Érdi Mária jelenleg Melbourne-ben készül a következő szezonra. A tokiói kvótás vitorlásversenyző ebben az évben is jelezte: ha minden úgy alakul, amire számít, akkor a 2020-as olimpián ott lehet az élmezőnyben a női laser radial hajóosztályban.

„Én nagyon örülök, hogy Japánban kijött a lépés számomra 2019-ben. A tesztversenyen és az azt követő Világkupán is jól ment a versenyzés. Úgy érzem, hogy egyébként idén felemás idényt produkáltam. Az év elején, meg azt követően, kerestem önmagam, de később aztán jöttek az eredmények. A 2020-as tokiói játékok tesztversenyén dobogóra állhattam, és ez a forma egész év végéig kitartott” – fogalmazott Érdi Mária.

A 2019-ben itthon az év legjobb női vitorlázójának megválasztott versenyző jelenleg gőzerővel készül a jövő évi versenyekre.

„Csak a karácsonyt töltöm otthon, még szilveszter előtt visszarepülök Ausztráliába, ahol a jövő év elején a világbajnokság is lesz. Szerintem olyan szakemberekkel sikerült körbevennem magam, akikben maximálisan megbízom, így optimista vagyok a következő szezont illetően.” – mondta Érdi Mária.

Fotók: https://www.facebook.com/sailingolympics/