Az időmérő edzésekkel kezdődött a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a péntektől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam. A 22 nemzet 110 versenyzőjét felvonultató világverseny 13 kategóriája közül négyben is magyar versenyző szerezte meg az első rajthelyet.

A magyar színeket képviselő 23 jet-skis közül Szabó Barnabás az egyik álló (ski) versenyszámban, a Ski GP3-ban érte el az időmérők során a legjobb időt. A nőknél Fröhlich Kata az ülős (runabout) kategóriák egyikében, a Runabout GP4-ben volt az edzés leggyorsabbja.

A viadalon szintén magyar liszensszel indult dán Marcus Jörgensen a királykategóriának számító Runabout GP1-ben szerezte meg a pole pozíciót, az osztrák Markus Erlach pedig a veteránok Ski GP1-es versenyében hozta el hazánknak a legjobb időt.

Az időmérőkön a magyarok további három-három második és harmadik helyet értek el, ami tükrözi a Magyar Jet-Ski Szövetség elvárásait, hiszen a szakvezetés tíz hazai éremben reménykedik a hazai rendezésű világversenyen.

A jet-ski Magyar Nagydíjon kategóriánként három futam alapján alakul majd ki a végeredmény.