Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csapataranyak a budapesti kick-box világkupán

Rekordlétszámmal, 42 ország közel 1700 versenyzőjének részvételével kezdődött meg pénteken a 25. Magyar Kick-box Világkupa. A budapesti BOK Sportcsarnokban vasárnapig zajló rangos világverseny első napján a magyar csapatok három aranyérmet is szereztek a felnőtteknél – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A ringben a kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszerek küzdelmeivel kezdődött meg az év egyik legnagyobb szabású kick-box viadala. Több magyar klasszis is remek győzelmekkel mutatkozott be.

 

A sort Habash Antoine kezdte, aki K1-ben a 63.5 kg-osok mezőnyében 3-0-ás pontozással nyert a lengyel Kacieja ellen. A 2017-es budapesti vb-n aranyérmet nyert sportoló pár órával később újra kötelek közé lépett, és az osztrák Kahlili ellen is egyhangú pontozással győzött. A nőknél Zsiga Melindát szintén minden bíró jobbnak látta az ukrán Tarannál. Full-contactban a szintén világbajnok, a tavalyi világkupán ezüstérmes Busa Gabriella is fölényesen, 3-0-ra hozta meccsét a norvég Valmestadrod ellen.

A tatamin zajló, félerejű technikákat alkalmazó szakágakban érmeket is osztottak pénteken. A csapatversenyek során három magyar együttes is a dobogó legfelső fokára állhatott: mindhármat a Halker-Király Team sportolói alkották.

Pointfightingban a legdrámaibb pillanat az volt, amikor a döntőben az egy hónappal ezelőtti térdműtéte után most visszatérő ötszörös világbajnok Veres Roland a döntőben a lábához kapott. A 20 éves sportoló az ápolást követően folytatta a küzdelmet, és bár szemmel láthatóan alig tudott mozogni, megőrizte csapata előnyét, amely így 15-12-re verte a németeket és ezzel aranyérmet nyert.

A light-contact csapatversenyek további két elsőséget hoztak a csepelieknek: győzött a női együttes, akárcsak a 74 kg feletti versenyzőkből álló férfi alakulat.

0 Tovább

Nagy visszatérők a hétvégi budapesti kick-box világkupán

Az év egyik legrangosabb kick-box világversenye lesz péntektől vasárnapig Budapesten. A 25. Magyar Kick-box Világkupán hazai részről a tavalyi remek szereplés megismétlése a cél. A nagy visszatérések versenye is lesz BOK Sportcsarnokbeli: a sportág tavalyi legjobbja, Veres Roland térdműtéte után itt küzd először, valamint a TV2 Exatlon vetélkedőjében országos ismertségre szert tett profi világbajnok Rákóczi Renáta és társai is a vk-n térnek vissza. A világkupa szervezésben és a fiatal versenyzők számára is az augusztusi győri utánpótlás Európa-bajnokság főpróbája lesz – hangzott el a Magyar Kick-box Szakszövetség keddi sajtótájékoztatóján.

 


A hétvégi viadal hagyományosan az év egyik legnagyobb létszámú és legrangosabb világversenye a sportágban, amelyen mind a hét kick-boxos szabályrendszerben avatnak bajnokokat. A tavaly év vége óta a NOB által is elismert WAKO világszövetség világkupáján a hazai szakvezetés hasonlóan jó eredményeket vár, mint 2018-ban: egy éve a felnőttek tíz vk-aranyérmet szereztek.

A BOK Sportcsarnokban pénteken mindhárom ringes szabályrendszerben – full-contact, low-kick és K1 – elkezdődnek a három napon át tartó küzdelmek, a tatamikon pedig a csapatversenyek mellett a kezdőbbek és a veteránok kapnak lehetőséget. Szombaton bekapcsolódnak a pointfighting szakág legjobbjai és a zenés formagyakorlat versenyzői is. A vasárnapi zárónapon pedig már tatamira lépnek a light-contact és a kick-light indulói is. 

 



A nagy visszatérések világkupája

Térdműtétje után a BOK Sportcsarnokban versenyez első ízben a tavalyi év legjobb hazai kick-boxosa. A három Eb-aranyával – egyedüli nem olimpiai sportolóként – az Év Sportolója választás jelöltjei közé is bekerült Veres Roland örül, hogy hazai közönség előtt térhet vissza: ha pedig indul, győzni akar. A húszéves létére többszörös felnőtt világ- és Európa-bajnok klasszis március közepén sérült meg, amikor egy szerbiai versenyen kipróbálta magát a kick-box egyik legkeményebb szabályrendszerében, a ringben kiütésre menő K1 szakágban.

A TV2 nagysikerű ügyességi és extrémsport vetélkedőjében szerepelt az elmúlt hónapokban a profi világbajnok Rákóczi Renáta. A tv-show által sokak kedvencévé vált 32 éves sportoló így szintén hosszú kihagyás után küzd először élesben a világkupán, ahol az Exatlonban szerepelt két kick-boxos társával, Jóni Mátéval és Murvai Líviával együtt láthatja őket – szombaton a 13 órai megnyitót követően – a nagyközönség.

Utánpótlás Eb-t rendezünk augusztusban

Idén hazánk rendezi a WAKO utánpótlás Európa-bajnokságát, amelyre augusztus 23. és szeptember 1. között kerül sor Győrben. A korosztályos Eb a rendezés szempontjából még a 2017-es budapesti világbajnokságnál is nagyobb kihívás, hiszen a négy korosztály – gyermek, kadet1, kadet2 és junior – minden kategóriájában országonként két versenyző indulhat, így összességében több ezer fős gigamezőny várható.

A budapesti világkupa a fiatalok kontinensviadalának is főpróbájául szolgál a Világkupa, hiszen az érintett korosztályokban is lesznek küzdelmek a BOK Csarnokban, a Magyar Kick-box Szakszövetség pedig szervezési oldalról gyűjthet értékes tapasztalatokat a győri Eb előtt.

0 Tovább

Nagyot fog változni az OCR

Az OCR-sorozat újabb fontos állomása volt a Vulcan Run. A celldömölki viadalon színvonalas versenyen indulhattak az OCR-esek. Honlapunk Rozina Tamás véleményét kérte ki a Vulcan Run-ról. 

ocr„Nem csalódtam. Nagyon jól összerakták a versenyt. Az OCR szabályrendszere, illetve az akadályok erőssége, minősége nagyot fog változni a sportág bejegyzése után 2019-ben. Örülök annak, hogy a versenyszervezők is sokkal komolyabb akadálypályákat építenek versenyről versenyre. Ami meg a munkánk legnagyobb gyümölcse, hogy az igazolt versenyzőink száma közel 150 fő, és látni az ilyen versenyeken a részvételüket, az a szövetség számára egy külön öröm.” – mondta honlapunknak Rozina Tamás, a hazai szövetség alelnöke.

0 Tovább

Az Újpest most jó csapat, de hiányzik belőle egy Bene

Bene Ferenc, az u18-as labdarúgó válogatott szövetségi edzője a Hatoscsatorna vendége volt. A szakember párhuzamot vont a spanyol edzőképzés és a nemrégiben az MLSZ kiadásában megjelent szakkönyve (Taktikai periodizáció) között.

A szakember beszélt az u18-as válogatott Eb-selejtezőket megelőző részsikereiről (pl.: Magyarország u18 - Olaszország u18 4-0) és a csapat előtt álló feladatokról.

A műsorban természetesen szóba került örök szerelme, az Újpest bajnoki szereplése is és némi visszatekintésként a gyirmóti kalandja, ahol történelmet írva ő volt az első edző, aki az NB I-be juttatta a Győr melletti település csapatát, valamint a nyíregyházi építkezés, ahol Elbert Gáborral, Lucsánszky Tamással és Sűcs Mihállyal kezdtek építkezni és értek el meglepően rövid idő alatt szép eredményeket minden téren.

A kérdésre, hogy mit hozhat neki a jövő, elismerte, hogy követi a felnőtt futballt és az álma továbbra is az, hogy Újpesten legyen edző! A 80 éves Göröcs János a napokban említette, hogy az Újpest most jó csapat, de hiányzik belőle egy Bene - igaz, ő az idősebb Bene Ferencre gondolt…

0 Tovább

Pétanque OB és bemutató a Vérmezőn

Bár a pétanque játékot legtöbben a francia filmekből ismerhetik, Magyarországon is létezik egy kis létszámú, aktív közösség, akik mindent megtesznek az elsőre talán kissé különösnek tűnő, de annál szórakoztatóbb sportág népszerűsítéséért. Május 11-én a budapesti Vérmező parkban rendezik meg a Magyar Pétanque Szövetség 2019. évi Egyéni Országos Bajnokságát, ahol a magyar pétanque-élet színe-java képviselteti magát – tudatta a rendező Budapest Pétanque Sportegyesület.

 

“Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon sokat ad és nem túl eszközigényes sport” – mondta sportágáról Stier Edit, női válogatott játékos.

Ma még viszonylag kevesen hódolnak ennek a sportnak Magyarországon, azonban május 11-én annak is érdemes ellátogatnia az eseményre, aki még sosem hallott erről a szórakoztató, francia eredetű golyós játékról, hiszen nézőként is könnyedén elsajátíthatóak a különböző taktikai fortélyok. A szervezők segítségével bárki megtanulhatja a játék alapjait. Az érdeklődők a Vérmező park Szitakötő játszótér felőli részén tehetik próbára ügyességüket 11 óra és 18 óra között.

A pétanque jó alkalmat ad egy kis beszélgetésre, új barátságok kialakítására is. Az esemény szervezőinek célja, hogy a párizsi parkokhoz hasonlóan Budapesten is megjelenjenek a játszó, beszélgető emberek. Ráadásul a pétanque egyik szépsége, hogy viszonylag rugalmas körülmények között játszható.

A Budapest Pétanque SE rendszeresen tart edzéseket, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.  A pétanque segít a csapatmunka fejlesztésében, alacsony eszközigénye miatt pedig akár iskolák, vagy akár fogyatékkal élők számára is tökéletes választás lehet. Ráadásul ebben a sportban bármilyen korosztály tagjai örömüket lelhetik, akár hobbiként, akár versenysportként űzik. Az alapjai már néhány parti után könnyedén elsajátíthatók, egyénileg és 2-3 fős csapatban is játszható.

A pétanque-hoz hasonló golyójátékok eredete a középkorig nyúlik vissza, már akkor rendkívül népszerűnek számítottak a katonák között. A legendák szerint az egészséges és sebesült francia katonák eleinte ágyúgolyókkal játszottak a csaták közti szünetben, a táborban, hogy így üssék el az időt. Az első, maihoz hasonló pétanque versenyt 1910-ben rendezték, ekkora már kialakultak a játék szabályai. Nagy előnye, hogy csak néhány fémgolyóra, egy kis célgolyóra és egy 12-15 méter hosszú, 3-4 méter széles sík, aprókavicsos területre van szükség hozzá. A játék neve azt jelenti franciául, hogy mozdulatlan lábak (pieds tanqués). Lényege, hogy a játékosok a fém pétanque golyókat a lehető legközelebb dobják a fából készült színes kis célgolyóhoz, az „öcsihez”. Ez közelítéssel vagy az ellenfél golyójának kilövésével érhető el.

0 Tovább

Itthoni világkupán lép ringbe a tévésztárrá lett kick-box bajnoknő

Mentálisan megerősödve kezdi meg idei világkupa szereplését a profi világbajnok kick-boxos Rákóczi Renáta. A 32 éves sportoló az elmúlt hónapokban a TV2 nagysikerű ügyességi és extrémsport vetélkedőjében szerepelt, ahol a legjobb hat között végzett és közönségkedvenccé vált a nézők körében. A ring női klasszisa bevallása szerint jobb versenyzővé vált a sport-reality révén, amit itthon szeretne először kamatoztatni a jövő hétvégi, budapesti világkupán – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


„Jólesik az újonnan jött ismertség, de emberileg ez nem változtatott meg. Mentálisan viszont nagyon sokat erősített rajtam az Exatlon azáltal, hogy minden egyes nap versenyhelyzetben voltam, és egyedül, edző nélkül, mindenféle taktikai utasítás és segítség nélkül kellett helyt állnom. Már nagyon várom, hogy kipróbáljam magam a ringben ezzel az „új” fejemmel. Mivel hónapokig távol voltam és nem úgy edzettem, ahogy az ellenfeleim, a budapesti világkupán főként az erőfelmérés a célom” – mondta visszatérése kapcsán a Titán SE kick-boxosa. 

Juhász Gábor tanítványa áprilisi hazatérése óta ugyan nem versenyzett, mégis elkönyvelhetett egy sikert: a közelmúltban feketeöves mester lett, miután eredményes DAN vizsgát tett. A tavaly szeptember óta profi világbajnoki címmel büszkélkedő kick-boxos azóta csak a közelgő fővárosi megmérettetésre készül, ahol a full-contact szabályrendszer 56 kg-os súlycsoportjában lép ringbe.

„Nincs rajtam pluszteher a profi cím miatt. Tudom, hogy másoknak jóval több idejük volt a felkészülésre, tehát annyi a célom, hogy százszázalékosan ki tudjam adni magamból azt, amire most képes vagyok. Innentől kezdve viszont minél több versenyen részt akarok venni, mert szeptemberben meg kell védenem a profi vb-övemet, az ellenfél pedig a világranglista első tíz helyezettjéből kerül majd ki, a kik mind ott lesznek a világkupákon” – fejtegette Rákóczi Renáta.

A tv-show alatt sokak kedvencévé vált sportoló nemcsak versenyzőként sző komoly terveket. Az egyre nagyobb érdeklődés hatására úgy döntött, edzősködésre adja a fejét.

„Azért is vállaltam a szereplést a műsorban, mert szerettem volna népszerűsíteni a kick-boxot, megmutatni az embereknek, hogy attól, hogy egy lány a ringben vagy tatamin verekszik, még lehet kedves és aranyos. Sokan kérdezik tőlem, mióta hazajöttem, hogy nem tartok-e edzést, én pedig úgy döntöttem, belevágok. Május végétől szeretnék elvállalni egy gyerekcsoportot, persze először felügyelettel, és közben elkezdem az ehhez kellő képzést is.”

A NOB által elismert kick-box világszövetség, a WAKO világkupa-sorozatának budapesti állomását május 17. és 19. között rendezik a BOK Sportcsarnokban.

0 Tovább

Kína rendezheti a 2025-ös Világjátékokat

Csengdu lesz a 2025-ben sorra kerülő, 12. Világjátékok házigazdája – döntött egyhangúan a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) közgyűlése. A kínai város a négyévente sorra kerülő multisport-esemény rendezőinek a sorában az egyesült államokbeli Birminghamet követi majd, amely 2021-ben több mint 30 sportágban 100 ország 3600 sportolóját látja vendégül.

 

Az ausztráliai Gold Coastban megrendezett IWGA közgyűlésen a határozatot követően megállapodást írt alá a játékok lebonyolításáról Luo Csiang, a város polgármestere és a tekintélyes sportszervezet elnöke, Jose Perurena. A sportvezető az egyik legdinamikusabban fejlődő és előre tekintő kínai városnak nevezte Csengdut.

"Erre az eseményre nem pályáztunk, de a Nemzeti Versenysport Szövetség stratégiájában benne van, hogy Magyarország is rendezzen majd Világjátékokat" - reagált a hírre Dr. Mészáros János. Az NVESZ elnöke hozzátette: addig is az a cél, hogy a hazai sportolók minél jobban teljesítsenek a négyévenkénti megmérettetésen. 2017-ben Wroclawban hat arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel az esemény 36 éves történetének legeredményesebb szereplését produkálták a magyarok, akiktől az NVESZ vezetése azt reméli, hogy Birminghamben még ezt is képesek lesznek felülmúlni.

Szecsuán tartomány húszmillió lakosú fővárosa a Világjátékok mellett olyan más nagyszabású multiport-rendezvényeknek is otthont ad a következő években, mint például a Rendőr és Tűzoltó Világjátékok, valamint a Nyári Universiade.

0 Tovább

Négy sportággal bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség

Csütörtökön tartotta közgyűlését a Nemzeti Versenysport Szövetség. A Magyar Sport Házában lebonyolított eseményen az NVESZ együttműködési megállapodást kötött a Magyar Antidopping Csoporttal, valamint négy sportágat felvettek a tagszervezetek közé.

 

Jó évet zártunk – értékelte az NVESZ 2018-as esztendejét Dr. Mészáros János. Az elnök kiválónak nevezte a Magyar Antidopping Csoporttal való kapcsolatukat, amelynek további fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Dr. Tiszeker Ágnessel, a MACS vezetőjével.

A közgyűlésen a megjelentek a beszámolók egyhangú elfogadása mellett támogatták négy újabb sportág felvételét is. A Nemzeti Versenysport Szövetség tagja lett ezáltal a Magyar Jet-ski Szövetség, a Magyar Grappling Szövetség, a Repülő és Légisport Szövetség és egy korábban olimpián is szerepelt sportágat, a lovaspolót képviselő Hazai Lovaspóló Szövetség. Az újonnan bekerültekkel együtt az NVESZ-hez így már 57 sportági szövetség tartozik.

Az eseményen a résztvevők egyhangúan megszavazták azt is, hogy az NVESZ támogatja a 2030-ig tartó Kiemelt Budapesti Nemzetközi Sportesemény Stratégiát, amellyel kapcsolatban Dr. Mészáros János azt mondta: reméli, hogy sportágaiknak lesznek olyan rendezvényeik, amelyek ebbe bekerülnek majd.

0 Tovább

Tekesport – Hamarosan kezdődik a vb

A csehországi Rokycany ad otthont az idei csapat-világbajnokságnak. A felnőtt vb előtt az utánpótláskorúak is pályára lépnek, ugyanis az U14-eseknél világkupát, az U18-asoknál pedig csapat-világbajnokságot rendeznek – tudtuk meg Bátor Gábortól, a Magyar Tekeszövetség főtitkárától.

 

„Azt gondolom jól sikerült felkészülési időszakot tudhatunk magunk mögött, bízunk benne, hogy a lehető legjobb eredményt tudják elérni versenyzőink, a felnőtt válogatottak esetében a cél a legjobb négybe jutás” – fogalmazott a sportvezető.

Felnőtt utazó keretek

Férfiak: Kakuk Levente, Zapletán Zsombor, Kiss Norbert, Kiss Tamás, Karsai László, Brancsek János, Kovács Gábor és Móricz Zoltán.

Nők: Méhész Anita, Sáfrány Anita, Simon Petra, Tóth Katalin, Tóth Andrea, Csongrádi Gyöngyi, Hári Boglárka és Sass Edit.

Az utánpótlás versenyek május 7-én kezdődtek, a felnőtt csapat-vb pedig május 15-én veszi kezdetét.

0 Tovább

A Pesti Magyar Színház Hunyady Emesével és Elbert Gáborral ünnepelte a Magyar Sport Napját!

Az "Amiről még nem meséltem..." sorozat 26. estjén az olimpia, Világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázó volt a népszerű sportvezető és egyetemi oktató vendége május 6-án, a Magyar Sport Napján.

A beszélgetésből kiderült például, hogy Hunyady Emesét a magyarok éppen úgy saját bajnokuknak tekintik, mint az osztrákok; hogy szívesen segítene hivatalosan is a magyar gyorskorcsolyában; hogy a nemzetközi szövetségben azon országokért dolgozik, ahol van gyorskorcsolya, de nincs nagy pálya; hogy bár úgy érzi, benne maradt az újabb arany Naganóban, semmit nem csinálna másképpen!

A sorozat eddigi vendégei voltak: Balzsay Károly, Hegedüs Csaba, Igaly Diána, Vajda Attila, Sszuper Levente, Törökgyörgy Melinda, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Magyar Zoltán, Martinek János, Sors Tamás, Gergely István, Gyarmati Andrea, Balczó András, Wichmann Tamás, Portisch Lajos, Knoch Viktor, Gurisatti Gyula, Markovits László, Zwickl Dániel, Pisont István, Deák-Bárdos Mihály, Bácsi Péter, Kassai Viktor, Hunyady Emese.

Folytatás ősszel, várhatóan három újabb szenzációs meghívottal

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum