Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

TáncSport - Sikerek felnőtt és utánpótlás kategóriában

Remekeltek a magyar párosok Nagyszebenben! A Latin World Openen a Világjátékok 4. helyezett magyar latinpáros Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. A Nemzetközi Táncsport Szövetség Nagyszebenben rendezte meg a WDSF Latin-amerikai Táncok Világbajnokságát a junior ll korosztály részére.

Magyarországot a Claudius TSE versenyzői, Tóth István Aramisz - Lilly Cantineau páros képviselte, akik idén szeptemberben második magyar bajnoki címüket szerezték meg a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban megtartott Táncsport Magyar Bajnokságon.

A több, mint 30 országot és 55 párost felvonultató mezőnyben végül óriási harc folyt a döntőbe jutásért. A szombathelyi páros végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így biztos résztvevői voltak a finálénak, ahol az előkelő vb 5. helyet szerezték meg. 

Zsámboki Marcell a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke elmondta, hogy büszke az utánpótlás korú versenyzőkre, akik jövőre már az ifjúsági korosztályban mérettetnek meg itthon és külföldön egyaránt. Moldovan Adrian Ovidiu az egyesület elnöke a helyszínen szurkolt Aramisznak és Lillynek, és beszámolója szerint a kimagasló eredmény a páros kitartó, alázatos és elszánt munkájának, valamint a tánc iránti feltétlen elkötelezett felkészülésének köszönhető. A juniorokat táncpedagógus szüleik Tóth Noémi és Tóth István készítették fel a versenyre.

0 Tovább

TáncSport – Világbajnoki címek és Eb-döntős hely

Kimagasló eredmények táncsportban. Megrendezték többek között a latintáncok Európa-bajnokságát, és az akrobatikus formációs világbajnokságon is győzteseket avattak, de sporttörténelmi dobogós helyet is ünnepelhetett a sportág.

Az ukrajnai Harkovban felnőtt páros kategóriában (Main Class Contact Style) Király Ádám és Mercs Gréta ezüstérmes lett, ez minden idők legjobb felnőtt világbajnoki magyar eredménye– adta hírül a Magyar TáncSport Szakszövetség. Grazban megrendezték a felnőtt lányformációs világbajnokságot, ott a Super Girls begyűjtötte a negyedik világbajnoki címét, miután zsinórban harmadik alkalommal lett vb-győztes.

Utánpótlásban is taroltak a magyarok. Krakkóban a junior páros formációs világbajnokságon a Home alone csapat megvédte címét. Harkhovban a junior lányformáció is világbajnok lett, a Party Girls győzött, itt vb ezüstérmet gyűjtött be a Queen formáció. Ugyancsak Ukrajnában a junior párosoknál is magyar világbajnokot avattak, miután az Ancsák Attila, Ökrös Júlia kettős győzött, ezzel ők vezetik a világranglistát.

Közben a Világjátékokra készülő Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a latin Eb-n versenyzett. Az olaszországi Cagliariban a többszörös magyar bajnok döntőbe jutott és negyedik lett, a másik magyar duó, Hidi Balázs és Kis Violetta a 20. helyet szerezte meg.

Zsámboki Marcell kiemelte, jó látni, hogy a pandémiás időszak nem sokat vett ki a magyar táncosokból. „Gyakorlatilag mindenki ott folytatta, ahol abbahagyta a világjárvány előtt. A Rock and Magic SE műhelymunkája kimagasló Lengyel Veronika irányításával. A latinpárosaink pedig ismét kitettek magukért. Tina és Andrea ezzel a negyedik helyezéssel búcsúztak az amatőr Európa-bajnokságoktól, nekik lesz még egy világbajnokságuk, de a Világjátékokon már profikként lépnek parkettre. A latin vb-re decemberben kerül sor, és nagyon várjuk új szakágunk, az olimpiai sportág break világbajnokságát, amely ugyancsak év végén lesz.” – nyilatkozta a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Akrobatikus rock and roll – Magyar arany Grazban

Aranyérmet nyertek a magyar szuperlányok akrobatikus rock and rollban! Esélyeshez méltó módon, meggyőző pontozással nyert a budapesti Rock and Magic Sportegyesület “The Szupergirls” nagyformációja hétvégén a Grazban megtartott akrobatikus rock and roll felnőtt női nagyformációs világbajnokságon.

A 2. és a 3. helyen két korábbi orosz világbajnok csapat, a Coolcats és a Charm végzett. A Robinson Crusoe témát feldolgozó produkcióval „rajt cél” győzelmet aratott a Lengyel Veronika, Tóth Bence, Dósa Márta edzők által irányított 16 fős nagyformáció.

 

A magyar akrobatikus rock and roll sikerét fokozza, hogy az ugyancsak Grazban megrendezett junior lányformációs Európa-bajnokságon szintén a Rock and Magic Se Party Girls csapata nyert a Diótörő témájú produkcióval, holott az első fordulóban még a harmadik helyen álltak.

A junior csapat két lány tagja ezzel párhuzamosan még páros világkupát is nyert. Junior párosban az Ökrös Júlia - Ancsák Attila páros, couple dance show kategóriában Pap Linda - Szoljár Zsombor (Step by Dance TSE).

A versenyszezon még közel sem ért véget, felnőtt női nagyformációs Európa-bajnokság és junior lányformációs VB-t is rendeznek még az idén, folytatódik a világkupa sorozat is, és a Magyar Bajnokság is hátra van még.

0 Tovább

Új kihívások előtt a versenyzői létszámát megtriplázó Magyar TáncSport Szakszövetség

Egy hónap múlva az év legrangosabb eseményére készül a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ). Szeptember 25-én és 26-án ugyanis megrendezik a TáncSport Magyar Bajnokságot, amelynek helyszíne a szombathelyi Agora–Művelődési és Sportház. A nemzetközi esemény otthont ad a Magyar Bajnokságon túl a WDSF Senior I. Tíztánc Világbajnokságnak, valamint a Hungarian Dance Opennek is. A pandémia miatt a Szombathelyi Önkormányzat, valamint a Magyar TáncSport Szakszövetség tavaly sajnos nem tudta megrendezni az 54. Savaria Táncversenyt, így idén minden eddiginél fergetegesebb és színvonalasabb táncsportversenyre várják az érdeklődőket nem csak hazánkból, hanem a világ minden pontjáról.

Zsámboki Marcell, az MTáSZ elnöke elmondta, huszonkét kategóriában avatnak magyar bajnokot. „A kétnapos esemény kétségkívül legrangosabb eseménye a WDSF Tíztánc Világbajnokság lesz, melyre több hazai versenyző is kvalifikálta már magát, többek között a Szánthó Péter, Juhász Szánthó Szilvia – a szombathelyi Claudius Táncsport Egyesületet képviselő – háromszoros világbajnoki döntős páros is.” – nyilatkozta az elnök hozzátéve: a Magyar TáncSport Szakszövetség a pandémiás időszakot igyekezett arra is felhasználni, hogy a 2019-ben megalapított autentikus- modern és divattánc szakágának, valamint annak minden szakterületének és a NOB által a 2024-es párizsi olimpia műsorszámára felvett break szakterület szabályzataival, valamint tagszervezeti csatlakozásaival is foglalkozzon.

„Örömünkre szolgál, hogy tagszervezeti létszámunk mintegy negyven taggal, versenyzői létszámunk pedig – az új szakterületeknek is köszönhetően – 2900-ról mintegy 8700-ra emelkedjen. Ez óriási fejlődés és óriási kihívás is egyben. Ehhez az infrastrukturális és humán erőforrásainkat is hozzá kellett igazítanunk. Egy kis szakszövetségből pillanatok alatt egy komoly, több szakágat és olimpiai sportágat is működtető nagy szakszövetség lettünk. Ennek kapcsán sajnos a problémákról is beszélnünk kell, hisz óriási ellenállás volt/van az új táncsport szakterületek elfogadásával, a 36 évvel ezelőtt megalapított, akkor még csak versenytánccal foglalkozó tagszervezeteink részéről. Nem sikerül két éve alapszabályt módosítanunk, így sajnos a sportágfejlesztési stratégiában megfogalmazott céljainkat egyelőre nem tudjuk megvalósítani” – számolt be Zsámboki Marcell.

„Bár pénzügyileg az elmúlt három évben sikerült biztos lábakra állítani a szakszövetséget, azonban egy belső tagszervezeti ellenállás bontakozott ki, mely nem tudja elfogadni a törvényes működés betartását és betartatását sem. Igyekszünk minden esetben a jog adta lehetőségekkel működtetni a szakszövetséget, azonban minden tagszervezetünknek meg kell értenie azt, hogy döntéseikkel nem veszélyeztethetik az MTáSZ feladat- és célrendszerének elérését, működéséhez és működtetéséhez korlátokat nem szabhatnak, állami pénzügyi támogatások kifizetését nem veszélyeztethetik. Őszintén remélem, hogy a szeptember 16-án megtartandó közgyűlésünkön a táncsport és a versenyző sportolók érdekei kerülnek majd előtérbe, egyben tisztán szakmai kérdésekben kell már csak ’új csatákat megvívnunk’.” – tette hozzá a sportvezető.

A korábbi magyar bajnok a jövővel kapcsolatban megjegyezte: az MTáSZ sportágfejlesztési stratégiája egy perspektívikusan és dinamikusan fejlődő szakszövetséget vízionál, amely a két éve elindított versenytánc utánpótlás és válogatott keret versenyzőinek megerősítését tűzte ki célul. Tovább erősíti az akrobatikus rock and roll szakág működését, megteremti az autentikus- modern és divattánc, valamint a break olimpiai szakág versenyrendszerének stabil alapjait, önálló szakszövetségi edzőképzést indít el, valamint erősíti nemzetközi kapcsolatrendszerét is. „Mindehhez a szövetségünk a WDSF-hez (Nemzetközi Táncsport Szövetség) fűződő sportszakmai irányait is határozottan kijelöli, egyben Európa- és világversenyek rendezésére ad be pályázatokat. Célunk, hogy a Világjátékokra mindhárom szakág versenyzői kvalifikációt szerezzenek, a break szakterület pedig - úgy mint a 2018-as Ifjúsági Nyári Olimpiai Játékokon is – a Magyar TáncSport Szakszövetség első olimpiai részvételével hozzon dicsőséget a magyar (tánc)sportnak.” – hangsúlyozta Zsámboki Marcell.

0 Tovább

Az olimpia mellett a Világjátékokon is bemutatkozhat a break

Szolnokon megrendezik az idei nem hivatalos kvótaszerző Magyar Breaking Bajnokságot. A breaktánc az utóbbi időszakban a figyelem középpontjába került, ugyanis olimpiai sportág lett, a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) információi szerint azonban az ötkarikás játékok mellett a Világjátékokon is bemutatkozhat.

A szolnoki verseny zártkapus lesz, de a nézők a Facebookon figyelemmel követhetik. „Mérföldkőnek számít nekünk az elmúlt időszak. A sportágunk a 2018-as ifjúsági olimpián bemutatkozott, és nagyon népszerű volt. A szolnoki breaking bajnokság után várhatóan az idei Európa-bajnokságon is ott leszünk” – számolt be az elmúlt időszakról és a jövőbeni tervekről Fodor Lajos, aki az MTáSz Break Szakterület igazgatója.

A kontinensbajnokságot Szocsiban rendezik meg, ahol várhatóan újabb színvonalas versenyen bizonyítják Európa legjobb breaktáncosai azt, hogy ott a helyük a legrangosabb seregszemléken, azaz az olimpián és a Világjátékokon.

„Szolnokon egyéni bajnokokat avatunk a férfiaknál, és a nőknél is. Bízunk benne, hogy a Facebook live némileg kárpótolja azokat a nézőket, akik a helyszínen szurkolták volna végig a versenyt” – tette hozzá Fodor Lajos, aki Szolnoki Breaktánc és Extrém Sportegyesület elnöke, egyben a hétvégi verseny döntnöke.

A Magyar TáncSport Szakszövetség az utóbbi években mindent megtett annak érdekében, hogy minél népszerűbbé tegye a sportágat, illetve annak szakágait. „A több évtizede működő versenytánc, valamint az akrobatikus rock and roll szakágak mellett az autentikus, modern- és divattánc szakágat szeretnénk megtölteni a már említett művészi táncok, színpadi táncok, folklór, karibi táncok és smooth táncok, valamint az utcai táncok, a disco és akrobatikus-disco szakterülettel. Az MTáSZ elnöksége 2020 végén elfogadta és a következő közgyűlésen a tagszervezetek jóváhagyását is kéri a szakszövetség a „Sokszínű és dinamikus táncsport” című 2021-2025-ös sportágfejlesztési stratégiájához, melyben a break (jelenleg szakterület) már hamarosan önálló szakággá is válhat. Fontos mérföldkő ez a szakszövetség életében, hisz az eddigi Nemzeti Versenysport Szövetség ernyőszervezete alatt működő szövetség egyik (tánc)sportága már a Magyar Olimpiai Bizottság égisze alá is tartozhat.”- emelte ki Zsámboki Marcell, az MTáSZ elnöke. 

MTáSz Sajtó

Fotó: Rácz Tamás

0 Tovább

Tíztánc – Bajnokavatás Szentesen

Megvannak az ország legjobb tíztáncosai. Szentesen ugyanis megrendezték a 2021-es Tíztánc Magyar Bajnokságot.

A több korosztályban lebonyolított rangos versenyen a felnőttek között Rónyai Zoltán és Busa Dóra nyerte meg az aranyérmet. A Magyar TáncSport Szakszövetség szabályzata szerint ők képviselheti a magyar színeket a világversenyeken.

Zsámboki Marcell szerint sikeres magyar bajnokságon van túl a táncos társadalom. „Egy ilyen nehéz időszak után, amit a világjárvány miatti versenymentesség jelentett, jó volt látni, hogy milyen sok sikeréhes párosunk van. Az utánpótlás korúaktól kezdve, a felnőtteken át a szeniorokig felkészült táncosok léptek parkettre Szentesen, ahol új bajnokok sikereit láthatta a közönség” – összegzett a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke. A tíztánc a legösszetettebb szakág a versenytáncosoknál, hiszen itt a standard- és a latintáncokat is pontozzák.

A 2021-es magyar bajnokok

Felnőtt tíztánc:

Rónyai Zoltán, Busa Dóra

Senior I. tíztánc:

Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia

Senior III-IV. tíztánc:

Berta Mihály, Bertáné Nagyfejeő Gyöngyi

Senior IV. tíztánc:

Dóka Tamás Zoltán, Nemesné Csáki Mária Ilona

Ifjúsági tíztánc:

Kohon Patrik, Gál Dalma

Junior II. tíztánc:

Kosztolányi Elek, Bartók Laura

Junior I. tíztánc:

Bódis Botond, Balassa Bíbor

Gyerek nyolctánc:

Pető Zoltán, Pintér Mónika Mária

(fotó: Eiler Dóra)

0 Tovább

TáncSport – Bajnokavatás után jön a Dancing with the Stars és az olimpia

Szombathelyen avattak bajnokokat táncsportban. A sportágban pozitív változásokra készülnek a Dancing with the Stars hatására, közben zajlik a breaktánc olimpiai előkészítése is.

Andrea Silvestri és Váradi Martina idén is megnyerte a Latintáncok Magyar Bajnokságát. A világranglista negyedik helyezett magyar páros a szombathelyi versenyen a Miha Zerjav, Karcagi Laura párost, és a Hidi Balázs, Kis Violetta duót megelőzve végzett az élen.

Zsámboki Marcell szerint a tánc, a táncoktatás új erőre kaphat az ősz folyamán. „Nemcsak a táncsportot, hanem az egész sportvilágot leállította a koronavírus. Hagyományosan mi is tavaszra terveztük a magyar bajnokságot, de aztán halasztottunk. Sokat várok ettől az ősztől, hiszen a TV2-n elindul a Dancing with the Stars. A produkció mindenhol a világon pozitívan hatott a táncsportra.” – kezdte a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) elnöke.

„A magyar bajnokság jó volt egy kis számvetésre is. 20 kategóriában avattunk bajnokot, az elmúlt időszak kimagasló teljesítményeit díjakkal ismertük el. A koronavírus miatti leállást kihasználva pedig kidolgoztuk a harmadik szakágnak, az autentikus, modern és divattánc szakágnak a versenyrendszerét.” – tette hozzá az elnök, aki kiemelte: a szövetség költségvetése az elmúlt időszakban is stabil volt, és közben a szövetségnek ötkarikás feladatai is adódtak.

„Köztudott, hogy a breaktánc ott lesz a 2024-es párizsi olimpián. Éppen ezért egy tárgyalássorozat veszi kezdetét, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottsággal folytatunk, a cél pedig az, hogy a lehető legjobban pozícionálni tudjuk a breaket.” – mondta Zsámboki Marcell.

fotó: https://www.facebook.com/andsilv18

2020-as bajnokok, a tanchirek.info információi alapján:

Felnőtt Latin Magyar bajnokság

Andrea Silvestri, Váradi Martina

Ifjúsági Latin Magyar bajnokság:

Kohon Patrik, Gál Dalma

Profi Latin Magyar bajnokság:

Süttő Roland, Tombácz Anikó

Profi Standard Magyar bajnokság:

Schwarz Péter, Lengyel Helga

Felnőtt Standard Magyar bajnokság:

Fodor Norbert Csanád, Vaszi Réka Beáta

Junior II. Latin Magyar bajnokság:

Tóth István Aramisz, Lilly Cantineau

Senior I. Standard Magyar bajnokság:

Kemény Tamás, Princz Nóra

Senior II. Standard Magyar bajnokság:

Németh Tamás Dr., Liszt Judit

Senior III. Standard Magyar bajnokság:

Kránicz József, Dobó Erika

Senior IV. Standard Magyar bajnokság:

Bánfi Antal, Salgó Mariann Ágnes Dr.

Ifjúsági Standard Magyar bajnokság:

 Kohon Patrik, Gál Dalma

Junior II. Standard Magyar bajnokság:

Balázs Dominik, Kondacs Jázmin Bíborka

Senior I. Latin:

Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia

Senior III. Latin:

Berta Mihály, Bertáné Nagyfejeő Gyöngyi

Senior IV. Latin:

Dóka Tamás Zoltán, Nemesné Csáki Mária Ilona,

Junior I. Latin:

Kosztolányi Elek, Bartók Laura

Junior I. Standard:

Kosztolányi Elek, Bartók Laura

Gyerek Latin:

Halmóczki Márk, Tran Ngoc Quynh Anh

Gyerek Standard:

Lepsényi Gábor, Faludi Olívia Zita

Formációs Magyar Bajnokság:

Felnőtt Latin A liga:

Gála TE

Felnőtt Standard A Liga:

Sárréti TSE

Felnőtt Latin B liga:

Savaria TSE B csapat

Junior Latin A liga:

Gála TE Dream

Junior Standard A liga:

Lorigo TSE

Felnőtt Latin Lányformáció:

Ametiszt TSE A csapat

Junior Latin Lányformáció:

Ametiszt TSE B csapat

Junior Standard Lányformáció:

Ametiszt TSE

0 Tovább

TáncSport Bajnokságok 2020 – Emlékezetes versenyre készülnek Szombathelyen

Tizenkét év után ismét Szombathely rendezi meg a Tíztánc Magyar Bajnokságot. Az egyik legösszetettebb táncos műfaj seregszemléjén az ország legjobb tíztáncosai lépnek parkettre, ahol eldől, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a 2020-as világversenyeken, azaz a világ- és Európa-bajnokságon.

Tíztáncban az induló párosok latin és standardáncokban is versenyeznek több korosztályban. Faludiné Lovas Henriette, a Lorigo TSE vezetője, a Tíztánc Magyar Bajnokság főszervezője elmondta: szeretnék emlékezetessé tenni az idei magyar bajnokságot.

A táncsport magyar bajnokságok első állomása nálunk lesz. Igyekszünk minden szempontból sikeres versenyt rendezni. Szombathely a táncsport egyik hazai fellegvára, biztos vagyok abban, hogy az ország legjobb tíztáncosai felejthetetlen versenyt produkálnak majd” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) Sajtószolgálatának Faludiné Lovas Henriette.

A 2020-as Tíztánc Magyar Bajnokságot február 22-én rendezik meg Szombathelyen, az AGORA Művelődési és Sportházban. 

0 Tovább

Ismét világsztárok Budapesten, a Danza Táncstúdió jóvoltából!

A Hungarian Openen ezúttal  Gabriele Goffredo és Anna Matus lép parkettre. A világklasszis latinpáros moldáv színekben hódította meg a világot. Trófeagyűjteményükben megtalálható a latin világbajnoki győzelemért járó kupa, emellett nyertek Európa-bajnokságot és Világjátékokat is.

Az újpesti rendezvény korábban Magyarországra hozta többek között a profi világbajnok Riccardo Cocchit és Yulia Zagoruychenkót, akik hatalmas show-t csináltak. Ugyanilyen fergeteges hangulat várható október 12-én is a Tungsram Sportcsarnokban, tudtuk meg dr. Faluvégi Andrástól, a Danza TáncStúdió vezetőjétől. „Gabriele Goffredo és Anna Matus személye garancia arra, hogy ismét világszínvonalú produkciót láthatnak a nézők. A Hungarian Openen versenyeket is rendezünk. Lesz például úgynevezett pro-am verseny, amely egyre népszerűbb szerte a világon. Itt egy profi és egy amatőr táncos alkot egy párt.” – mondta a főszervező.

Október 12-én tánciskolás és klubközi táncversennyel kezdődik a program, majd a B osztályos döntők után parkettre lép Gabriele Goffredo és Anna Matus. Később rendezik meg a tanár-diák, azaz a pro-am táncversenyt.

Bővebb infók a Hungarian Openről, nevezéssel kapcsolatos hírek és jegyinformációk az esemény hivatalos oldalán, a www.hungarianopen.hu –n olvashatók. 

0 Tovább

Több magyar páros is aranyérmet szerzett a Kistelek Openen

Sikeres volt a 16. Kistelek Open. A rangos nemzetközi táncversenyen több számban is magyar győzelem született. A Csongrád megyei kisvárosnak, illetve a rendező PRO Art Táncstúdiónak az idei open főpróba volt a jövő évi világverseny előtt. 2020-ban ugyanis Kistelek ad otthont az U21-es Standardtáncok Világbajnokságának.

Zsom Olivér szerint elégedetten utazhattak haza a nemzetközi, és a magyar párosok.

„Igyekeztünk valami újat csinálni. Az eddig megszokott díszletet alaposan felújítottuk, valamint a profi fény- és hangtechnika igazán emlékezetessé tette a 16. Kistelek Opent. Nem beszélve a rangos nemzetközi mezőnyről. Magyar szempontból jó eredmények születtek, többek között az International Latin Opent Miha Zerjav és Karcagi Laura megnyerte, mint ahogy aranyérmes lett az U21-ben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, valamint Novák István és Sebesi Daniella. Előbbi duó a stadardtáncok versenyében, utóbbi pedig latintáncokban végzett az élen.” – összegzett Zsom Olivér, a PRO Art Táncstúdió elnöke.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum