Készül Páli Viktória új ruhája, amelyben a Világjátékokon versenyzik majd. A csinos magyar bajnok László Csabával a standardtáncok kategóriájában szerzett kvótát a nem olimpiai sportágak világversenyére, és természetesen új ruhát varrat a rangos viadalra.

„Ebben a sportágban a ruhának figyelemfelkeltő szerepe is van. Mindig igyekszünk valami egyedit beletenni a megjelenésünkbe. Édesanyám ötlete volt, hogy csupán a fekete és a fehérrel dolgozunk a ruha összeállításánál. Nagyon kontrasztos, ugyanis úgy kell elképzelni, hogy fele fehér, fele pedig fekete lesz, hosszanti elválasztással. A kiegészítőim is feketék és/vagy fehérek lesznek. Biztos vagyok benne, hogy jól fog mutatni a parketten” – vázolta a most készülő ruháját a dekoratív magyar bajnok.

A László Csaba, Páli Viktória kettős az egyetlen magyar páros, amely táncsportban kvótát szerzett a Caliban megrendezendő nem olimpiai sportágak világversenyére. Standardtáncokban a párosok több körben angolkeringőt, bécsi keringőt, tangót, slow foxot és quicksteppet adnak elő a parketten.

„Most már csak edzéssel telnek a napjaink, versenyünk nem lesz a Világjátékokig. Utoljára a Kassa Openen indultunk, amelyet megnyertünk, így az tökéletes lezárása volt a játékok előtti versenyszezonunknak” – mondta Páli Viktória, akinek a párja rutinos Világjátékok-résztvevőnek számít. László Csabának ugyanis ez lesz zsinórban a harmadik Világjátékok-szereplése. 2005-ben Duisburgban Szögi Szilviával (11. helyezés), 2009 Kaohsiungban Mikes Annával (9. helyezés) képviselte Magyarországot. A július 25-én kezdődő játékokon 12 sportágban 54 versenyző indul. A Világjátékokkal bővebb a nem olimpiai sportágak magazinműsora foglalkozik Sport televízión 8 óra 30 perctől.

Fotó: Szilver TSE