Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világkupát nyert a Zalaegerszeg, a Győr pedig aranyérmes lett az NBC Kupában!

Jól teljesítettek a magyar együttesek a nemzetközi teke csapatkupákban. A magyarok két aranyérmet szereztek, emellett két bronzérmet is begyűjtöttek. 

taekwondo uszonyosúszás búvárúszás akrobatikus rock and roll szumó Túraautó-világbajnokság

Aranyérmet szereztek a zalaegerszegiek a teke Világkupán. A Zalaegerszegi TK a csehországi Blanskóban megrendezett VK-n a döntőben a német Zerbst együttesét verték 5-3-ra. A nőknél a Rákoshegyi VSE indult a Világkupán, amely az ötödik helyet szerezte meg Csehországban.

Az NBC Kupában a nőknél magyar győzelem született: az Ipartechnika Győr SE ugyanis megnyerte a rangos nemzetközi viadalt. Ugyancsak a nőknél a Balatoni Vasas SE a 6. helyen zárt. A férfiaknál az NBC Kupában nem volt éremszerzés. A Répcelaki SE - tekeshop.hu a 7., a Győr - Szol TC pedig a 10. lett. Az NBC Kupát idén Münchenben rendezték meg.

Az Európa Kupában két bronzérmet szereztek a magyar csapatok a németországi Hirschauban. A férfiaknál az Alabárdos Szegedi TE, a nőknél pedig a ZTE-ZÁÉV TK lett harmadik.

0 Tovább

Edzőként éremmel debütált a manchesteri Eb-n

Tóth Balázs meghatározó egyénisége a magyar és a nemzetközi WTF-taekwondónak. A rutinos versenyző - világversenyen - Manchesterben esett át a tűzkeresztségen edzőként, ráadásul úgy, hogy a +87 kilogrammban ő is küzdőtérre lépett. Neki nem sikerült az éremszerzés, ebben egy sérülés akadályozta meg. A belső térdszalagja szakadt el, és végül ötödik lett. Sokáig nem nyalogathatta a sebeit, ugyanis a válogatott edzőjeként a többi magyar induló szerepléséért is felelt.

 

A magyar versenyzők közül kiemelkedett Kotsis Edina teljesítménye, aki korábban többször is bizonyította, hogy tud meglepetést okozni. "Horvát thriller, magyar igazság!" - így foglalta össze röviden és tömören Tóth a - magyar szempontból - az egyik legizgalmasabb meccset. Ez volt az az összecsapás, amelyet megnyerve elődöntőbe jutott Kotsis. Bizony pörögni kellett a küzdőtéren, és annak szélén is. Végül időn túli döntéssel magyar siker született.Az elődöntőben a hazai kedvencen áttaposott, a fináléban aztán alul maradt a magyar taekwondós, és ezüstérmes lett.

"Összességében egy ezüsttel és egy ötödik hellyel zárta a magyar csapat az Eb-t. A magyar együttes a tizenegyedikként végzett" - összegzett az újdonsült válogatott edző, de ami a legfontosabb: 14 év után ismét Eb-érmet ünnepelhettünk a női szakágban. És ez még a kezdet. Tóth Balázs rutinjával, világversenyeken szerzett tapasztalatával, hasznára lesz a magyar taekwondo-válogatottnak, persze mindehhez a szövetségi kapitány, a válogatott edző, és a klubedzők közös munkájára, együttműködésére van szükség.

0 Tovább

WTF-taekwondo Európa-bajnokság – Kotsis ezüstérmes

Magyar WTF-taekwondós ezüstérem az Európa-bajnokságon! A manchesteri kontinensbajnokságon Kotsis Edina az 57 kilósok között fantasztikusan küzdött, és végül ezüstérmet szerzett.

Kotsis bolgár és horvát versenyzők legyőzésével indított, majd az elődöntőben egy angol taekwondós következett, a fináléban azonban nem bírt francia ellenfelével.

Fotó: gbtaekwondo.co.uk

0 Tovább

Aktív versenyzőként iránytja a válogatottat

Tóth Balázs (képünkön) jól érzi magát az új szerepkörben. A vb- és Universiade- bronzérmes magyar taekwondós felel a jövőben a válogatott szakmai munkájáért, de továbbra is aktív versenyző maradt.

Tóth már két Európa-ranglistán is irányította a magyar versenyzőket. A Holland Nyílt Bajnokságon Dúcz Barbara (53 kg) bronzérmet, a Belga Nyílt bajnokságon Kotsis Edina (57 kg) ezüstérmet szerzett.

„Amellett, hogy a válogatottért felelek, a világversenyeken én is elindulok. Úgy érzem, hogy tudok hitet adni az egyes versenyzőknek, ha irányíthatom a felkészülésüket, és a meccseken ott vagyok mögöttük” – mondta taekwondós, aki már túltette magát azon, hogy nem sikerült kiharcolnia a londoni indulási jogot. „Egy jó versenyzőnek el kell tudni fogadnia azt is, hogy ebben a sportágban nagyon nehéz kvótát szerezni. Tudomásul vettem, hogy nem lehetek ott Londonban, és az előttem lévő feladatokra koncentrálok” – mondta.

0 Tovább

WTF-taekwondo - Tóthéknak sem sikerült

Nem lesz magyar taekwondós a londoni olimpián. A sportág olimpia előtti utolsó kvalifikációs versenyén egyik indulónk sem szerzett kvótát. Kazanyban szombaton Tóth Balázs (+80 kg) (képünkön) és Kotsis Edina (57 kg) lépett küzdőtérre. Mindkét magyar a második fordulóig jutott, és ott fejezte be a viadalt.

Súlycsoportonként az első három versenyző szerzett indulási jogot a londoni játékokra. Pénteken Dúcz Barbarának (48 kg) és Székely Norbertnek (58 kg) sem sikerült a kvótaszerzés.

0 Tovább

Egyelőre nincs magyar kvóta Kazanyban

Pénteken Dúcz Barbara állt közelebb az olimpiai kvótához. A WTF-taekwondósok kazanyi olimpiai kvalifikációs viadalán a 49 kilogrammos kategóriában induló magyar versenyző az első meccsén 4-2-vel lépett túl olasz ellenfelén, de a második körben 8-3-ra veszített egy némettel szemben, így kiesett, és nem léphetett küzdőtérre a londoni kvótáért a harmadik fordulóban.

Pénteken Székely Norbert is megmérettetett. A férfiak 58 kilós mezőnyében Székely egy meccset vívott: szoros küzdelemben 6-5-re kikapott egy svéd taekwondóstól - tudtuk meg Donáth Marcell csapatvezetőtől.

0 Tovább

Egyelőre nincs kvóta a taekwondósoknál

Az első olimpiai kvalifikációs versenyen egyik magyarnak sem sikerült kvótát szereznie.

Az azerbajdzsáni Bakuban négy magyar indult az összevont súlycsoportos WTF-taekwondo vb-n. Tóth Balázs (+80 kg), Sikesdi Krisztina (49 kg) és Kotsis Edina (57 kg) egy-egy győztes meccs után vereséget szenvedett a súlycsoportjában, míg Juhász Attila (68 kg) az első körben kikapott.


Ebben a sportágban két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, így még a január végi európai kvalifikáción van esély a londoni kvótaszerzésre. Az európai kvalifikációs versenynek Kazany ad otthont.


0 Tovább

Porcműtét miatt nem lesz ott a vb-n a nehézsúlyú taekwondós

Tóth Balázs porcműtét miatt kihagyja a világbajnokságot. A vb-bronzérmes taekwondós úgy döntött, hogy vállalja a térdműtétet, így esélye van százszázalékos állapotba hoznia magát a júniusi olimpiai selejtezőre.

Balázs műtét után

„Már régóta fájt a térdem, most eljött az idő, magam mögött tudjam a műtéti beavatkozást. Megkezdtem a gyógytornát, és gyorsan gyógyulok” – mondta a nehézsúlyú versenyző.

A WTF-taekwondo világbajnokság május 1-én kezdődik a dél-koreai Csedzsuban.

 

0 Tovább

Iránban készült a magyar taekwondós

Tóth Balázs két hetet töltött Iránban. Az edzőtáborozáson kívül egy világranglista-versenyen is elindult, ahol ötödik lett. A jelenlegi legjobb magyar taekwondós a sportág fellegvárában töltött időszakot nagyon hasznosnak tartja , és bízik abban, hogy sikerrel megvívja a küzdelmet az olimpiai selejtezőben.


Iránban hihetetlenül komolyan gondolják ezt a sportágat. Fantasztikus rálátásuk van a taekwondóra – mesélte a SPORTbányászatnak a Tóth.

Az edzőtábor során olyan apró technikai hibáimra hívták fel a figyelmemet, melyeket kijavítva és helyesen használva, óriási meglepetéseket tudok majd okozni az ellenfeleimnél. Elindultam a Fajr Openen is, amelyet Urmiában rendeztek meg. A negyeddöntőben 3-2-es vereséggel búcsúztam, de nagyon közel voltam, hogy érmet nyerjek. Az iráni kiutazásom legfontosabb része az edzőtáborozás volt, mindez elengedhetetlen a vb-re és az olimpiai kvalifikációban való felkészülésre.

A szövetségi, és szponzori támogatásért nagyon hálás vagyok, igyekszem, meghálálni a bizalmat – mondta az immár nehézsúlyban versenyző magyar taekwondós.

0 Tovább

Manchesterben lesz a WTF-taekwondo Eb

Athénban ülésezett Európai Taekwondo Szövetség (ETU) elnöksége. Magyarországot Patakfalvy Miklós képviselte Görögországban, ahol döntöttek a 2012-es felnőtt Európa-bajnokság helyszínéről is.


 

Három pályázat versengett a kontinensviadalért, végül Manchester lett a befutó. Az angolokon kívül Kharkhov (Ukrajna) és Ankara (Törökország) kandidált – tudta meg a SPORTbányászat Patakfaly Miklóstól, a magyar szövetség elnökétől.

Tizenkét héttel az olimpiai játékok kezdete előtt jó erőfelmérő lesz az európaiaknak az Eb. Valamikor ősszel Oroszország rendezheti meg az Európa-Ázsia-bajnokságot, valószínűleg moszkvai helyszínnel” – mondta Patakfalvy.

0 Tovább
«
12

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum