Több éremesélyes úszónk is indul a Nyári Universiadén, melynek idén július 3-14. között Nápoly ad otthont, ahol olyan nagy nevek is figyelemmel kísérik a versenyeket, mint például Federica Pellegrini olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok, világcsúcstartó olasz úszónő, aki 2007-ben Bangkokban 2 arany és 1 ezüstérmet szerzett.

A mieink közül idén Szentes Bence (SZE) és György Réka (Virginia Politechnic Institute, USA) számít éremesélyesnek, ők mindketten magyar bajnoki címmel büszkélkedhetnek.

„Az egyetemisták olimpiájának számító Universiadén a VB közelsége miatt magyar világklasszis úszó sajnos nem tud részt venni, ezzel valószínűleg több ország is így lesz, de a magyar úszás van olyan erős, hogy így is több éremesélyest is ki tud állítani a MÚSZ, a többiektől pedig a döntőbe jutás az alap elvárás” – nyilatkozta dr. Sós Csaba a MÚSZ szövetségi kapitánya.

Szentes Bencén és György Rékán kívül a magyar csapat tagjai: Szabó Norbert (Virginia Politechnic Institute, USA), Sós Dániel (University Of Louisville), Kovács Benedek (EDUTUS), Horváth Lili (University of Missouri), Sebestyén Dalma (SZE) és Bonecz Boglárka (Florida State University) érte el a döntőbe jutáshoz szükséges időeredményt (8. hely). Kutasi Máté (TE) és Szurovcsják Yvett (NYE) pedig nagyon közel volt hozzá.

A versenyzők közül Szentes Bence (SZE) és Sebestyén Dalma (SZE), illetve György Réka (Virginia Politechnic Institute, USA) megúszta, a rögtön az Universiade után kezdődő világbajnokságra is, a FINA „A” szintet, de mindegyikük esetében van két jobb idővel rendelkező magyar, ezért nem kerültek a VB csapatba. Sós Dániel (University Of Louisville), és Szabó Norbert (Virginia Politechnic Institute, USA) ifi VB érmesek egyéniben, Bonecz Boglárka (Florida State University) és Horváth Lili (University of Missouri) ifi EB érmesek, Kutasi Máté (TE) felnőtt magyar bajnok, Szurovcsák Yvett (NYE) pedig ezüstérmes volt. Kovács Benedek (EDUTUS) ifi EB helyezett egyéniben.