Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíz magyar aranyérem a sárkányhajó Eb-n

Eredményesen szerepelt a magyar sárkányhajó válogatott a Brandenburg an der Havelben megrendezett EDBF nemzetek közötti Európa-bajnokságon. A nagy sikerrel lebonyolított júliusi szegedi klub legénység vb-t követően a magyarok 10 arany-, 4 ezüst- és 7 bronzérmet nyertek a németországi Eb-n.

 

A viadalon a junior, felnőtt és senior korosztályokban összesen 118 fővel vett részt a magyar küldöttség.

 

„A válogatott nagyon sikeresen szerepelt az Európa-bajnokságon. Sikerült megőrizni a nemzetek közötti versenyben a harmadik helyünket, megismételve a legutóbbi, 2016-os eredményt. Nagyon komoly teljesítmény ez, hiszen a mezőny erős volt, és sportolóink alig egy hónapja még a hazai rendezésű klub legénység világbajnokságon nyújtották a maximumot. Elégedettek lehetünk a válogatott produkciójával, hiszen gyakorlatilag végigversenyeztük az évet, minden korosztályban kiváló eredményeket értünk el, közben pedig megrendeztük az eddigi legnagyobb sárkányhajó világbajnokságot" - mondta Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

 

13. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

200 m:

1. Premier női, kis hajó

1. Senior A vegyes, kis hajó

1. Senior B open, kis hajó

2. Senior B vegyes, kis hajó

3. Junior A női, kis hajó

3. Senior A női, kis hajó

500 m: 

1. Senior A vegyes, kis hajó

1. Senior B open, kis hajó

1. Senior B vegyes, kis hajó

2. Junior A open, kis hajó

3. Premier női, kis hajó

3. Junior A női, kis hajó

1000 m: 

3. Junior A vegyes, standard hajó

2000 m:

1. Junior A vegyes, standard hajó
1. Senior A vegyes, kis hajó
1. Senior B vegyes, kis hajó
1. Senior B open, kis hajó
2. Premier open, kis hajó
2. Premier női, kis hajó
3. Junior A open, kis hajó
3. Junior A női, kis hajó

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb - Magyar sikerek az első napon

A Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság első napján a magyarok egy aranyérmet és egy ezüstérmet szereztek – tudtuk meg Szászné Bundy Erzsébettől, a magyar csapat vezetőjétől.

 

A kontinensbajnokság nyitányán a MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin duó, míg a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen  kettős másodikként zárt az ukránok párosa mögött.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

A sportág eddigi legnagyobb versenyére készülnek a kick-boxosok

Szeptember 15. és 23. között Jesolóban utánpótlás kick-box világbajnokság lesz. A sportág történetében először a tavalyi budapesti felnőtt vb-n fordult elő, hogy mind a hét szakág versenyeit egy helyen és időben bonyolítsák le. Most a fiatalok vb-jét is így rendezik, várhatóan 3-4 ezer nevezéssel. Válogatottjaink száz fő feletti létszámban versenyeznek Olaszországban, ahová különleges felkészülést maguk mögött tudva utaznak el.

 

Kick-boxban kétévente van utánpótlás vb, ahol kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korosztályokban avatnak bajnokokat. Ez a fiatalok legnagyobb világversenye, ráadásul az egyes versenyszámokban országonként ketten indulhatnak.

A Magyar Kick-box Szakszövetség fő célja minden tekintetben elősegíteni az utánpótláskorúak felkészülését. Az MKBSZ immár harmadik éve támogatja anyagilag a közös edzőtáborokat, mert tudják, hogy a feltörekvő nemzedék számára mennyire fontos ez a verseny – hangsúlyozta Király István, az európai és a magyar szövetség alelnöke.

Az elmúlt időszakbeli sikerei és eredményei köteleztek arra, hogy a válogatottak ne csak „egyszerű” felkészülést végezzenek el – tette hozzá a szakember.

A formába hozás több helyszínen zajlott és zajlik: a pointfighting szakág legjobbjai Csongrádon készültek Király István és segítői, Jároszkievicz Krisztián, Debreczeni Dezső és Veres Richárd irányításával. A light-contact és kick-light szabályrendszerekben indulókat Dancsó Zoltán és Olasz Attila hozza formába a héten Vépen, és ott táboroznak a ringes szakágak érintettjei is Juhász Gábor és Katona Attila vezetésével. A formagyakorlatban indulókat Puravecz Péter készítette fel Gyomaendrődön.

Az edzőtáborokat a nagy létszámok miatt osztották több részre – magyarázta Király István. Elmondása szerint 120 fő körüli versenyzői küldöttség utazik majd Jesolóba.

„Nem kisebb a cél, mint hogy ott legyünk az éremtáblázaton az első háromban. Emellett szeretnénk bizonyos szakágakat meg is nyerni. A pointfightingban évek óta vezetjük a világranglistát, ebben mindenképpen a csúcson akarunk maradni. Egy biztos: idén sem fognak csalódni a magyar kick-boxosokban a hazai szurkolók, amit az is garantál, hogy ezek a srácok irtózatos munkát végeznek el. Többen a nyár közepe óta készülnek a vb-re, napi két-három edzésen vettek részt és fognak még egészen szeptember 15-ig.”

A 2017-es budapesti felnőtt vb volt az első összevont világbajnokság, ahol minden szakág egy helyen találkozott, és ugyanez igaz a szeptemberi korosztályos megmérettetésre.

„Az összes tatamis és ringes szakág ott lesz, így nyugodtan mondhatom, hogy a világ eddigi legnagyobb versenye lesz, 3000-3500 versenyző is jelen lehet Jesolóban. A WAKO 120 tagországából nyilván nem tud mindenki eljönni, de bízunk benne, hogy 80-90 ország részt vesz majd a világbajnokságon, ami szintén rekord lenne. Aki egy ilyen versenyen nyerni tud, az tényleg a világ legjobbja a maga kategóriájában.” – mondta Király István.

0 Tovább

Nomád Világjátékok – Öt magyar szkanderos az indulók között

A Magyar Szkander Szövetség információi szerint öt magyar áll asztalhoz ebben a sportágban a szeptember elején megrendezendő Nomád Világjátékokon.

 

A multisport-eseménynek Kirgizisztán több városa ad majd otthont. Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke elmondta Kőváriné Ivánfi Brigitta (75 kg), Orbán Erik (75 kg), Dudás Viktor (95 kg), Gergely András (105 kg) és Bauman Ádám (+105 kg) tagja az utazó keretnek.

„Bízom benne, hogy a játékokon megállják a helyüket a magyar válogatott tagjai. A teljes nemzeti csapat számára már elkezdődött egyébként az egyik legfontosabb hazai versenyre való felkészülés. Legjobb szkanderosainkat a magyar közönség a szeptember 15-én megrendezendő Judgement Day elnevezésű Világkupán láthatja. A verőcei világversenyen várhatóan 20 ország legjobbjai állnak asztalhoz” – mondta Csabai Attila

0 Tovább

Bronzéremmel hangolt Chacco Blue II a vb-re

Bronzérmet szerzett Krucsó Szabolcs Chacco Blue II nyergében a díjugrató magyar bajnokságon. A világbajnokságra készülő Krucsónak és lovának ez a magyar bajnokság felkészülési állomás volt.

 

A magyar bajnoki aranyat ezúttal Szabó Gábor szerezte meg Timpex Bölcsész nyergében, míg Weinhardt Virág Chiclanával másodikként zárt.

Az eredményhirdetés után Krucsó Szabolcs elmondta, az elmúlt évben sokat fejlődött Chacco Blue II, és bizakodva tekintenek a szeptemberi vb elé.

„Még jobban összecsiszolódtunk a lóval, örülök a bronzéremnek, és most már csak a világbajnokságra koncentrálok”- összegezett Krucsó Szabolcs.

Kórusz Attila, Chacco Blue II tulajdonosa kiemelte: a tavalyi Eb-n, ahol Chacco Blue II volt a legjobb magyar ló, már letették a névjegyüket a nemzetközi mezőnyben is.  „Az előttünk álló világbajnokságon bízom benne, hogy ismét jót versenyzünk, az Ob nagyon jól szolgálta a felkészülésünket.” – mondta Kórusz Attila.

Az idei világbajnokságot szeptember 19. és 23. között rendezik meg az egyesült államokbeli Tryonban.

0 Tovább

Jól hangoltak dartsosaink a budapesti Eb-re

Teljes létszámban indultak a szeptemberi steel darts Európa-bajnokság előtti utolsó nagyobb hazai eseményen a magyar válogatott tagjai. Az országos bajnokság hatodik, debreceni fordulóján a férfiaknál az Eb-résztvevő Székely „Penge” Pál győzött, a nőknél viszont borult a papírforma.

 

A hazai rendezésű kontinensviadalon mindkét nemből négy játékos képviseli majd a magyar színeket szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban.

Az ob-fordulón a férfiaknál a válogatottak egyike, Székely „Penge” Pál volt a legjobb, aki győzelmével visszavette az összetettbeli elsőséget a szintén válogatott Petrács Gábortól. Takács Gábor az elődöntőben esett ki, míg Rucska József ötödik lett.

A hölgyeknél meglepetésre az ifjúsági korú Kovács Tamara nyerte a fordulót, megelőzve az Eb-résztvevő Erdei Nórát. Csombok Krisztina harmadik, Ölei Annamária pedig ötödik hellyel hangolt az Európa-bajnokságra, míg a női világranglista hetedik helyén álló Ihász Veronika évek óta a férfi mezőnyben indul.

„Debrecen kitett magáért, fantasztikus versenyt rendezett” – nyilatkozta Kövesdi Andrea szövetségi kapitány. – „Ez a megmérettetés szervesen illeszkedett az Eb-re való felkészülésbe. Szeptember 8-án lesz az utolsó hazai versenyünk, onnan már csak az Európa-bajnoksággal foglalkozunk.”

Érdekesség, hogy a debreceni viadal legjobb eredménye az ifjúsági fiú döntőben született, ahol Lakatos Gergely úgy nyert 4-0-ra, hogy mutatója az első 9 nyíl alapján 111 pont volt, a mérkőzésen a körátlaga pedig 95.2 pont, ami világszínvonalú teljesítmény az utánpótlás Európa-bajnok részéről.

0 Tovább

Szumó – Nemes Dávid indul a Nomád Világjátékokon

Egy szumós indul a Nomád Világjátékokon. A multisport-eseményt Kirgizisztánban rendezik meg, a Nemzeti Versenysport Szövetség delegációjában Nemes Dávid is helyet kapott – tudtuk meg Ancsin Lászlótól, a Magyar Szumó Szövetség elnökétől.

 

„Ezen a Világjátékokon Nemes Dávid lép küzdőtérre, bízom benne, hogy maradandót alkot majd, bár az induló mezőnyről egyelőre még nem tudunk túl sokat” – mondta a hazai szövetség elnöke.

Nemes Dávid a +115 kilogrammban versenyez, többszörös magyar bajnok, Rovnyai János tanítványa, és nyert már U21-es Európa-bajnoki aranyérmet is.

„Ezen a játékokon 35 különböző nomád sportág legjobbjai indulnak, a rendezvényt pedig egybekötik egy etno-kulturális fesztivállal. A Nomád Világjátékokon való részvételem valójában vakrepülés lesz, hiszen nem tudjuk, hogy mely országok képviseltetik magukat Kirgizisztánban” – nyilatkozta Nemes Dávid, aki itthon a jövő generációjának oszlopos tagja.

A kirgizisztáni Nomád Világjátékokat szeptember 2. és 8. között rendezik meg – több városban – a szumóversenyeket pedig 5-én bonyolítják le.

0 Tovább

Kiderült minden a nőkről...

A futás népszerűsége évek óta töretlenül növekszik Magyarországon is.  Mára sokak számára természetes, hogy a nők szeretnek sportosan és egészségesen élni, számukra a mozgás örömet és pozitív élményeket jelentő hétköznapi tevékenység - olvasható a www.sportagvalaszto.hu-n.

futás

Bár sokan rávágnák, hogy a legtöbb nő azért fut, hogy fogyjon, a testsúly csökkentése csak a harmadik helyen áll az okok rangsorában – derül ki a Budapest Sportiroda (BSI) és a 21 Nő Az Egészségügyért Alapítvány felméréséből.

A teljes cikk elolvasható a www.sportagvalaszto.hu-n.

0 Tovább

Bárdosi Sándor: amit kaptam, továbbadtam

Magyarországon a helyére került a birkózás az olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-harmadik Bárdosi Sándor szerint, aki az októberi, budapesti világbajnokság népszerűsítésén dolgozik.

    "Össze sem lehet hasonlítani, hogy milyen körülmények között készültünk mi annak idején egy-egy világversenyre, és milyen lehetőségeik vannak a jelenlegi kerettagoknak. Úgy gondolom, hogy itthon a sportág a helyére került" - jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva, hozzátéve: úgy látja, a magyar birkózás ereje a folytonosságban rejlik.

    "Valahol szakmailag én is látom a kezem nyomát ezen a csapaton. Természetesen ott vannak a kiváló edzők, szakemberek, akik eddig eljuttatták a birkózókat, de ha megnézzük például Bácsi Pétert, vagy a két Lőrinczet, ha szabad így fogalmazni: ők rajtunk nőttek fel" - szögezte le, majd így folytatta: "amikor még aktív versenyző voltam, az említett kiválóságok fiatal kis +csikóként+ érkeztek a válogatottba, lehetett őket nyúzni; de ugyanez volt, amikor én voltam fiatal."

    Bárdosi szerencsésnek vallotta magát, amiért annak idején olyan klasszisokkal birkózhatott, mint például Komáromi Tibor, Farkas Péter vagy Kocsis Ferenc.

    "Azt, amit én kaptam, a mostaniaknak adtam tovább. Ezért nagyszerű ez a sportág, hogy van benne egy nagyon értékes folytonosság" - jelentette ki a 2000-es sydneyi játékok ezüstérmese.

    A 41 éves Bárdosi Sándor szerint a hazai világbajnokságot komoly munka készíti elő, és ennek meg is lesz az eredménye.

    "A magyarok szeretik ezt a sportágat. Bízom benne, hogy több ezer olyan szurkoló is ott lesz majd a Papp László Budapest Sportaréna lelátóin, aki nem szakmai körökből érkezik" - mondta.

    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik.

0 Tovább

Íjászat - Világbajnokságok hete Gyulán

Több mint 700 versenyregisztrációval büszkélkedhetett az íjászsport idei legszínesebb versenyhete. Gyulán zajlott ugyanis a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság mellett a Táv és Távcéllövő íjász Világbajnokság, és az Országos és Nemzeti Történelmi Íjászbajnokság. Ráadásként szintén az alföldi város adott otthont az Íjászat Napja nemzetközi fesztiválnak.

 

A Történelmi Íjász Világbajnokságon 3 különböző típusú lőpályán kellett versenyezniük az íjászoknak. A résztvevő 20 ország sportolói Gyula város határában elterülő erdős részen egy háromdimenziós célállat figurákból álló, majd 2 kilométer hosszú pályán; a városközpontban felállított 18 db lőlapos pályán; és a gyulai vár körül elhelyezett technikai célokkal (sínen mozgó lő tábla, bukócél stb.) színesített pályán mérkőztek meg egymással.

A Táv- és Távcéllövő Világbajnokság hatalmas térigényét a Békéscsabai Reptér elégítette ki. Itt az íjászok extrém távolságra adtak le célzott lövéseket (a legtávolabbi cél 120 méteren helyezkedett el), majd a sportolók a különböző erősségű íjaikkal – több kategóriában – azon versengtek, hogy melyik nyílvessző repül a legmesszebbre.

Hatalmas öröm és siker az, hogy a Magyar Íjász Szövetség, magyar földön tudta az első távlövő VB-t megszervezni, és hogy hazánk fiainak itthon tudtuk biztosítani a feltételeket ahhoz, hogy ismét bizonyítsák, a magyarok a világ legjobb távlövői és immáron világbajnokai is. Legismertebb távlövő bajnokunk Mónus József és csapata is többször tudta meglengetni a Magyar zászlót a győztes jogán, többünknek elszoruló torkokat és hatalmas büszkeséget szerezve ezzel.

Nem kis sportteljesítményt vitt véghez több íjászunk is azzal, hogy a világbajnokságok mellett zajló Országos és Nemzeti Történelmi Íjászbajnokságon is lővonalhoz állt. A Vb pihenőnapjára szervezett, országos bajnoki címet adó verseny íjászai szintén a gyulai várkertben vetélkedtek egymással.

A Magyar Íjász Szövetség 2017-ben hívta életre az Íjászat Napja rendezvénysorozatot, amely azt a célt szolgálja, hogy ennek a technikai sportnak mind a 7 szakágát megismertesse az érdeklődő közönségnek. A 2018-as rendezvény kiemelt látványossága volt a Gyula belvárosában, a Kapus hídon megrendezett Nagy Párbaj elnevezésű verseny. A meghívott 16 íjász a hídról, a Fehér-kőrös folyón keresztül 60m távolságba lőtte ki nyílvesszőjét az elhelyezett céltáblára. A hatalmas kivetítőn is nyomon követhető versengés több száz városlakót és turistát szórakoztatott az augusztus 18-ai, szombati napon.

A hazai íjászsport idei legimpozánsabb hetének vendégei között tudhatták a szervezők Sárfalvi Péter helyettes államtitkárt, Wening Esthyprobo Fatandari indonéz nagykövet asszonyt és a Kinzang Dorji Bhután korábbi miniszterelnökét.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum