Magyarország – Oroszország 10-10 (ötméteresekkel 13-12)

Mindkét csapat elég álmosan, enerváltan kezdte a mérkőzést. Az első negyedben még csak kóstolgatták egymást a csapatok. Az első percben Gyárfás (GDF) góljával vezetett a magyar csapat, ezt követően az oroszok pontatlan lövései nem okoztak fejtörést Kardos Gergelynek (DUE), aki az egész mérkőzés alatt bravúrosan védett.

A második negyedben az oroszok kiegyenlítettek, és nemsokkal később átvették a vezetést Usov góljával, amire Burián bombája volt a válasz. Két perccel a negyed vége előtt Gyárfás (GDF) büntetőjével, majd egy orosz góllal 5-5-ös döntetlennel mentek nagyszünetre a csapatok.

A harmadik negyedben az oroszok elhúztak két góllal, így 7-5-tel végződött a játékrész. A negyedik negyed Burián Gergő (DUE) góljával indult s folytatódott egy másikkal, így 7-7 lett az állás. Gyárfás (GDF) értékesítette a magyar csapat 8. gólját, mellyel ismét egalizáltunk. Bencz Rolf (BGE) találata révén kicsivel több, mint két perccel a vége előtt átvettük a vezetést. A rendes játékidő 10-10-es döntetlennel ért véget, így következett az idegek harca.

Kínkeservesen hosszúra sikeredett büntető dobásokkal próbálták eldönteni a bronzérem sorsát a csapatok. A harmadik körben végül Gusarov kihagyta a büntetőt, így a magyar egyetemisták bronzérmesek lettek a 30. nápolyi Universiadén.

Universiade

A csapat: Kardos Gergely (DUE) , Burián Gergő (DUE), Zerinváry Loránd (PTE), Sélley-Rauscher Domonkos (BCE), Várnai Kristóf (ELTE), Sánta Dániel (DUE), Szatmári Kristóf (DUE), Csacsovszky Erik (PTE), Gyárfás Tamás (GDF), Pellei Frank (EKE), Fejős Róbert (EDUTUS), Bencz Rolf (BGE), Szakonyi Dániel (NKE), Szakvezetők: Beck György (csapatvezető), Horváth János (szövetségi kapitány), Bors László (edző), Keszthelyi Tibor (edző)

(Fotó: MEFS/Varga Dávid)