Fantasztikus teljesítménnyel a magyar kick-boxosok ismét oktattak az Eb pénteki versenynapján. A bukaresti kontinensbajnokságon a mieink négy Európa-bajnoki címet szereztek, emellett három ezüstöt gyűjtöttek be.

A semi-contact szabályrendszerben (amely mostantól ponitfighting néven fut) Veres Richárd (63 kg), Gömbös László (74 kg) és Imre Tamás (79 kg), a kick-lightosoknál pedig Miskolczi Anett (70 kg) győzött.

Varga László (57 kg), Veres Mercédesz (50 kg) és Hanicz Nelly (55 kg) ezüstérmes lett. Pointfightingban Veres és Gömbös egyben kvalifikálta magát a jövő évi Küzdősportok Világjátékára, amelyet Szentpéterváron rendeznek meg. Kvótát szerzett Kádas Adrienn is, aki a 60 kilósok között csütörtökön bronzéremmel zárt. Ugyancsak harmadik lett Veres Alex (69 kg) és Busa Andrea (65 kg) is.

Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke, aki a nemzetközi szövetség alelnöke is egyben, a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának elmondta, hogy az utóbbi évek egyik legegységesebb magyar válogatottját látja a küzdőtéren. „Nagyon egyben van ez a csapat. Király Istvánék megint jó munkát végeztek, a meglévő két küzdősportos Világjátékok-kvóta mellé pénteken további hármat szereztünk. Az érmek száma még tovább gyarapodhat, hiszen a szombati zárónapon is több magyar kiválóság érdekelt a döntőkben” – mondta a Magyar Olimpiai Bizottságban a nem olimpiai szekciót vezető Leyrer.