lemenni hídba, ezen kívül az érdeklődők birkózó bemutatók során testközelből láthatják a speciális birkózó fogásokat is.

A "Lehidaltok tőlünk!" elnevezésű rendezvény célja a Budapesti Birkózó Világbajnokság népszerűsítése, melyet október 20. és 28. között a budapesti Papp László Sportarénában rendeznek.

A hidaláshoz válogatott birkózók is csatlakoznak, ott lesz többek között Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Kiss Balázs, Bácsi Péter, Szabó László, Szilvássy Erik, Lám Bálint, Ligeti Dániel és Veréb István.

Az esemény házigazdái Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, és Világi Péter rádiós, televíziós műsorvezető lesznek.

"A hidalás lényege, hogy ne verjenek tussal, vagyis, hogy ne kerülj két vállra. Ha nem hidalsz jól, akkor a hátadon fekszel, és az a birkózásban nem előnyös" - mondta mosolyogva Bárdosi.

"A jó hidaláshoz elsősorban a nyakat és a gerinc melletti mélyizmokat kell erősíteni. A birkózók ezt gyerekkorban kezdik. Biztos vagyok benne, hogy a hangulatra nem lesz panasz, mert a birkózók száma és a vidámság egyenesen arányosan növekszik. Ahol sok birkózó van, ott mindig jó a hangulat." - fejezte be az olimpiai ezüstérmes.

Az eseményen ott lesz Champlion a birkózó oroszlán, a Budapesti Birkózó Világbajnokság kabalafigurája is.

A vb honlapja:

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Közeleg az Ítélet Napja!

A Magyar Szkander Szövetség nem tölti tétlenül a nyarat.

szkander

Csabai Attila elnök vezetésével a szeptemberi Világkupára készül a sportág. A Judgement Day elnevezésű világversenyt Verőcén rendezik meg. Elkészült a Világkupa promó videója.

 

0 Tovább

Címvédésre gyúr a budapesti világkupa legjobb női kick-boxosa

Mindössze két hetet lazított a versenyszezonban megszokott tempóján a májusi budapesti és a júniusi, Riminiben megrendezett világkupán remeklő Busa Andrea. A Halker-Király Team kick-boxosa a rövid nyári szünetet követően máris edzőtáborba vonult, ahol különleges körülmények között készül az év végi Európa-bajnokságra.

 

A fiatal szegedi klasszis a kick-boxosok nagy múltú csongrádi edzőtáborában edz a novemberi szlovéniai Eb-re, ahol címvédőként lép tatamira a pointfighting szakág 65 kg-os női versenyében. Vetélytársaival azonban már hamarabb is találkozhat, hiszen a magyar csapattársak mellett külföldi sportolókkal is megosztja majd az edzőtermet Csongrádon.

„Három hónap van az Európa-bajnokságig, ez a kondiszerzés, a formába lendülés időszaka. Amikor a nagyobb riválisok is eljönnek, akkor ez a pár hét nagyon jó alkalom arra, hogy együtt edzünk, kicsit jobban megismerjük egymás stílusát, és emberileg is többet tudjunk meg a másikról. Én nagyon szeretem ezt a részét is, persze a napi három edzést figyelembe véve nincs igazából nyaralás hangulata az edzőtábornak, de a közösség miatt mégis mindenképp megéri lemenni” – fogalmazott Busa Andrea.

A civilben testnevelő tanárként dolgozó sportoló elmondása szerint nehezen induló, ám annál sikeresebb versenyszezont tudhat a háta mögött. A tavaly novemberi vb-szereplése ugyanis nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, tavaszra viszont megjött a formája. A világkupa sorozat idei legrangosabb, budapesti versenyén a legeredményesebb magyar női versenyzőnek bizonyult a megszerzett három aranyéremmel, a júniusi olaszországi állomáson pedig a súlycsoportoktól független Grand Champion kategóriában is győzedelmeskedett.

„Bár már sokat javultam ezen a téren, de még mindig izgulok a versenyek előtt, így itthon kicsit nehezebb dolgom volt, mert a barátaim és a családom is megnézték a mérkőzéseimet. Pesten a Grand Champion versenyre már nem jutott elég erőm, de Riminiben az abszolút kategória bunyóit is megnyertem, és a döntőben egy olyan olasz lányt vertem meg, akit eddig még sosem sikerült, így erre kifejezetten büszke vagyok.”

A Halker-Király Team kick-boxosa ősztől újabb sebességbe kapcsol, hiszen visszatér testnevelő tanári munkájához is, és egyre intenzívebben készül a novemberi Európa-bajnokságra, ahol a célja a címvédés.

0 Tovább

Torna Eb – Megvan a férfi keret!

Eb-csapatot hirdettek a férfiaknál, valamint megvan az ifi keret is. A Glasgow-ban megrendezendő Európa-bajnokságon a férfiak mezőnyében Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Ryan Sheppard és Kiss Balázs indul, míg az ifiknél Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Vízlendvai Máté és Tomcsányi Benedek utazik.

 

A kerethirdetést egy nemzetközi csapatverseny előzte meg, amelyet Tatán rendeztek meg. Itt a felnőtteknél a magyar csapat a második helyen végzett, mindössze 0.75 század ponttal a románok mögött, megelőzve a lengyeleket. A fiatalok megnyerték a csapatversenyt, 8 ponttal megelőzve a második helyen záró románokat.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára elmondta, hogy az Európa-bajnokságon elsősorban egyéni összetettben lehetnek döntős reményeink.

„A fiataloknál nehéz megtippelni, hogy milyen teljesítményre képesek a mieink és az majd mire lesz elég a kontinensbajnokságon” – mondta a sportvezető.

A glasgow-i Európa-bajnokságot július 30. és augusztus 12. között rendezik meg.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum