Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke - Fiatalokkal erősített a Szeged

Egy távozó és három fiatal érkező az Alabárdos Szegedi TE keretében! A Tisza-partiak férfi tekecsapatától a bajnoki szünetben Fehér Béla eligazolt Nyíregyházára, de az együttes gerince egyben maradt – tudtuk meg Karsai Ferenctől, az Alabárdos Szegedi TE elnökétől.

 

„Három fiatal érkezett Szegedre. Brancsek János Répcelakról, Danóczy Richárd Győrből, Loncsárevity Adrián pedig az újvidéki Becséből tette át a székhelyét a Tisza-partra” – mondta Karsai, aki az idei célok közül kiemelte, hogy ezúttal is bíznak abban, hogy bejutnak a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.

„Természetesen ott van még az Európa-kupa és a hazai bajnokság, amelyek szintén a kiemelt célok közé tartoznak. Úgy gondolom, hogy a csapat gerince egyben maradt, és ez bizakodásra ad okot” – nyilatkozta a sportvezető.

Az Alabárdos Szegedi TE az elmúlt 16 év alatt 14 alkalommal szerepelt a BL négyes döntőjében.  Zsinórban hatodszor jutott be a legjobb négy csapat közé, az utóbbi öt évben pedig háromszor győzött és kétszer szerezett BL-ezüstöt. Legutóbb negyedikként végeztek a Final Fourban.

0 Tovább

Bacsa Péterre már a rajt előtt komoly megméretés vár

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) alelnöke számára nem csupán a rendezés sikere és a hazai versenyzők eredményessége fontos az októberi budapesti világbajnokságon, ugyanis a magyar fővárosban választanak majd új tagokat a nemzetközi szövetség (UWW) vezető testületébe, melybe ő is pályázik.


    "A magyar birkózásnak nagyon kellene a nemzetközi képviselet. Külön köszönet Schmitt Pálnak, Aján Tamásnak és Kulcsár Krisztiánnak azért a lobbitevékenységért, amelyet végeztek és végeznek azért, hogy Matura Mihály, Bíró Mihály és Hegedüs Csaba után ismét legyen elnökségi tag a nemzetközi szövetségben" - mondta az MTI-nek Bacsa.


    Az UWW közvetlenül a vb előtt rendezi éves rendes kongresszusát Budapesten, ahol új tagokat választanak a büróba, azaz a sportág vezető testületébe.
    Bacsa Péter a vb szervezéssel kapcsolatos előkészületekről is beszélt, elárulta, intenzív munka zajlik azért, hogy a vb a lehető legmagasabb színvonalú legyen, ami egyértelmű elvárás a szervezők felé az UWW részéről.


    "Igyekszünk mindent a legaprólékosabban kidolgozni. Napi 10-12 órát dolgozunk, és nagyon készülünk októberre" - jelentette ki Bacsa Péter.


    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

A vb honlapja:

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Komáromi Tibor szerint a hazai közönség sokat segít majd a magyaroknak

A háromszoros világbajnok Komáromi Tibor szerint a hazai közönség sokat segíthet a magyar birkózóknak az októberi budapesti világbajnokságon, melyen reményei szerint a csapatból többen is aranyéremért küzdhetnek majd.

    A Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Papp László Sportarénában sorra kerülő vb a sportág idei legfontosabb versenye, amin a világ legjobbjai mind ott lesznek, és valamennyi kategóriában óriási mezőny gyűlik össze.
    "Tulajdonképpen ez a vb számunkra olyan lesz, mint egy olimpia. Kőkemény verseny lesz, de hát ezeken a világversenyeken nem adják csak úgy oda a pontszerző és a dobogós helyeket" - nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes korábbi klasszis, aki szerint a vb kitűnő erőfelmérő lesz a 2020-as tokiói olimpia szempontjából is, le lehet majd mérni, két évvel a játékok előtt, hol állnak a magyar versenyzők. 
    Komáromi hangsúlyozta, hogy a nagyon erős mezőnyben nem lesz könnyű dolga a magyaroknak, akik viszont szerinte rengeteg erőt meríthetnek a közönségből. 
    "Állítom, hogy a hazai aréna pozitívan hat majd a magyar birkózókra. A válogatottban több olyan kiválóság is van, aki az utóbbi időszakban Európa-bajnoki címet nyert, s nagyon szeretném, ha ezek a klasszisok a vb-aranyért is szőnyegre lépnének" - tette hozzá Komáromi Tibor. 
    A budapesti világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik meg.

0 Tovább

Minden idők legeredményesebb egyetemi világbajnoksága: a magyar egyetemi kajak-kenu válogatott 11, az evezősök 2 világbajnoki címet szereztek, összesen 22 érem a hétvége mérlege

20 éremmel (11 arany, 5 ezüst, 4 bronz) a belorusz és a lengyel csapat előtt az éremtábla élén végzett a magyar csapat a Szolnokon rendezett gyorsasági Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokságon. 1986, az első magyar részvétellel lezajlott egyetemi VB óta a legtöbb aranyéremmel és a legtöbb éremmel zárt Magyarország. Feltehetőleg hosszú-hosszú évekre kihívás elé állítva a jövő hazai résztvevőit.

 

22 ország közel 250 versenyzője állt rajthoz, a hazaiak minden számban döntőbe jutottak. Már az első napon, az 1000 m-es távokon remekül kezdtek a fiúk, 6 futamon 5 érmes helyezést értek el. A verseny második napján a lányok is vízre szálltak, és egymás után szerezték a jobbnál jobb helyezéseket. A 11 aranyéremből 6-ot a fiúk, 5-öt a lányok szereztek.                                                                                           

A FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) részéről Adam Rocek, az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség elnöke) volt a kiküldött versenyfelügyelő, aki szerint kiváló volt a szervezés, amelyért köszönet illeti a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, a Neumann János Egyetemet és Szolnok Városát.

 

A Shanghajban megrendezett Evezős Egyetemi Világbajnokságon 2 egységünk indult a BME női kormányos nélküli kettes csapata és a Széchenyi Egyetem férfi könnyűsúlyú négypárevezőse. A Coimbrai Európai Egyetemi Játékokon szerzett győzelem után megérdemelten, óriási küzdelemben mindkét egység világbajnoki címet szerzett.

Eredmények:

Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokság, Szolnok

Férfiak:

K1 1000m - Doba Alfréd (TE) ­ 2. hely

K2 1000m - Béke Kornél (TE), Gál Péter (KGRE) ­ 1. hely

K4 1000m - Varga Dominik (TE), Szekeres Zsolt (TE), Doba Alfréd (TE), Czompa Tibor (EKE) ­ 5. hely

 

C1 1000m - Dóri Bence (TE) ­ 1. hely

C2 1000m - Lelovics Dávid (PTE), Némedi Konrád (TE) ­ 1. hely (holtversenyben)

C4 1000m - Koleszár Zoltán (OE), Bakó Tamás (ELTE), Laczó Dániel (SZTE), Duró József (SZE) ­ 3. hely

K1 500 m - Noé Zsombor (OE) ­ 2. hely

K2 500 m - Gacsal Ákos (EDUTUS), Hérics Dávid (EKE) ­ 1. hely

K4 500 m - Szendy Márk Szilárd (SZTE), Noé Zsombor (OE), Gál Péter (KGRE), Gecse Márton (BME) ­ 2. hely

C1 500 m - Viola Viktor (EKE) ­ 1. hely

C2 500 m - Koleszár Zoltán (OE), Bakó Tamás (ELTE) ­ 4. hely

C4 500 m - Viola Viktor (EKE), Horváth Ákos (SZE), Koleszár Zoltán (OE), Kovács Máté András (DUE) ­ 4. hely

K1 200 m - Hérics Dávid (EKE) – 5. hely

K2 200 m - Kovács Márk (SZIE), Sikter János (SZIE) – 5. hely

K4 200 m - Havasi Gergő (TE), Kovács Márk (SZIE), Varga Márk (TE), Sikter János (SZIE) ­ 3. hely

C1 200 m - Némedi Konrád (TE) – 4. hely

C2 200 m - Sáling Áron (SZE), Horváth Ákos (SZE) – 3. hely

C4 200 m Viola Viktor (EKE), Sáling Áron (SZE), Némedi Konrád (TE), Horváth Ákos (SZE) – 3. hely

Nők:

K1 500 m - Szénási Zsófia (TE) ­ 1. hely

K2 500 m - Katrinecz Rita (OE), Malcsiner Eszter (BGE) ­ 1. hely

K4 500 m - Kovács Petra Sára (SZE), Szendy Lilla Katalin (BGE), Mihalik Sára Anna (SZIE), Somogyi Szilvia (TE) ­ 4. hely

C1 500 m - Kisbán Zsófia (BME) ­ 1. hely

C2 500 m - Sáling Laura (SZE), Kisbán Zsófia (BME) ­ 2. hely

 

K1 200 m - Lucz Anna (BCE) – 1. hely

K2 200 m - Katrinecz Rita (OE), Malcsiner Eszter (BGE) ­ 1. hely

K4 200m - Szénási Zsófia (TE), Sólyom Dóra (TE), Somogyi Szilvia (TE), Kiss Blanka (TE) – 1. hely

C1 200 m -  Kisbán Zsófia (BME) – 6. hely

C2 200 m - Sáling Laura (SZE), Kisbán Zsófia (BME) – 2. hely

 

Egyetemi Evezős Világbajnokság, Shanghaj

A Női kormányos nélküli kettes: Polivka Dóra, Krémer Eszter (BME) ­ 1.hely

Férfi könnyűsúlyú négypárevezős: Szlovák Rajmund, Szigeti Roland, Furkó Kálmán, Szabó Bence (SZE) ­ 1.hely

0 Tovább

Kultúra - A halfogyasztást népszerűsítik a fesztiválon

Friss, magyar tógazdaságokból származó napi ezer adag hallal népszerűsíti a halfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) a Kapj rá! kampányban a Sziget fesztiválon, a borfaluban - mondta Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn. Elmondta, hogy hideg halételekkel, halpástétommal, grillezett és rántott halakkal, például pisztránggal, ponttyal és harcsafalatokkal várják a fesztiválon a fiatalokat – tudósít az MTI. Kiemelte, hogy Magyarországon mintegy 25 ezer hektáron folyik tógazdasági haltenyésztés. Az ország ponty és az afrikai harcsa előállításban az uniós piacokon vezetőnek számít. Kitért arra is, hogy az Európai Unióban (EU) az átlag halfogyasztás 20 kilogramm, míg a magyarok évente kevesebb mint 5 kilogrammot fogyasztanak.

0 Tovább

Fekvenyomó Eb – Ez volt minden idők legjobb magyar Eb-szereplése

Sporttörténelmi magyar szereplés a franciaországi RAW fekvenyomó Európa-bajnokságon! A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a magyar válogatott minden idők legjobb hazai Eb-szereplését produkálta, miután 12 aranyérmet szerzett. A „RAW” jelző azt jelenti, hogy az indulók ebben a szabályrendszerben nem használhatják a speciális fekvenyomó ruhát…

 

A kontinensbajnokságnak Mérignac adott otthont, ahol a felnőttek között Szabó Ágnes, Nyers Mónika, Palágyi Zsanett győzött, emellett Kovács Eszter ezüstérmes lett, Palágyi Zsanett abszolút második, Nyers Mónika pedig abszolút harmadikként zárt.

„A magyar csapat teljesítménye minden várakozásunkat felülmúlta. Hihetetlen, hogy a felnőtteken túl a különböző korosztályokban is milyen eredményesek voltak a mieink. A Európa-bajnokságok történetében ez volt minden idők legsikeresebb kontinensbajnoksága” – összegzett az Eb után Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A magyarok eredményei a franciaországi Európa-bajnokságon:

Open női kategória:

-          Szabó Ágnes a +84-os kategóriában Európa-bajnok 145kg-os fekvenyomással

-          Nyers Mónika az 52 kg-os kategóriában Európa-bajnok 100 kg-os fekvenyomással

-          Palágyi Zsanett a 63kg-os kategóriában Európa-bajnok 117,5 kg-os fekvenyomással

-          Kovács Eszter a 72kg-os kategóriában ezüstérmes 105 kg-os fekvenyomással

Ifjúsági női kategória:

-          a 72kg-os kategóriában Európa-bajnok lett 70 kg-os fekvenyomással Szabó Lili

-          a +84kg-os kategóriában bronzérmes 60 kg-os fekvenyomással Gaál Kinga

Junior női kategória:

-          a 47kg-os kategóriában Európa-bajnok 60 kg-os fekvenyomással Cserna Petra

-          a 63kg-os kategóriában ötödik helyezett 65kg-os fekvenyomással Irimiás Erika

Masters 1 női kategória:

-          az 57 kg-os kategóriában Európa-bajnok 97,5 kg-os fekvenyomással Salamon Erika

-          a 84 kg-os kategóriában Európa-bajnok 105 kg-os fekvenyomással Eisensehr Evelin (ez országos csúcs!)

Ifjúsági férfi kategória:

-          a 66 kg-os kategóriában Európa-bajnok 145,5 kg-os fekvenyomással Balogh Nátán (ez Európa-csúcs!)

-          a 105 kg-os kategóriában Európa-bajnok 157,5 kg-os fekvenyomással Bicskei László

Junior férfi kategória:

-          a 74 kg-os kategóriában bronzérmes 135 kg-os fekvenyomással Tatár Sándor

-          a 120 kg-os kategóriában ezüstérmes 190kg-os fekvenyomással Ányos István

-          a +120 kg-os kategóriában Európa-bajnok 210 kg-os fekvenyomással Véró Alex

Masters 1 férfi kategória:

-          93 kg-os kategóriában negyedik helyezett 172,5 kg-os fekvenyomással Deres Zsolt

-          105 kg-os kategóriában Európa-bajnok 210 kg-os fekvenyomással Schauer Kornél

Masters 2 férfi kategória:

-          a +120 kg-os kategóriában Európa-bajnok 217,5 kg-os fekvenyomással Cserna János

Open férfi kategória:

-          a +120 kg-os kategóriában hatodik helyezett 217,5 kg-os fekvenyomással Csüllög Béla

0 Tovább

Magyarországon táborozott a kick-boxos világelit

Két héten keresztül Csongrádon okult és oktatott a kick-box sportág színe-java, amelyet a világ egyik legeredményesebb klubja, a magyar Halker-Király Team látott vendégül. A csepeliek július végétől rendezték hagyományos nemzetközi pointfighting edzőtáborukat, ahol magyar világbajnokok tanították a résztvevőket, egy hétre rá pedig a light-contact és kick-light szabályrendszerek világelitjébe tartozó külföldi instruktorok adták át tudásukat.

 

Már húsz éve járnak Csongrádra, és ez volt immár a 12. nemzetközi pointfighting táboruk – számolt be a Halker-Király Team vezetője, Király István.

A szemináriumokra 12 országból érkeztek sportolók, 140-en vettek részt a napi háromszori edzéseken, és olyanoktól tanulhattak, mint a – visszavonulását a hetekben bejelentő – tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt, a kilencszeres vb-első Jároszkievicz Krisztián vagy éppen a jövő nagy ígérete, a tavalyi budapesti vb-n páratlan módon négy aranyat nyert Veres Roland. Nem csoda a nagy érdeklődés, hiszen  a csepeli klub bő egy évtizede a földkerekség legeredményesebb egyesülete a sportág pointfighting szabályrendszerének világversenyein.

Augusztus elején újabb tábor következett, ahol a light-contact és a kick-light csínját-bínját lehetett elsajátítani. Itt hét-nyolc külföldről érkezett instruktor – csupa kick-box és taekwondo világbajnok – adta át tudását a két szabályrendszer iránt érdeklődőknek.

„Közel 250 embernek adtunk otthont és lehetőséget a világszínvonalú tréningekre két hét alatt. Évről évre egyre sikeresebbek ezek az edzőtáborok, és nagyon úgy néz ki, hogy még mindig nő az érdeklődés irántuk. Bízunk benne, hogy a jövőben is el tudjuk majd látni ezt az egyre nagyobb igényt." – büszkélkedett Király István.

A hetedik dan fokozattal rendelkező kick-box mesteredző-szakedző, aki a magyar és az európai szövetségnek is alelnöke, arról is beszámolt, hogy klubjának legjobb fiatal versenyzői összességében maratoni, négyhetes felkészülésen vesznek részt. 

"Július második felében klubunk saját edzőtáborával kezdődött a munka, azt követte a két nemzetközi tábor, ahol a világ legjobbjaival mérhették össze tudásukat sportolóink. A negyedik héten pedig a magyar utánpótlás válogatott pointfighting versenyzői jönnek majd ide. Az elsődleges cél a szeptemberi korosztályos világbajnokságon való minél jobb szereplés."

Király István azt is elmondta, hogy az őszi felnőtt Európa-bajnokságokon továbbra is dominálni akarják a nemzetközi mezőnyt. Emellett ki-kikacsintgatnak a ringes szakágak felé is, szeretnének ott is meglepetéseket okozni majd.

0 Tovább

Megvannak a budapesti darts Eb magyar indulói

Kijelölte a hazai rendezésű steel darts Európa-bajnokságon résztvevő válogatottat a megbízott szövetségi kapitány. A szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen Kövesdi Andrea szerint szép eredmény, ha csapatban a mezőny első felében végeznek, és úgy véli, hogy egyéniben a magyarok képesek lehetnek az éremközelbe jutásra is.

 

Roppant nehéz döntés volt kiválasztani az Eb-n induló négy férfi és négy női játékost – hangsúlyozta az eddig a soft válogatottat irányító szakember, aki a játéktudás mellett azt vette számításba, hogy kik lehetnek képesek csapatként is jól együttműködni.

Az eddigi pályafutásuk alapján elsősorban a sokszoros magyar bajnok Ihász Veronikát lehet kiemelni, aki jelenleg a hetedik a WDF világranglistáján. A hölgyeknél a válogatott tagja a soft szakágban már több vb- és Eb-címet szerzett, rutinos Erdei Nóra is, mellettük két feltörekvő tehetség kapott helyet. Kövesdi Andrea elmondása szerint a fiatal Czipó Viviennek is helye lett volna a csapatban, ám a többszörös utánpótlás Európa-bajnok egészségügyi okokból nem tudta vállalni az indulást. 

A férfiaknál Kovács Patrik ötvenben van a világranglistán, Takács Gábor is előkelő helyen áll, míg Rucska József nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, őket egészíti ki a hazai ranglistát vezető tehetséges újonc Petrács Gábor.

„Azt várom, hogy legyünk benne a legjobb 16-ban, akkor elégedettek lehetünk ebben a népes mezőnyben. Egyéniben leginkább Ihász Veronika érhet a dobogó közelébe, de a férfiak közül is tulajdonképpen bármelyikük képes lehet kellemes meglepetést okozni.” – bizakodott a szövetségi kapitány.  

Ez az első alkalom, hogy a Magyar Darts Szövetség felnőtt Európa-bajnokságot rendezhet. A kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

Steel darts Európa-bajnokság, a magyar válogatott:

Férfiak: Kovács Patrik, Petrács Gábor, Rucska József, Takács Gábor (tartalék: Székely Pál)

Nők: Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika, Ölei Annamária (tartalék: Fekete Nóra)

0 Tovább

Tizenkét magyar érem a junior uszonyosúszó Eb-n

Egy arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel zárta a magyar junior uszonyosúszó válogatott az Isztambulban megrendezett Európa-bajnokságot. Szabó Anita a korosztályos világcsúcs beállításával diadalmaskodott, Hamlin Dorothy pedig mind a négy ezüstből kivette a részét. Magyarország az eredménnyel az ötödik helyen zárt az éremtáblázaton.

 



A 14 fős magyar versenyzői küldöttség aranyérmét Szabó Anita szerezte, aki az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban az első hely mellett a junior világcsúcs beállításának is örülhetett. A debreceni versenyző emellett – egyéniben és váltókban – szerzett még egy ezüst- és két bronzérmét.

Kiemelkedően teljesített Hamlin Dorothy is. A kaposváriak tehetsége uszonyos gyorson a 100, 200 és 400 méteres távon egyformán a második helyet szerezte meg, és hozzájárult a 4x100 mix váltó ezüstérméhez.

Az Eb-n a medencés számok négy versenynapját követően a zárónapon a nyíltvízi kategóriákat rendezték. Hazánkban ilyen versenyeket nem bonyolítanak le, ennek ellenére a 4x2000 méteres felszíni váltóban a Semostyán Róbert, Varga Jázmin, Hajnács Lili, Lengyeltóti Bence összetételű együttes a hetedik helyen végzett, a lányok 6000 méteres számában pedig Hajnács Lili kilencedik lett.

Ők hősök, hogy egyáltalán bevállalták a szereplést – mondta a nyíltvízi számokban indulókról Kókai Dávid csapatvezető, hozzátéve: a szakvezetők összességében teljesen elégedettek a magyarok Európa-bajnoki szereplésével.

„Maximálisan elégedettek lehetünk mind a megszerzett érmek számával, az pedig, amilyen képet a csapat mutatott, felülmúlta az előzetes elvárásokat. Dicséretes, hogy sikerült mind a három úszásnemben, uszonyos gyorsúszásban, búvárúszásban és felszíni úszásban is érmet nyerni. Viszont jól látszódtak azok a pontok is, ahol hiányoznak pici hajszálak, hogy a második helyeket aranyéremre lehessen váltani, a negyedik, ötödik, hatodik helyeket pedig dobogós helyekre. Nálunk a műhelyek szintjén kiváló munka zajlik, vannak olyan egyesületek, amelyek rendszeresen világklasszis versenyzőket tudnak kinevelni. Azt gondolom, hogy rendszerszinten viszont van még mit tanulnunk az olyan nemzetektől, amelyek rendre előttünk végeznek vagy nagyon sokat fejlődtek az utóbbi időben.” – értékelt Kókai Dávid.

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

Lány 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Szabó Anita
Lány 100 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Szabó Anita
Lány 100 m búvárúszás: 3. Kiss Blanka
Fiú 200 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence
Lány 200 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
Fiú 400 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence
Lány 400 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
4x100 m uszonyos gyorsúszás mix váltó: 2. Magyarország (Kocsis Marcell, Kolonics Milán, Szabó Anita, Hamlin Dorothy)
4x100 m felszíni úszás lány váltó: 3. Magyarország (Kothencz Petra, Deme Dorka, Kiss Blanka, Szabó Anita)

0 Tovább

Szeptemberben darts Európa-bajnokság lesz Budapesten

Szeptember végén újabb rangos világversenynek ad otthont Magyarország: 25. és 29. között rendezik meg Budapesten a dartsosok steel Európa-bajnokságát. Az esemény első sikere, hogy a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett: ilyen nagy részvételre még nem volt példa az Eb-k történetében.

 

Ez az első alkalom, hogy a Magyar Darts Szövetség felnőtt Európa-bajnokságot bonyolíthat le. A kontinensviadal rendezési jogát 2016 őszén ítélte oda hazánknak a WDF.

Magyarország korábban két alkalommal volt házigazdája korosztályos világversenynek: 2013-ban Keszthelyen, 2016-ban pedig Budapesten zajlott le ifi Eb. Utóbbi sikeres megrendezése nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a kontinens legjobbjai most ősszel a magyar fővárosban mérhetik össze tudásukat.

Az Európa-bajnokság helyszíne a MOM Sportközpont lesz, fővédnöke pedig Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A dartsban két szakágat különböztetnek meg a tábla és a nyilak anyagától függően. A budapesti Eb-n is látható steel dartsban a játékosok fémhegyű nyíllal dobnak egy növényi rostokból készült táblára, míg a soft dartsban automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum