A Nápolyban zajló egyetemisták és főiskolások olimpiájának 8. napján a magyar csapatból a pólósokért, a röplabdázókért, az úszókért, az atlétákért és az íjászokért szoríthattunk.

Vízilabda (női) – Magyarország – Ausztrália 7:4

Az első negyedben hosszú percekig nem esett gól, majd az ausztrálok értékesítették első két góljukat, de a mieink nem tudtak eléggé felpörögni, így az első negyed 2:0-s ausztrál vezetéssel zárult.

A második negyed első percében Garda Krisztina (SZIE) révén, óriási bombagólt kapott az ausztrál kapus. Sajnos a továbbiak nem ilyen jól alakultak, mert míg a mieink csak a kapufát találták el, addig az ausztrálok a kapuba is betaláltak, így a második negyedre 3:1 lett az állás az ausztrálok javára.

A harmadik negyed első gólja Kövesdi Vivien (TE) nevéhez fűződik, melyre Milliken révén nemsokára meg is jött az ausztrál válasz. Gémes Alexa (DUE) góljával kiegyenlítettünk.

Az utolsó negyedre némiképpen összeszedte magát a magyar csapat és Garda Krisztina (SZIE) büntetője révén a mérkőzés alatt először vették át lányaink a vezetést. Keveseb mint két perccel a vége előtt az ausztrálok büntetőjüket nem tudták értékesíteni, így megőriztük a nehezen összekapart kétgólos előnyünket az utolsó másfél percre.

Ez a mérkőzés ugyan nem indult fényesen, de a végére összeszedte magát a csapat, melynek eredményeképpen 7:4-re nyertünk, így a magyar egyetemista vízilabdás lányok bejutottak a legjobb négy közé.

Gólszerzők: Garda Krisztina (SZIE) 4, Kövesdi Vivien (TE) 1, Gémes Alexa (DUE) (1), Farkas Tamara (DUE)

 

Vízilabda (férfi) – Magyarország – Japán 18:3

Az első gól mindenki meglepetésére a japánoké volt még az első percben, aztán a magyarok megmutatták hogyan is kell ezt játszani. Gyárfás Tamás (GDF) szerezte meg a magyarok első gólját, utána még zsinórban 3 következett, melyre a japánok nem tudtak felelni. Burián Gergely (DUE) értékesített büntetőjével 5:2-re elhúztak a magyar egyetemisták a japánoktól. Az első negyed végeredménye 6:3 lett.

A második negyedben közel négy percet kellett várni az első gólra, mely Csacsovszky Erik (PTE) nevéhez fűződött. További két gólt lőtt ebben a szakaszban a magyar csapat, míg a japánok nem találtak be a kapunkba. A második negyed végeredménye 8:3. A harmadik negyedben elhúztunk a japánoktól és 13:3-al fordultunk rá az utolsó negyedre, ahol beállítottuk a 18:3-as végeredményt.

Végig magabiztosan, meggyőzően játszottak a fiúk, így megérdemelten verekedték be magukat a legjobb négy közé, ahol az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

Gólszerzők: Gyárfás Tamás (GDF) 2, Sánta Dániel (DUE) 2, Várnai Kristóf (ELTE) 4, Burián Gergely (EDUTUS) 2, Csacsovszky Erik (PTE) 2, Sélley-Rauscher Domonkos (BCE) 2, Szatmári Kristóf (DUE) 2, Pellei Frank (EKE) 1, Zerinváry Loránd (PTE) 1

 

Női röplabda: Magyarország – Olaszország

Négy győzelem után nem sikerült az újabb bravúr a magyar női röplabda válogatottnak az Universiadén. Az elődöntőben a mieink sima 3:0-ás vereséget szenvedtek a házigazda olaszoktól. A bronzmeccset pénteken este rendezik, az ellenfél Japán, akik az oroszoktól kaptak ki a másik elődöntőben.

 

Atlétika

Gyurátz Réka (ELTE) női kalapácsvetésben 68.05-tel egyetlenként a mezőnyben elsőre kvalifikálta magát a pénteki döntőbe.

Szilágyi Réka (DE) gerelyhajítás döntőjében 4. helyen végzett 59,02 m dobásával.

Úszás

Az úszás utolsó napján a férfi 400 m vegyes versenyszámban voltak magyarok érdekeltek Sós Dániel (University of Louisville) révén, de sajnos nem sikerült a döntőbe jutás, így érem nélkül zárta a magyar egyetemista úszó-válogatott az Unviersiadét.

Női kosárlabda Magyarország – Finnország 44:75

Szerdán az Universiade helyosztóján a magyar válogatott 75-44-re alulmaradt Finnországgal szemben, így a 10. helyen zárt.

 

Íjászat

Orosz Viktor (BME) csigás íj kategóriában 17-ként zárta a versenyt, Banda Árpád (OE) az olimpiai íj számban pedig a 9. helyen végzett.

Fotók: MEFS/Varga Dávid