Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vilamoura Racing Week – Érdi Mária vezet két futam után!​​​​​​​

Jól kezdett Érdi Mária  a Vilamoura Racing Weeken. A világbajnok vitorlásversenyző az ILCA 6 hajóosztályban az élről várja a folytatást.

A Portugáliában zajló rangos versenyen az MVM Zrt. támogatásával a világbajnokságra és az olimpiára készülő Érdi az első futamot a 2. helyen zárta, majd a másodikban megismételte ugyanezt az eredményt, ezzel összetettben vezet a dánok olimpiai bajnoka, Anne-Marie Rindom előtt. Az ILCA 6 női olimpiai osztályban 70-en ültek hajóba Portugáliában.

„Egy kicsit kiszámíthatatlan a széljárás. Örülök, hogy tudtam hozni az első napot, de messze van még a vége. A nyitónapon elég gyenge szél fújt, itt két második helyezést tudtam produkálni. Bizakodva várom a folytatást” – mondta Érdi Mária, akit a Magyar Vitorlás Szövetségnél idén immár 11. alkalommal választottak meg az Év Női Sportolójává.

Érdi Mária amellett, hogy világbajnoki címet szerzett 2023-ban, és az Eb-n bronzérmes lett, zsinórban megszerezte a harmadik olimpiai indulási jogot. 

0 Tovább

Érdi Mária kijutott a 2024-es olimpiára!​​​​​​​

Érdi Mária olimpiai kvótát szerzett Hágában! A vitorlázók világbajnokságán az Ilca 6 hajóosztályban az Eb-bronzérmes vitorlásversenyző a két szombati futamból az egyiken 49., a másikon 4. lett, így összetettben a harmadik helyen zárta a verseny ezen szakaszát. A világbajnokság vasárnap az éremfutammal zárul.

Érdi Máriának a párizsi lesz zsinórban a 3. olimpiája.

„El sem tudom mondani, hogy mennyire örülök. Az első alkalom, amikor kvalifikáltam az ötkarikás játékokra, az némileg meglepetés volt. Az volt a riói olimpia, majd következett Tokió, most pedig Párizsra, pontosabban Marseilles-re készülhetek, mert a vitorlásversenyek nem a francia fővárosban lesznek” – mondta az MVM Zrt. támogatásával versenyző Érdi, aki megjegyezte: az összes olimpiai helyszín közül a francia a kedvence.

„Szeretek Marseilles-ben versenyezni, remélem, hogy ez a pozitív érzés az olimpián majd fokozódik. Most az a lényeg, hogy megvan a kvóta. Lesz még egy medal race, ott mindent beleadok” – összegzett Érdi Mária.

0 Tovább

Érdi a második helyről várja a folytatást Hágában!

A hágai vb-n először nem Érdi Mária vezet, de továbbra is ott van a legjobbak között.

 Az MVM SE Európa-bajnoki bronzérmes magyar vitorlázóversenyző az Arany-csoport második helyén zárta a csütörtököt. Két futamot bonyolítottak le az olimpiai kvalifikációs vb-n az ILCA 6 hajóosztályban, ahol Érdi Mária az elsőn hatodik, majd egy huszonkettedik hellyel zárt.

Nagyon sűrű a mezőny, és kis különbségek vannak az egyes versenyzők között. Még két futam, és remélhetőleg ott lesz az a medal race, ahol sok minden eldől” – fogalmazott Érdi Mária, aki ezen a világbajnokságon kiharcolhatja a párizsi indulási jogot.

Fotó - Sailing Energy

0 Tovább

Érdi Mária továbbra is vb-éllovas!

Elképesztő sorozat! Érdi Mária túl van a verseny felén, és még mindig vezet a hágai világbajnokságon!

Érdi Mária továbbra is lendületben! A magyar vitorlásversenyző az ILCA 6 hajóosztályban – hat futam után vezet a világbajnokságon. A szerdai két futamot már az Arany-csoportban bonyolították le. Az elsőben 17., a folytatásban pedig 4. lett. Előbbit legrosszabb eredményként kiejtheti, így 20 helyezési ponttal szerepel a mezőny elején.

„A mai nap egy kicsit másabb volt, mint az eddigiek - legalábbis számomra, de összességében örülök, hogy az első Arany-csoportos versenynap után is élen állok. Még van hátra négy futam ebben a csoportban, és vasárnap a medal race-szel zárul a vb. Ma ismét csúszott a program egy egységnyit, ez ilyenkor idegtépő tud lenni, de túl vagyok rajta, és bizakodva várom a folytatást.” – mondta az MVM Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária.

„Egyelőre csak a négy Arany-csoportos futamra koncentrálok. Azt le kell vitorláznom a lehető legjobban, és aztán remélhetőleg ott lesz a medal race. Azt már a vb előtt is sejtettem, hogy embert próbáló lesz ez a világverseny, és ez beigazolódott” – tette hozzá a kétszeres olimpikon.

0 Tovább

Érdi Mária továbbra is vezet a világbajnokságon​​​​​​​

Érdi Mária két nap után is vezet az olimpiai kvalifikációs  vb-n. Az ötkarikás hajóosztályok hágai vitorlázó világbajnokságán az ILCA osztályban eddig négy futamot rendeztek. A két hétfői futamból az egyiken harmadik, a másodikon pedig hetedik lett az MVM SE vitorlásversenyzője, így összetettben továbbra is élen áll a világ legjobbjait felvonultató vb-n.

„Nagyon változó szélviszonyokat hoz ez a verseny, változó áramlásokkal, de örülök annak, hogy a második versenynapon is nekem jött össze a legjobban a két futam. Vasárnaphoz képest sokkal simábban ment minden, akkor ugyanis volt, hogy négy órát vártunk egy rajtra. Az olimpia után ez a legrangosabb világverseny, úgyhogy mindenki itt van az elitből, és mindenki jó formában érkezett Hágába.” – mondta Érdi Mária.

A hágai világbajnokságon, ahol a párizsi kvóták többsége gazdára talál, a keddre tervezett két futammal lezárul a selejtezős szakasz. Innentől a mezőny első fele számára az arany csoportban folytatódik majd a küzdelem.

Fotó - Sailing Energy

0 Tovább

Eb-nyolcadik hely Franciaországban

Dobogós helyezés az utolsó futamon, nyolcadik hely összetettben! Befejeződött a franciaországi Hyeres-ben az ILCA6 vitorlás Európa-bajnokság, ahol Érdi Mária felemás érzésekkel szállt ki a hajóból.

„Tudtuk, hogy nehéz verseny lesz. A 10 futamból úgy gondolom, hogy mindössze két futamban versenyeztem úgy, ahogy azt magamtól elvárom. Összességében sikerült ezúttal is sokat tanulnom, és nem szakadtam le az élmezőnytől. Egy vb 5. hely után nyolcadikként végeztem, egyben befejeztem az idei versenyzést.” – nyilatkozta az MVM SE klasszisa.

„Dolgozunk tovább, mozgalmas év van mögöttem, a cél továbbra is az, hogy minél hamarabb megszerezzem a kvótát a 2024-es párizsi olimpiára.” – tette hozzá.

Érdi Mária az ötkarikás indulási jogot a jövő évi világbajnokságon szerezheti meg; a világversenyt augusztusban, Hágában rendezik meg. 

0 Tovább

ILCA 6 Európa-bajnokság – Előzött Érdi Mária az Arany-csoportban!

Érdi Mária a hetedik helyről várja a vasárnapi folytatást Hyéres-ben. A franciaországi kontinensbajnokságon szombaton egy futamot rendeztek, amelyen az MVM SE klasszisa az ötödik helyen zárt, ezzel feljött a hetedik pozícióba.

„Nagyon örülök ennek az ötödik helynek. A szombati nap kezdetén a 12. voltam az Arany-csoportban, egy nagyon trükkös futamon vagyunk túl. A mezőny elég sűrű, és úgy gondolom, hogy még sok van hátra ahhoz, hogy esélyt latolgassak. Minden egyes pozícióért nagyon meg kell küzdeni” – mondta Érdi Mária.

A tervek szerint még további hat futamot rendeznek az Európa-bajnokságon, győztest pedig hétfőn avatnak.

0 Tovább

ILCA 6 Európa-bajnokság – Érdi Mária az Arany-csoportban!

Érdi Mária az Arany-csoportban folytathatja a versenyzést az Európa-bajnokságon. A vitorlázók ILCA 6 kontinensbajnokságán az MVM SE sportolója jelenleg a 12. helyen áll.

„Az már korán kiderült, hogy ez egy erős szeles viadal lesz. A mezőny elég sűrű, hiszen ez egy nyílt Eb, tehát nem európai versenyzők is hajóba ültek. Mostantól a tervek szerint hét futamot rendeznek, és innentől egy teljesen új verseny vette kezdetét.” – mondta Érdi Mária.

Eddig öt futamot teljesített a mezőny, az élen a brit Hannah Snellgrove várhatja a szombati napot. Érdi Mária egy 11. hellyel kezdett, majd ezt egy 13. követte. A harmadik futamon 7, a negyediken 8. lett. A pénteket végül egy negyedik pozícióval zárta. 

0 Tovább

Érdi Mária vb-ötödik

Ötödik lett Érdi Mária az ILCA6 világbajnokságon. Az MVM SE vitorlázóversenyzője a texasi vb-n két futamgyőzelmet is szerzett. A 85 fős olimpiai hajóosztályban Érdin kívül csak világbajnokok nyertek futamot.

„Hosszú vb volt, végig éremközelben versenyeztem, éppen ezért amikor befutottam, csalódott voltam, el is sírtam magam. Pár óra elteltével azonban helyére kerültek a dolgok, és tudok örülni ennek a vb-pontszerző helyezésnek, hiszen ez a legjobb felnőtt világbajnoki eredményem, egyben olimpiai hajóosztályban a nőknél a legjobb magyar vb-eredmény. Sokat tanultam, olyan futamokat tudtam a sírból visszahozni, amilyeneket a múltban már simán elengedtem volna.” – összegzett a kétszeres olimpikon.

Ez volt az első igazán rangos világverseny a hajóosztályban a legutóbbi olimpia óta, ami nagyszerű visszajelzést adott arról, hogy Érdi Mária felkészülése a legjobb úton halad. 

Fotó: facebook.com/sailingolympics

0 Tovább

Texasi világbajnokság – Érdi Mária az élen!

Ismét hajóba ült a világelit az ILCA6 hajóosztályban. A texasi világbajnokságon eddig két futamot bonyolítottak le, amelyek közül Érdi Mária egyet megnyert, a másikon pedig negyedikként ért célba, így jelenleg az MVM SE vitorlázóversenyzője vezet.

„Fantasztikus érzés ismét hajóba ülni, és a legjobbak ellen küzdeni. A mezőnyről röviden csak annyit, hogy mindenki itt van, aki számít.” – mondta Érdi Mária, aki ezt megelőzően – többek között a Coach Regattán indult, a 2024-es olimpiai versenyhelyszínen, és ott a hatodik helyet szerezte meg.

Az olimpiai hajóosztályban a nőknél 40 nemzet 85 vitorlázója indult a világbajnokságon.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum