Egyszer minden jónak vége szakad – tartja a mondás, és ez bizony az EFOTT-ra is érvényes...A szombati záró napon még többen érkeztek a zánkai Új Nemzedék Központba, annál is inkább, mert a programkínálat igen erős volt.

Érdemes volt persze figyelni a napközbeni eseményekre is. Amint arról korábban beszámoltunk, a SportBányászat ministábja, kiegészülve néhány baráttal, benevezett az EFOTT Strandfoci Kupára. Nos, azt ígértük, csak siker esetén számolunk be a fejleményekről, úgyhogy a tudósítás (erről) itt véget is ér...

Délután egyébként több híres sportolóval is találkozhattak a fesztiválozók, akik közös fotókat készíthettek velük, sőt a Civil Téren kérdezhettek is tőlük.

Egy kis frissítő után visszatértünk az esti koncertekre, elsőként a Vad Fruttikat céloztuk meg. Szokás szerint remek hangulatot teremtettek, a fiúknak pedig mindig érdemes ellátogatni a fellépéseikre, ahol az egy négyzetméterre eső jó csajok száma feltűnően magas.

A Nagyszínpad utolsó koncertjét a Faithless adta, amit sokan vártak, de nem volt valami nagy szám. Nagyon vártuk ugyanakkor a 90-es évek egyik „királya”, Mr. President (Layzee) buliját, aki azonban jó két órát késett, addig a HÖOK Stage közönsége a korszak nagy slágereire tombolt, és az Animal Cannibals is lenyomta a lenyomni valót. Éjfél körül már ott toporgott Dévényi Tibi bácsi, ahogy minden nap, de nem kezdhette el szokásos retrodiszkóját, hiszen végül csak betoppant az „Elnök úr”, egy olyan fiatal énekes/tátogólánnyal, aki fénykorukban nagyjából az ovi és a suli határán lehetett. Jött a Coco Jumbo, az I give you my heart és a többi örökzöld, a színültig megtelt sátorban mindenki őrjöngött, és ami nagyon szimpatikus volt: Layzee és az ifjú hölgy (Jay-Jay) Tibi bácsi partiján is ott maradt, és együtt táncolt az időközben a színpadra megérkező szervező- és újságírócsapattal (hajnali kettőkor már vagy ötvenen lejtettek a megrémült veterán DJ körül, aki azonban tudósítónknak megerősítette: jövőre is kirobbanthatatlan lesz az EFOTT-ról). Egyhangúlag úgy döntöttünk, hogy az idei EFOTT hőse legyen Mr. President!

Vége, sajnos vége...találkozunk jövőre!