Az EFOTT harmadik napján nagyágyúk lepték el a Balaton partját – és ez nem csak a katonai erőkre értendő. Hatalmas sikert aratott a Tankcsapda, de Zánkára látogatott az Irie Maffia, a Carbonfools, az Intim Torna Illegál és ByeAlex is.

A nemzetközi mezőnyt Deniz Koyu, Danny Avila és Alex Kenji képviselte, de legalább ennyire átmozgatta a fesztiválozókat a Punnany Massif is. Utóbbi énekese hokis mezben lépett színpadra – ekkor derült ki, váratlan barátság kötetett az EFOTT-on. Katonai bemutatóval kezdődött a délután a Balaton parti csődületben.

A Magyar Honvédség fegyveres erői rengeteg kíváncsi szempár láttára menekített ki a területről egy védett személyt. Eközben az Irie Maffia tagjai a Jövőnk Energiája Interaktív Kamionban áramfejlesztő kerékpárra pattantak, majd átvették az irányítást a virtuális atomerőmű felett. 

Az Arénában az „első fesztiválozó” ByeAlex lépett a színpadra, aki izgalommal várta, mit szól majd a közönség legújabb dalához. „Fesztiválozóként még mindig nem igazán érzem magaménak ezt a dolgot, de a színpadon imádtam lenni” – jelentette ki a megosztó énekes. 

A délután folyamán egy különös barátság is kötetett. Rajna Miklós jégkorongozó válogatott kapus és Meszi, a Punnany Massif csalogánya az EFOTT-on véletlenül botlott egymásba, és kiderült – bár idáig egymás tudta nélkül, de – rajongnak egymás munkásságáért. Másnap, a friss ismeretség megpecsételésére rögvest relikviákat is cseréltek: a sapkamániás Meszi egyik kedvenc fejfedőjét ajándékozta a kapusnak, míg Miklós saját hoki mezével lepte meg az énekest. Így történt, hogy a Punnany Massif énekese válogatott jégkorongmezben lépett az EFOTT színpadára. A csere-bere ceremóniát a közönség skandálása szakította meg, akik nem győzték kivárni, hogy kedvenceik végre a színpadra lépjenek. Aztán felcsendült a Mosoly, a Másfél hete és a srácok azt is elárulták, miért áll közel a szívükhöz az EFOTT idei helyszíne: „Az egyik első fellépésünk Zánkán volt egy gólyatáborban”. A dalok egytől egyig megmozgatták a közönséget, az igazi katarzis pedig a nagy kedvenc Élvezd című számánál következett.

Gyors átszerelés után ezrek örömére a színpadra lépett a Tankcsapda, és Lukács Laci bebizonyította, még mindig szétfeszíti belül a rock’n’roll rugója. A legújabb lemez dalaival fűszerezett koncertből természetesen az ugrálható-énekelhető-tombolható-laza dalok sem hiányoztak. Zúzott a közönség kimerülésig.A Rauch Aréna programját Alex Kenji, Deniz Koyu és Danny Avila zárta, ezzel megörvendeztetve az elektronikus zene szerelmeseit.