Sorsoltak a Judgement Day Professional Cup-ra. A Danubius Hotel Heliaban megrendezett eseményen megjelentek a kupán asztalhoz álló világsztárok. A pénzdíjas gálát Halásztelken rendezik meg szombaton.

Csabai Attila szerint szükség van ilyen rendezvényekre, hiszen ez az egész szkandertársadalomra pozitívan hat.

„Akik itt versenyeznek most, világsztárok. A szkanderosoknak erőt ad egy ilyen rendezvény a folytatásra, de természetesen bízunk abban, hogy további fiatalokat tudunk toborozni ezáltal” – mondta a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A sorsoláson a Nemzeti Versenysport Szövetséget dr. Mészáros János elnök, Vargáné Andrejkó Edina főtitkár, és Varga István elnökségi tag képviselte.

Mészáros János szerint komoly fejlődésen ment keresztül a Magyar Szkander Szövetség. „Mindig örömmel veszek részt a sportág rendezvényein. Egyre erősebbek, és egyre színvonalasabb versenyek házigazdái a szkanderosok. Ez a mostani is ilyen, hiszen korábban Magyarországon ehhez fogható profi gálát nem láthattunk.” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Az eseményen jelen volt a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Urr Anita is, aki elmondta, a szkanderosoknak mindig fontos volt a parasportolók segítése, versenyeztetése. „A Csabai Attila vezette elnökség kiemelkedő munkát végez, és örömteli, hogy minden versenyükön vannak parasportolók. A halásztelki gálán is láthatjuk a legjobbakat.” – mondta a főtitkár.