A Magyar Kick-box Szakszövetség versenyrendszerében az utóbbi években talán legnagyobb fejlődésen a korábbi időszakban elhanyagoltabb formagyakorlat versenyszám ment át. Puravecz Péter vezetésével – aki egyben a formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya is – egymást érik a fejlődést szolgáló szemináriumok, speciális edzések.

Legutóbb az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Harcművészeti Egyesület szabadtéri formagyakorlat szemináriumot tartott Szarvason, amelyre elsősorban a kick box formagyakorlat szabályrendszerben versenyző, Békés megyei sportolókat várták. A képzésen a Contact sportolóin kívül a Kondorosi Kick-box SE és a füzesgyarmati Hegyesi SE tagjai edzettek.

Az akrobatika titkait és trükkjeit Balogh Dávid, a Flip Unit Team vezető edzője oktatta, a technikákat pedig Puravecz Péter mutatta be, aki mindvégig edzette és motiválta a versenyzőket. A sportolókat tanácsaikkal ellátták Gasparik Róbert és Litauszki László mesterek is.

A Nagyfoki holtágnál felállított eszközpark hatalmas airtrackből, óriás trambulinból és egy szabad mólóból állt az akrobatikus elemek elsajátításához. A hőségre való tekintettel a csapat korán kezdte a munkát, amely kisebb szünetekkel hat órán keresztül folyt. Az extrém kategóriába tartozó elemek az óriás trambulinban, illetve a mólóról, szabad ugrásként kerültek kivitelezésre.

A szeminárium az októberi felnőtt világbajnokságra és a novemberi utánpótlás Eb-re történő felkészülés jegyében is zajlott.