A Magyar Repülő Korong Szövetség hagyományteremtő szándékkal rendezi meg augusztus 21-22-én Győrben az ultimate frizbi 4 Nemzet Kupát. A szövetség elnöke, Erdősi Zoltán elmondta: olyan színvonalú versenyt valósítanak meg, amely szakít az eddigi európai trendekkel. Ezúttal ugyanis nem a versenyzői létszám, hanem válogatott csapatok révén a színvonal növelése a cél. Az eseményt élőben is közvetítik az interneten.


A másfél éve tartó járványhelyzet a frizbiseknél is megváltoztatta a sportág nemzetközi életét. Idehaza a Well Travel Liga kiváló lehetőség a hazai legjobbjak állandó versenyeztetésére, míg a legtöbb európai szövetség kiéhezetten várja a nemzetközi versenyeket. A tavalyi év után 2021-ben is minden kontinentális versenyt töröltek, és még a 2022-es év versenynaptára is kérdőjelekkel lesz tele – számolt be róla Erdősi Zoltán.

A sportvezető szerint a motiváció fenntartása, és a pillanatnyi állapotok felmérése az egyik célja egy új verseny életre hívásának. Ez a 4 Nemzet Kupa lesz, amely hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre augusztus 21-22-én Győrben.

A kezdeményezés másik oka, hogy a Magyar Repülő Korong Szövetség szeretné meglovagolni az elmúlt évek lendületét. Egyre erősebb ugyanis sportdiplomáciában a hazai szövetség: 2019-ben nagysikerű ultimate frizbi Eb-t bonyolítottak le Győrben, az európai szervezet, az EFDF elnökségének tagja lett Csanády Bogár, a világszövetséggel közösen egyetemi világverseny megrendezésére készülnek, a hazai ernyőszervezeten, az NVESZ-en belül is egyre több és nagyobb feladatokat kapnak, és olimpiai sportágakkal közösen szerveznek multisport rendezvényeket.

Ezt a tempót kívánják fokozni – vázolta Erdősi Zoltán.

"Olyan színvonalú versenyt készítünk, amely szakít az eddigi európai trendekkel. Nem a versenyzői létszám, hanem a válogatott csapatok révén a színvonal növelése a cél. A körülmények is profik és gyönyörűek, aminek reményeink szerint hírét is viszik vendégeink. És végül, de nem utolsó sorban, élő közvetítést biztosítunk azoknak, akik személyesen nem ülhetnek fel a lelátóra. Nem titkolt célunk, hogy pár éven belül az ultimate sportággal piaci alapon is értékelhető nézőszámot érjünk el, ami szintén kuriózum lenne Európában" – nyilatkozta az MRKSZ elnöke.