Mindkét Madár tekézett Mendén. A Pest megyei településen Egészség- és Sportnapot rendeztek, amelynek két „Madár” becenevű sportolónk, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, és Madaras Ádám öttusázó világbajnok volt a fővédnöke.

Erdei Zsolt gurítás előtt

Az eseményen a Magyar Bowling és Tekeszövetség világbajnokai is megjelentek, és egy mobil tekepályán arra ösztönözték a résztvevőket, hogy próbálják ki a sportágat. A két fővédnököt nem kellett különösebben ösztönözni. Erdei Zsolt és Madaras Ádám is élvezte a gurítást.

Madaras koncetrál

„Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy sportágunkat és a 2013. évi felnőtt csapat világbajnokságot - amelynek hazánk ad otthont - népszerűsíteni tudjuk. Ennek egyik állomása volt a vasárnapi mendei egészségnap is, ahol világbajnok sportolóinkkal mutattuk be a tekesportot és ezt a résztvevők ki is próbálhatták a helyszínen” – mondta Dávid Veronika, a magyar szövetség főtitkára.

Tekés kiválóságok

Mendén a következő tekevilágbajnokok népszerűsítették a sportágat: Csongrádi Gyöngyi, Sajermann Nóra, Kakuk Levente, Zapletán Zsombor és Németh Csongor.