Két arany, egy ezüst, két bronz szerdán…

Továbbra is remekelnek a magyar fiatalok az olaszországi Lignanóban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon. 

Kiss Nándor ott folytatta, ahol a vb első napján abbahagyta. A fiatal tehetség az uszonyosúszó-világbajnokság nyitónapján egy világcsúccsal és egy arannyal köszönt be, a második versenynap a 200 méteres felszíni döntőben junior országos csúccsal (1 perc 21.50 mp) világbajnok lett. Szerdán Pázmányi Sándor is aranyérmes lett. A magyar klasszis az 1500 felszíni kategóriában szerzett világbajnoki címet. Fantasztikus versenyt hozott a 4X100-as mix gyors. Itt a magyarok ezüstérmesek lettek. A Pálfi János, Pernyész Dorottya, Linzenbold Zsófia, Lipők Larion alkotta kvartett csapott célba másodikként. A selejtezőben Szili Ágnes is helyet kapott a váltóban, helyette a délutáni programban Pernyész Dorottya úszott.

A nőknél a 200-as felszíni kategóriában Suba Sára bronzérmes lett, akárcsak a női 200 uszonyos gyors döntőjében Pernyész Dorottya.

Kókai Dávid csapatvezető szerint elképesztően izgalmas versenyek voltak szerdán „Az újabb 2 aranyérem nagyon jó helyre került. Csapatként is remekül vizsgáznak a fiatalok, csütörtökön további érmekre számítunk!" – összegzett a csapatvezető.

A magyar küldöttség jelenleg 4 aranynál, 3 ezüstnél és 3 bronzéremnél tart a Lignanóban zajló világbajnokságon.