Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rali Eb – Csehországban folytatódik a száguldás

Csehországban folytatódik a rali Európa-bajnokság. A Mol Racing Team párosának, Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak nem ismeretlenek a cseh szakaszok.

Herczig Norbert a pályabejárások után elmondta, tavaly már versenyeztek Zlínben, így ismerős közegbe tértek vissza. „A 2018-as tapasztalatok sokat segítenek. Kedden teszteltünk, utána pályabejárás volt. Jó kis versenynek nézünk elébe. Azt tudtuk, hogy Csehországban is nagyon szeretik az autósportot, de minden várakozásunkat felülmúlta a keddi dedikálás. Késő estig a szurkolók rendelkezésére álltunk, és megható volt az a rajongás, ami itt a ralit övezi. Természetesen találkoztunk magyarokkal is.” – mondta Herczig Norbert.

Zlínben pénteken lesz a kvalifikáció, majd este városi gyorsasági. Szombaton nyolc, vasárnap pedig hat gyorsaságit teljesítenek az indulók.

0 Tovább

Lengyel Rali – Sikeres volt a kvalifikáció

Sikeres kvalifikáción van túl a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a rali Európa-bajnokság negyedik állomásán, Lengyelországban. A Mikolajkiban zajló Eb-futamon a MOL Racing Team kettőse, a Volkswagen Polo GTI R5-tel, a pénteki kvalifikáción a hatodik időt autózta.

 

„Az idei sorozat legjobb selejtezőjét produkáltuk, és most nem arra gondolok, hogy a hatodik helyen végeztünk, hanem arra, hogy mindössze 9 tizeddel maradtunk le a kvalifikációt megnyerő duó mögött. A 10. rajpozíciót választjuk, és ez jó előjel, hiszen murván minél hátrébb indulsz, annál jobb pályára számíthatsz” – összegzett a pénteki kvalifikáció után Herczig Norbert.

Ma este egy szinkronpályás szakasz vár a mezőnyre, holnap nyolc, vasárnap hat gyorsaságit teljesítenek az indulók.

0 Tovább

Ez nem Herczigék versenye volt

Az első napi tizedik hely után végül a tizennegyedik helyen zárt a MOL Racing Team párosa, Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban.

A Kanári-szigeteken szerzett negyedik hely után Herczig Norbert csalódottan nyilatkozott. 

"Rosszul kezdtünk, mivel az első nap első gyorsasági szakaszán nagy tempónál lecsúsztunk az útról, egy kicsit magamra ijesztettem és innentől kezdve óvatosabb voltam, ami látszott az időeredményeken. Így az első napot csak a tizedik helyen zártuk. Sajnos a második napra az első tizet megfordítják, így vasárnap elsőként indultunk, ami ezeken az aprókavicsos gyors pályákon hatalmas hátrányt jelentett. Az utolsó négy gyorsaságira ráadásul rossz gumit választottunk, de ekkor már nem is akartunk kockáztatni, hiszen a pontszerző helyektől messze voltunk.” – mondta Herczig Norbert, aki hozzátette:

„Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen korábban soha nem versenyeztünk ilyen jellegű pályákon, nagyon sokat tanultunk, de azért most az eredmény miatt  csalódott vagyok.”

A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző páros legközelebb az Európa-bajnokság negyedik futamán, a Lengyel Rally-n áll rajthoz június végén.

0 Tovább

Elismerés a Juventusnak!

Sportos elismerésben részesült a 25 éves Juventus Rádió. A SportBánya ugyanis a Telesport szerkesztősége, Index és a Heves Megyei Hírlap mellett vehetett át médiadíjat a Magyar Paralimpiai Bizottságtól.

 

A Magyar Parlimpiai Bizottság a hagyományoknak megfelelően – mint minden páros évben – médiadíjakat adományozott az évzáró közgyűlésén. Rádiós kategóriában elismerésben részesült a Juventus 103.9-en hétfő esténként hallható SportBánya című műsora. A díjat a SportBánya szerkesztő-műsorvezetője, Bányász Árpád vette át.

Televíziós kategóriában az MTVA Telesport szerkesztőségét díjazták, míg internetes az internetes szerkesztőségek közül az Index kapott médiadíjat. A nyomtatott sajtó kategóriában a Heves Megyei Hírlap vehette át 2014-ben az elismerést.

http://www.juventus.hu/sportbanya/ 

0 Tovább

Bútor Róbert: Iszonyatosan megromlott a hangulat a ralibajnokságban...

A SportBánya legutóbbi adásában Bútor Róbert (képünkön) 20-szoros kategóriabajnok raliversenyzővel beszélgettem hosszabban. A versenyző a tavalyi szezon végén bejelentette: ezt így tovább nem csinálja. Hétfőn este az okokról, és a folytatásról mesélt a Juventus 103-9-en.

Molnár Mátyás kollégámmal ezúttal a közelgő téli olimpiára hangolódtunk, de a sportmagazinban megszólalt az immár háromszoros tíztánc magyar bajnok páros mindkét tagja, Hegyes Bertalan János és Kis Violetta is, dr. Molnár Szabolcs ortopéd-traumatológus pedig a sportágválasztással kapcsolatos anomáliákra hívta fel a figyelmet.  (Bányász Árpád)

Az interjúk meghallgathatók a SportBányában. Kattintson ide a részletekért!

0 Tovább
12345
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum