Tóth Balázs két hetet töltött Iránban. Az edzőtáborozáson kívül egy világranglista-versenyen is elindult, ahol ötödik lett. A jelenlegi legjobb magyar taekwondós a sportág fellegvárában töltött időszakot nagyon hasznosnak tartja , és bízik abban, hogy sikerrel megvívja a küzdelmet az olimpiai selejtezőben.


Iránban hihetetlenül komolyan gondolják ezt a sportágat. Fantasztikus rálátásuk van a taekwondóra – mesélte a SPORTbányászatnak a Tóth.

Az edzőtábor során olyan apró technikai hibáimra hívták fel a figyelmemet, melyeket kijavítva és helyesen használva, óriási meglepetéseket tudok majd okozni az ellenfeleimnél. Elindultam a Fajr Openen is, amelyet Urmiában rendeztek meg. A negyeddöntőben 3-2-es vereséggel búcsúztam, de nagyon közel voltam, hogy érmet nyerjek. Az iráni kiutazásom legfontosabb része az edzőtáborozás volt, mindez elengedhetetlen a vb-re és az olimpiai kvalifikációban való felkészülésre.

A szövetségi, és szponzori támogatásért nagyon hálás vagyok, igyekszem, meghálálni a bizalmat – mondta az immár nehézsúlyban versenyző magyar taekwondós.