Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A magyarok három érmet szereztek Tbilisziben

Pap Arnold bronzérmes lett a Tbilisziben megrendezett rangos nemzetközi szumóversenyen. A magyar versenyző a +115 kilós mezőnyben lépett küzdőtérre, és végül felállhatott a dobogó harmadik fokára. 

Szilágyi Erik több fronton is megmérettetett. A klasszis két érmet szerzett, miután az U23-as és a felnőtt 85 kilogrammos kategóriában is harmadik lett, végül az openben is maradandót alkotott, hiszen a nagyon értékes 5. helyen zárt.

Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke így értékelt: „Versenyzőink nagyot küzdöttek, mindegyik éremre büszkék vagyunk. Különösen nagy dolognak tartom Szilágyi Erik 5. helyezését, hiszen a nyílt kategóriában, ahol nincs súlykorlát, többek között ukrán és orosz nehézsúlyú szumósok is voltak. A Tbilisziben megrendezett verseny egyébként az európai szövetség döntése értelmében jövőre már Európa Kupa lesz, ahol Világjátékok-pontokat lehet majd gyűjteni” – mondta Ancsin László.

0 Tovább

A legjobb négyben a röplabdás lányok Nápolyban

Túlszárnyalva a várakozásokat a legjobb négy közé jutott a magyar női röplabda válogatott a Nápolyban zajló 30. Universiadén.

A mieink elsöprő játékkal 3-0 -ra győzték le Kanada csapatát (25:17, 25:13, 25:18) szép számú magyar szurkoló előtt.

Az 1965 után az egyetemisták olimpiájára visszatérő női válogatott a döntőbe jutásért a házigazda, olasz válogatott ellen játszik szerdán este 8 órától.

"Nagyon fegyelmezetten játszottak a lányok, jól tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet nyitásokkal, ennyit a szakmáról. Annyira akarták a lányok a győzelmet, annyira megérdemli ez a csapat a sikert. Itt ők önmagukért, a csapatért, a röplabdáért, Magyarországért küzdenek. És azért is, hogy felhívják magukra a figyelmet és esetleg az augusztusi Európa-bajnokságon is ott lehetnek néhányan."- mondta Leiszt Máté edző, csapatvezető.

"Meglepődtünk, hogy ilyen sok magyar itt volt a csarnokban, jó volt egy kicsit hazai közönség előtt játszani."-mondta Kiss Gréta, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója.

"Hihetetlen hangulatú meccs volt, nagyon élveztük. Büszke vagyok a csapatra, szerintem ez óriási győzelem volt."- tette hozzá Riczkó Gabriella, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója.

"Ugyan a lányok azt mondták, hogy nem remélték ezt a sikert, de nagyon megérdemelték, amit eddig elértek. Az olaszok személyében nagyon nehéz ellenfél vár ránk, de én nagyon remélem, hogy ez a menetelés folytatódik és bármilyen eredményt érnek el most már, ahhoz csak gratulálni lehet-" - mondta Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, a magyar Universiade-csapat vezetője, aki a helyszínen szurkolt a lányoknak.

Szintén a csarnokban drukkolt Prof. Dr. c.h. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora.- " Fizikálisan és stratégiailag is felülmúlták a lányok Kanadát, a legjobb négyben lenni egy Universiadén, ahol japán, orosz, olasz, magyar négyes van, ez önmagában mutatja, hogy komoly rangú csapatsportágról van szó."

0 Tovább

Női és férfi pólósaink is továbbjutottak az Universiadén

A magyar női és férfi vízilabda válogatott is továbbjutott hétfőn a csoportjából a Nápolyban zajló 30. Universiadén.

A nők 16:7-re győztek Kanada ellen, így veretlenül, csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe Mihók Attila tanítványai.

A férfiak, a 6 gólos Gyárfás Tamás vezérletével, 18:6-os győzelmet arattak Ausztrália felett és végül a csoport második helyén mentek tovább az olasz csapat mögött és a horvát előtt. Hogy a mieink kivel találkoznak a szerdai negyedöntőben, kedden dől csak el.

"Nagyon motiváltak a srácok, a hangulat megfelelő, a csapat éhes, a cél az változatlan: megnyerni a tornát."-mondta Horváth János, a férfiak szövetségi kapitánya.

"Az ausztrálok erő vízilabdát játszottak, de mi ebben felülmúltuk őket, szerdán pihenőnapunk van, de aztán megyünk tovább az aranyéremért."-tette hozzá Gyárfás Tamás.

Nők– Kanada - Magyarország 7-16 (1-4, 1-2, 3-5, 2-3 )

Gólszerzők: Farkas Tamara (DUE), 2, Gerendás Gemma (SE), 2, Hertzka Orsolya (Caiforfnia State University) 2, Kövesdi Vivien (TE) 2, Garda Krisztina (SZIE) 2, Huszti Dóra (DUE) 2, Mucsy Anna (BGE) 2, Brezovszki Gerda (DUE), Máthé Zsuzsanna (ELTE).

Férfiak - Magyarország - Ausztrália 18-6 (5-1, 2-1, 6-3, 5-1)

Gólszerzők: Gyárfás 6, Csacsovszky E. 3, Sélley-Rauscher 2, Sánta 2, Burián, Várnai, Szatmári, Fejős, Bencz.

0 Tovább

Tizenhárom magyar érem a zágrábi világkupán

Összesen 13 érmet szereztek a magyar szkander-válogatott tagjai a zágrábi világkupán.

Horvátországban Barzsó Henriett, Kulcs Dzsenifer és Vályi Nagy Imre lett aranyérmes. Mindhárman dupláztak, miután jobbal és ballal is győztek. Barzsó a felnőttek 65 kilogrammos kategóriájában, Vályi Nagy az amatőr férfi mezőnyben, Kulcs pedig a junior openben volt sikeres. A magyar küldöttség ezen kívül három ezüstérmet és négy bronzérmet szkanderozott össze – tudtuk meg Dóró Zsolt szövetségi kapitánytól.

„A magyarországi világkupa mellett ez a legnagyobb létszámú vk. Örülök, hogy ilyen sikeresen zártuk a horvátországi világversenyt. Az előttünk álló hétvégén a trnavai Európa Kupán állnak asztalhoz a magyar szkanderosok, majd következik egy sárvári nemzetközi megmérettetés” – mondta a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Két karatés bronz az ifjúsági világkupán

Ilankovic Aleksandra és Klement Kármen bronzérmet nyert a horvátországi Umagban megrendezett ifjúsági karate világkupán. A tengerparti verseny különlegessége volt, hogy ez volt a zárása a Karate Világszövetség, a WKF hagyományos, fiatalok számára megrendezett nyári edzőtáborának, amelyen világbajnokok oktatták a feltörekvő generációt.


A karate 2020-as tokiói olimpiai bemutatkozása világszerte megmozgatta a sportág kedvelőit, ami Umagban is szembetűnő volt: az ifjúsági világkupán rekordlétszám, 70 nemzet több mint 3000(!) 21 éven aluli sportolója lépett tatamira.

A junior lányok (16-17 évesek) 53 kg-os súlycsoportjának 68 fős mezőnyében Ilankovic Aleksandra hét mérkőzéséből hatot megnyert, és a döntőbe jutásért is csupán bírói döntéssel kapott ki szerb ellenfelétől. Teljesítményével a februári korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmet nyert MTK-s karatés a harmadik helyen végzett, jelezve, hogy egyértelműen kategóriájának szűk világelitjébe tartozik.

Az U21-es (18-20 évesek) nők 50 kg-os mezőnyében Klement Kárment is bronzérmet szerzett. A Vasas tehetsége júniusban a felnőttek montreali olimpiai kvalifikációs versenyén sem állt messze az éremszerzéstől – Kanadában a hetedik helyen végzett –, ezúttal pedig felállhatott a dobogó harmadik fokára.

0 Tovább

Csoportelsőként jutott tovább a női röplabda válogatott az Universiadén

Harmadik mérkőzését Tajvan ellen játszotta női röplabda válogatottunk a 30. Universiadén, Nápolyban. A mieink számára a továbbjutáshoz és a csoportgyőzelemhez két szett megnyerése kellett, de ezt túlteljesítette a csapat és ezt a meccset is megnyerte 3:1-re, miután  Csehországot és Argentínát is legyőzte.

 

"Nagyon jól ment a csapatnak, nagyon jól mentünk, látszott, hogy nagyon akarjuk a győzelmet, jobban, mint bármelyik csapat."-mondta Gymes Zsófia, a Kansas State University hallgatója.

Villám Lilla, a Semmelweis Egyetem hallgatója azt mondta: " Az előzetes célunk az volt, hogy nyolcba jussunk, ezt sikeresen megtettük most, méghozzá csoportelsőként, azt hiszem, akár esélyünk van a legjobb négybe jutni."

A magyar női röplabda válogatott 1965 után játszik ismét az Universiadén, akkor a mieink ezüstérmet szereztek.

A csapat tagjai: Vezsnyei Adrienn (ELTE), Zólyomi Rebeka (BME), Németh Anett (Coastal Carolina University), Kiss Gréta (BCE), Gyimes Zsófia (Kansas State University), Bleicher Réka (BGE) Csere: Tóth Fruzsina (NYE), Villám Lilla (SE), Riczkó Gabriella (PPKE), Tóth Dalma (NYE), Marija Cicic (University of Novi Sad). Csapatvezető: Leiszt Máté; edző: Böcz Dávid

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 8 pont (9:3 szettarány), 2. Csehország 6 (8:6), 3. Tajvan 4 (6:7), 4. Argentína 0 (2:9)

0 Tovább

Egy 5. és egy 6. hely az Universiade-n

Egy 5. és egy 6. helyet szerzett szombaton a magyar csapat a Nápolyban zajló 30. Universiade-n

Boros Bence (PTE) a dzsúdósok 66 kg-os súlycsoportban 5. lett, miután a bronzmeccset ipponnal elveszítette az orosz Chasygov ellen.

Nem is ez volt annyira fájó, hanem az elödöntő, ahol Borost kiherdették győztesnek egy wasarival, majd törölték az eredményt és hosszabítás után egy vitatott wasarival kikapott a japán Katsura-tól.      A Pécsi Tudományegyetem hallgatója egyébként egyenes ágon jutott a legjobb négy közé, miután egy szaudi, egy argentin és egy brazil judost is legyőzött.

"Úgy éreztem jól ment a dzsúdozás, ezért is sajnálom, hogy a döntőbe jutást két vitatott bírói döntéssel elvették. A bronzmeccsen mire rájöttem, hogy hogyan védekezzek hatékonyan, addigra az orosz ellenfelem a földön térddel úgy tarkón talált, hogy percekig azt sem tudtam hol vagyok."-mondta szomorúan Boros.

Sós Dániel a 6. lett 200m-es vegyesúszásban. Az University of Louisville hallgatója pénteken egyéni rekordot úszva került a döntőbe, szombaton is csak 1-2 tizeddel maradt el ettől az időtől.

"Jó volt 100m-ig, de mellen kicsit tompább voltam, mint tegnap, a gyors az jött a végén, de úgy látszik messze voltam az élen haladóktól."-mondta Sós.

Szentes Bence (SZE) 50m háton szintén egyéni csúcsot úszott a középdöntőben, így ő ott lesz a vasárnapi döntőben a 6. legjobb idővel.

Ugyanebben a számban Kovács Benedek (EDUTUS) nem jutott be a fináléba, de neki nem a 200 hát a fő száma.

200 vegyesen György Réka (Viginia Polytechnic Institute) és Sebestyén Dalma (SZE) is közpdöntőbe jutott, de innen már nem sikerült a továbblépés.

Kutasi Máté (TE) viszont 200mellen ott lesz majd a vasárnapi a döntőben.

(Fotó: MEFS/Varga Dávid)

0 Tovább

Véget ért a frizbi Eb

Nagy-Britannia két aranyérmet szerzett a győri Frizbi Európa-bajnokságon. A férfi csapatoknál a németeket, a vegyescsapatok döntőjében a francia válogatottat győzték le.  A női mezőnyben az ír nemzeti csapat bizonyult a legjobbnak. Magyarország a 15. helyen végzett, a vegyescsapatok között. A kontinensbajnokságnak Győr városa adott otthont, június 29. és július 6. között. Erdősi Zoltán, a hazai szövetség elnöke értékelte az Eb-t.

 

Magyar szempontból sikeres volt a frizbi Európa-bajnokság. A Győrben megrendezett kontinensbajnokságon Magyarország egy vegyescsapatot indított.  „A célunk az volt, hogy rangos nemzetközi mezőnyben a jövő csapatát rakjuk össze.” – kezdte értékelését Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke. „Nagyon nehéz csoportba kerültünk, többek között a címvédő ellen is pályára kellett lépnünk, de lányaink és fiaink maximálisan helytálltak, a pénteki helyosztón pedig 12-9-re legyőzték Csehországot, ezzel a 15. helyen zártak.” – mondta az elnök, aki kiemelte: az igazi munka csak most kezdődik. Győrben igazi frizbifesztivált rendeztünk, huszonnégy ország 1500 sportolója vett részt az Európa-bajnokságon. Ráirányítottuk a figyelmet a sportágra, fiatalok százai ismerkedtek meg a repülő koronggal, mostantól rajtunk múlik, hogy milyen hatékonysággal tudjuk a bázisunkat szélesíteni. A Magyar Repülő Korong Szövetség az elmúlt években elindított edzőképzést, és a pedagógusok körében egyre népszerűbb programot szeretné tovább vinni, és bízik abban, hogy az élsport és a szabadidősport sportágbeli összekapcsolásával egyre ismertebb lesz a frizbi Magyarországon.

Az ultimate frizbi csapatsport, amelyben hét játékosból álló együttesek küzdenek egymással. A pálya téglalap alakú, a végén egy-egy célterülettel. A csapatok célja pontot szerezni úgy, hogy az egyik játékos bedobja a korongot a célzónába, ahol egy csapattársa elkapja azt. A dobó nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden esetben, amikor sikertelen a passz, az ellenfélhez kerül át a korong. A játékosok fizikai érintkezése nem megengedett. A játék a fair play-re épül, a mérkőzések gyakorlatilag játékvezetők nélkül zajlanak. A szabályokat mindenki betartja.

0 Tovább

Női röplabdázóink 54 év után ismét az Universiadén

1965 után szerepel ismét női röplabda válogatottunk az Universiadén, ráadásul pénteken az első csoportmeccset 3:2-re nyerték Csehország ellen.

Az egyetemisták olimpiájának is nevezett eseményen elfogódottan kezdtek a mieink, az első játszmát így a csehek nyerték 25:14-re. Ezt követően szerencsére feljavult a mieink játéka, így a második játszmát 25:19-re, a harmadikat 30:28-ra nyertük. Aztán egyenlítettek a csehek, egy 24:26-os szettel, de végül a mindent eldöntő ötödik szettet magabiztosan 15:7-re nyerték a magyar lányok.

"Ez egy nagyon hosszú böjt volt a magyar női röplabdának, örülök, hogy sikeresen "debütáltunk" ismét. Nem lehet ennél szebb kezdést kívánni, mint hogy győzelemmel kezdtük a csoportot. Szoros volt a meccs, de az a legfontosabb, hogy az ötödik szettben mentálisan nagyon erős volt a gárda, a következő két napban is az a cél, hogy egy mentálisan erős gárda legyen a pályán, és akkor szerintem lehetnek jó reményeink."-mondta Leiszt Máté, csapatvezető.

A Nápolyban zajló Universiadén a magyar csapat következő ellenfele Argentína lesz.

(Fotó: MEFS/Varga Dávid)

0 Tovább

Universiade 2. nap

Tóth Krisztián bronzérme az első magyar érem a nápolyi Nyári Universiadén. A Testnevelési Egyetem 25 éves versenyzője az első mérkőzésén kikapott, de aztán a bronzmeccsig küzdötte magát, ahol a török Sismanlar Mert ellen lépett küzdőtérre, és végül ipponnal győzött.

Az Universiade 2. napján judo, kosárlabda, vívás (női párbajtőr, férfi kard), úszás és vízilabda sportágakban voltak érintettek a magyar egyetemisták.

Nehezen indult a nap judósainknak, szereplésükre rányomta bélyegét a 26 órás utazás, miután Frankfurtban lekésték a csatlakozást, kis szerencse is kellett ahhoz, hogy a mérlegelésre éppen beessenek. Lőrincz Renáta (ELTE) -70 kg-os, Kárpáti Emese (KGRE) +70 kg-os, Tóth Krisztián (TE) -90 kg-os kategóriában az első, Árvai Péter (SZTE) +90 kg-os kategóriában a második mérkőzéseiken kikaptak, de vigaszágon mindegyik visszakerült a mezőnybe, így esélyük nyílt egészen a bronzmérkőzésig menetelni. Lőrincz Renáta két vesztett és két nyert mérkőzés után, Árvai Péter két nyert és három vesztett mérkőzés után a 7. helyen zárta a versenyt. Kárpáti Emese az első mérkőzésén kikapott és ellenfele sem jutott tovább, így neki ezzel ért véget az Universiade.

Vívás:

Női párbajtőrözőink és férfi kardozóink nyitották a vívás első napját, de nem jutott a legjobb nyolc közé magyar vívó. Csonka Valéria (SZIE) szerezte meg a mai vívás legjobb eredményét a 11. hellyel, Gonda Bori (SE) már a csoportkörben befejezte a versenyt, Várnai Vivient (EKE) Csonka Valéria búcsúztatta a második körben 15:10-re. A férfi kardban a három induló közül - Kossuth Bálint (BGE), Kovács István (BGE), Péch Miklós (BCE) - senki sem jutott a 16 közé.

Úszás:

György Réka (Virginia Polytechnic Institute) 400 m vegyes döntőjében a 7. helyet szerezte meg 4:46:30-as idővel. A győztes az amerikai Sargent Majayla lett, őt követte a dobogón honfitársa Pfeifer Genevieve és a hazaiak nagy örömére az olasz Cusinato Ilaria. A többi mai versenyszámban – férfi 100 m hát, férfi 100 m mell és férfi 50 m pillangó – nem jutott magyar a döntőbe.

Kosárlabda:

A magyar válogatott 72-54-es vereséget szenvedett Japántól az Universiade női kosárlabda tornájának második játéknapján. A félidőben még a mieink jártak előrébb, de a harmadik negyedtől érvényesült riválisunk játéka.

Vízilabda:

A magyar férfiválogatott fordulatos és végletekig kiélezett találkozón győzte le 15-12-re Horvátországot a nápolyi Universiadén.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum