Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla. 

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között.

0 Tovább

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret​​​​​​​

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla.

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között. 

0 Tovább

Világkupa-sikerek Csehországban ​​​​​​​

Újabb rangos szkander versenyen taroltak a magyar szkanderosok. A Dolní Bousovban megrendezett Golem’s Hand elnevezésű világkupa-viadalon a magyar válogatott tagjai több érmet is begyüjtöttek.

A 18 fős nemzeti csapat végül 9 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal zárt Csehországban.

„Ez az a VK, amelyre rendszerint kilátogatunk. Büszke vagyok a csapatra, ez nagyon jó alapot ad a szlovákiai kontinensbajnokságra való felkészüléshez. A válogatott folyamatosan megújul, a fiatalok, rendre helyet követelnek maguknak a legjobbak között. Persze vannak azért olyan klasszisok, akik versenyről versenyre jól teljesítenek. Ilyen Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki Csehországban jobbal és ballal is nyert” – értékelt Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Szkander – Cél az olimpia!​​​​​​​

A Magyar Szkander Szakszövetség folytatja ötkarikás törekvéseit, miközben évről-évre megrendezi a klasszikus, rangos eseményeit – hangzott el a szervezet éves rendes közgyűlésén.

A fővárosban a Hiltonban megtartott közgyűlésen kiderült, a hazai rendezésű világkupa, a Judgement Day továbbra is a világ egyik legjelentősebb VK-ja.

„Ezt a színvonalat szeretnénk továbbra is hozni. Minden évben mindenki odateszi magát rendesen, és ez a végeredményben meg is látszik. A magyar rendezésű Judgement Day márkanév lett világszerte” – mondta Csabai Atilla, aki amellett, hogy a hazai szövetség elnöke, a világszövetség, és a kontinentális szervezet alelnökeként is dolgozik a sportágért.

„A közgyűlésen megerősítést kapott az a törekvés, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a sportágunk minél hamarabb ott lehessen az olimpián. Sokat dolgozunk ezért” – tette hozzá a sportvezető. 

0 Tovább

Szkander - Soha rosszabb idénynyitót!​​​​​​​

Szenzációs évkezdet! A Magyar Szkander Szakszövetség elnöke szerint sportáguk egyre erősebb itthon, egyre többen kapcsolódnak be az egyes szkanderklubok munkájába, és ez meglátszott a hétvégi országos bajnoki fordulón is. Csabai Atilla kiemelte, dicséretes, hogy főleg utánpótláskorúak érdeklődnek a szkander iránt.

„Szegeden óriási versenyt láthattunk, teltházzal ment az országos bajnokság, és négy asztalon zajlottak a küzdelmek. Volt olyan időszak, amikor elég volt két asztal egy ob lebonyolításához, azonban most olyan nagy létszámú mezőny jött össze, hogy csak így lehetett megrendezni a viadalt” – kezdte értékelését Csabai Atilla.

A sportvezető a válogatott versenyzőkkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a tavaly év végi megmérettetéseken voltak olyan szkanderosok, akiknél formahanyatlás állt be.

„A szegedi küzdelmek után kijelenthető: ez már a múlt. Biztató formákat láttunk többeknél. Kiemelni nem szeretnék senkit sem, de megemlítem Donkó Patrikot, Jónás Márkot és Bodrogi Gellértet, akik nagyot versenyeztek, és ha így folytatják az edzésmunkát, szép eredményeket érhetnek el” – összegzett az elnök.

A válogatott több tagja egy csehországi Európa Kupán indul a közeljövőben, az utánpótláskorúak pedig a Visegrad Junior Grand Prix-n állnak asztalhoz. Utóbbi versenyt a V4-es országok felváltva rendezik meg. Tavaly Magyarország volt a házigazda, idén pedig Csehország várja a fiatalokat. Április 6-án megrendezik a Nemzeti Döntőt Madarason, aztán májusban jöhet a pozsonyi Európa-bajnokság.

0 Tovább

Szkander – Az első 2024-es országos bajnoki verseny következik​​​​​​​

A hétvégén megkezdődik a szkandereseknél az országos bajnoki sorozat. Az első versenynek Szeged ad otthont. Az Ifjúsági Házban megrendezendő szombati rangos viadalra közel ötszáz nevezés érkezett. Ez lesz az első Eb-válogató is egyben. Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke beszámolt arról, hogy nemzetközi részvételre is számíthatnak a versenyre kilátogatók, hiszen szlovák és román szkanderesek is asztalhoz állnak majd.

„Mozgalmas szezon áll előttünk. Számos nagyversenyt is rendez a szövetségünk, többek között az egyik legpatinásabb világkupát a Judgement Day-t, és természetesen lesz Nemzeti Döntő is. Idén májusban bonyolítják le az Európa-bajnokságot, ennek házigazdája Pozsony lesz, a világbajnokságot pedig Kisinyov rendezi augusztusban. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk az összes korosztály, és a paraszkanderosok versenyeztetésére is. A fiataloknak rögtön itt lesz a következő hónapban a Visegrad Junior Grand Prix.” – ismertette Csabai Atilla az idei terveket.

A magyar szkanderosok a vb és az Eb mellett tavaly sikeresen mutatkoztak be a Küzdősportok Világjátékán Rijádban. A paraversenyző Simon Dániel az abszolút álló kategóriában két érmet szerzett. Ballal arany, jobb kézzel pedig ezüstérmes lett. Kőváriné Ivánfi Brigitta a 65 kilósok mezőnyében indult. Szintén két érmet szerezve, ballal 2., jobbal 3. lett.

0 Tovább

Szkander – Rekordmezőny az év utolsó országos bajnoki fordulóján​​​​​​​

Megrendezték a szkanderosoknál az idei országos bajnoki sorozat utolsó állomását. Az versenynek Bakonyszentiván adott otthont. Az ob-n rekord mezőny vett részt, miután 308 nevezés érkezett a megmérettetésre.

A színvonalas küzdelmeket hozó országos bajnoki forduló után Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke így értékelt: Ez volt az idei utolsó versenyünk. „Mozgalmas szezon van mögöttünk, és méltóképpen sikerült a lezárás. A népes mezőnyben ott volt például mindhárom versenyzőnk, akik indultak a Küzdősportok Világjátékán, és jól teljesítettek, de gyakorlatilag a válogatott gerince ezúttal is asztalhoz állt. Gratulálok mindenkinek, aki felkészült, és elindult a 2023-as év utolsó ob-állomásán” – mondta Csabai Atilla, aki a világ-, és az európai szövetség alelnöke is egyben, valamint a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagjaként is segíti az olimpia programján nem szereplő sportágakat.

A szkanderosok nem sokat lazíthatnak az ünnepek alatt sem, hiszen számukra január 27-én Szegeden kezdődik a 2024-es szezon.  

0 Tovább

Szkander világkupa – Magyarok nyerték a csapatkupát

Elsöprő magyar siker a legnagyobb egynapos szkander világkupán. Budapesten a Danubius Hotel Helia adott otthont a Judgement Day elnevezésű VK-nak, amelyen 12 ország legjobbjai álltak asztalhoz. A magyar válogatott az összes kategóriát beleszámítva 34 érmet szerzett, ezzel a csapatkupát is elhódította.

Jó formában vannak a Küzdősportok Világjátékára készülő versenyzők. Kőváriné Ivánfi Brigitta, Barzsó Henrietta és Simon Dániel is mindkét kézzel győzni tudott.

Csabai Atilla szerint a magyarok ismét bizonyítottak. „Két részre bontanám a világkupa értékelését. Egyrészt sikerült minden idők legnagyobb egynapos VK-ját megcsinálni, több, mint 560 nevezéssel, 12 országgal, erre büszkék lehetünk, másrészt a magyar csapat fantasztikus helytállása az, ami előremutató. Három versenyzővel készülünk a World Combat Games-re. Ivánfi Briginek, Barzsó Heninek és Simon Daninak is remek felkészülési lehetőség volt a VK” – mondta a Magyar Szkander Szövetség elnöke,

A Küzdősportok Világjátékának október 20. és 30. között Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád ad otthont.  

0 Tovább

Küzdősportok Világjátéka – Három magyar szkanderes indul a multisport versenyen​​​​​​​

A magyar szkanderesek évről évre egyre markánsabb nyomot hagynak a hazai és a nemzetközi sporttérképen. A világversenyeken a válogatott tagjai jól teljesítenek, színvonalas hazai versenyeket rendeznek, sportdiplomáciai szempontból egyre jobbak, egyszóval minden adott, hogy a korábbi kocsmasporttól eltávolodva egyre nívósabb, a semleges nézők számára is élvezhető sportteljesítménnyel hívják fel magukra a figyelmet. A Küzdősportok Világjátékán három magyar versenyzőért szoríthatunk. A női 65 kilogrammos mezőnyben Kőváriné Ivánfi Brigitta és Barzsó Henrietta, a paraszkanderosok között pedig Simon Dániel szerzett indulási jogot a Rijádban megrendezendő multisport versenyre.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy mi is ott lehetünk, és a magyarok hárman is asztalhoz állhatnak a Küzdősportok Világjátékán” – mondta Csabai Atilla, a hazai sportági szövetség elnöke, aki a Szkander Világszövetség és a kontinentális szervezet alelnöke is egyben.

„Messziről indultunk, mind itthon, mind pedig nemzetközi színtéren, de folyamatosan bizonyítunk. A sportág egyre fogyaszthatóbb, látványos küzdelmeket láthat a közönség, nincs szükség különösebb szabálymagyarázatra a helyszínen vagy a tévéközvetítések során, hogy mi történik egy szkanderversenyen. És hála istennek vannak kimagasló tudással rendelkező magyar versenyzők, akik most, Szaúd-Arábiában is örömet okozhatnak a hazai sporttársadalomnak” – mondta az elnök, aki sportági delegáció-vezető is lesz Rijádban.

A világbajnokság a közelmúltban fejeződött be Almatiban, ahol a legeredményesebb szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta volt a megszerzett három érmével (ebben a sportágban több kategóriában is indulhatnak a versenyzők, és külön viadalokat rendeznek jobb-, illetve bal kézzel is).

„A vb-n a masters kategóriát 80 kilogrammban toltam, ez nagyobb erőfeszítésre késztetett. Rijádban 65 kilogrammban szereztem indulási jogot. Bízom benne, hogy dobogóra tudok állni. Multisport versenyen már szereztem érmet. 2018-ban a Nomád Világjátékokon ezüstérmes lettem, az volt a teljes magyar küldöttség első dobogós helyezése. Remélem, hogy erről a multisport eseményről is hozok haza érmet” – mondta a hétszeres világbajnoki arany mellett összesen tizennégy Eb-elsőséget begyűjtő világklasszis, aki hivatásos katonaként dolgozik a hétköznapokban.

Barzsó Henrietta szintén ebben a kategóriában lesz érdekelt. „Büszke vagyok, hogy képviselhetem hazámat Szaúd-Arábiában. Ez már a sportág krémje, ide bekerülni már nagy dolog. Keményen dolgozom azért, hogy legyen esélyem a dobogós helyezésre” – nyilatkozta a vb-ezüst-, és Eb-aranyérmes szkanderos.

Ez az egyik olyan sportág, amely nem szeret különbséget tenni az épek és a paraversenyzők között. A hazai szövetség pedig élharcosa ennek a szemléletnek. Nem véletlen, hogy paraszkanderos is lesz Rijádban. Simon Dániel a szigetszentmiklósi otthonában kialakított edzőteremben készül a Küzdősportok Világjátékára. „Életem egyik legnagyobb versenye lesz. Bár kerekesszékes vagyok, a szkander asztalnál fel tudok állni, így az álló kategóriában leszek érdekelt. Igaz, hogy a mezőnyben én leszek a legfiatalabb, és a legkönnyebb a mérlegelésnél, de szeretnék meglepetést okozni” – mondta Simon Dániel.

A Küzdősportok Világjátékának hazai koordinációját a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) látja el, a teljes magyar delegáció kiutazását pedig a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatja. Az NVESZ információi szerint a szkanderosokon kívül magyar grapplingesek és jiu-jitsus is lesz Szaúd-Arábia fővárosában, de további sportágak bejelentése is várható az előttünk álló időszakban. A Küzdősportok Világjátékát októben 20. és 30. között rendezik meg Rijádban. 

0 Tovább

Szkander Európa-bajnokság – Huszonhat éremmel zárt a magyar válogatott

Fantasztikus szkanderos sikerek Moldovában. A Kisinyovban megrendezett Európa-bajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta a 70 kilogrammos kategóriában – a felnőtt mezőnyben – két aranyérmet szerzett, miután jobbal és ballal is végigverte a mezőnyt. A többszörös világ- és Európa-bajnok klasszis mastersben is elindult, ahol szintén begyűjtött két aranyérmet. A felnőtteknél a 60 kilogrammosoknál Barzsó Henrietta bronzérmesként zárt, Verbócki Luca pedig negyedik lett úgy, hogy ő a junioroknál is indult. Ott egy arannyal és egy ezüsttel végzett.

Az Európa-bajnokságon az összes kategóriát beleszámítva a magyar küldöttség 26 éremmel fejezte be a küzdelmeket.

Csabai Atilla szerint a sportág hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. A Magyar Szkander Szövetség elnöke kiemelte: erős mezőny jött össze Kisinyovban, ezért is értékes az a 26 érem. „Mindenkire büszke vagyok, de külön kiemelném a tehetséges juniorjainkat, hiszen ők a sportág jövője. Nagyot versenyzett Botta-Dukát Gábor és a Donkó testvérek, Patrik és Márk, valamint ebben a korosztályban Jónás Márk is odatette magát.” – mondta Csabai Atilla, aki a Nemzetközi Szkander Szövetség és a kontinentális szervezet alelnöke is egyben.

A magyar válogatott következő nagy megmérettetése a két hónap múlva esedékes világbajnokság lesz, amelyet Almatiban rendeznek meg, és az már biztos, hogy lesz magyar szkanderos a Küzdősportok Világjátékán (World Combat Games) is. Utóbbi verseny Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban lesz ősszel. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum