Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Generali Night Run Budapest

Budapest szívében rendezték meg - immáron 8. alkalommal - a Generali Night Run Budapestet. A Várkert bazárban felállított versenyközpont idén is különleges élmény nyújtott a résztvevőknek. Az amatőr futóktól kezdve egészen a bevállalósabb félmaratoni távot futókig mindenki élvezhette az éjszaka gyönyörűen kivilágított Duna-part szépségeit. A Parlamenttől kezdve, az Erzsébet híd, Lánchíd és nem utolsósorban a Budai vár látványa nyújtott lehengerlő élményt.

A Várkert bazárból indulva a rövidebb távok szerelmesei 6 és 9 kilométeren, a félmaratonnal ismerkedők pedig 21 kilométeren keresztül élvezhették a kivilágított, éjszakai Budapest látványát. Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, mert a vihar az előrejelzés ellenére nem érkezett meg addig, amíg a rendezvény tartott. Sőt, mintha előre elintézték volna ezt is, mert az ígért vihar, a rendezvényterület teljes elbontása után érkezett csak meg. A közel 3300 induló ennek köszönhetően élvezhette az éjszakai, szellős futóidőt.
Az útvonalon a versenyzőknek volt lehetőségük BioTechUSA frissítésre, valamint 120 gallonból vizet és 40 gallonból izotóniás italt tölthettek poharaikba.

A hazai nagylétszámú, aszfaltos versenyek közül idén első alkalommal a Generali Night Run Budapesten csak saját soft cup-ba tudtak frissíteni a versenyzők, amely minden induló rajtcsomagjában megtalálható volt. Ennek köszönhetően a szervezők többi versenyéhez hasonlóan, a Generali Night Run Budapest is sikeresen, zöld szemléletben zajlott, ami által sikerült megkímélni a Várkert Bazárt és környékét a felesleges műanyag és papír szeméttől.

Az este meglepetése Csere Gáspár teljesítménye volt, aki címvédőként érkezett a Saucony félmaratonra, és bajnoki címét megvédve, emberfeletti teljesítményt nyújtva, új pályacsúccsal került be a Saucony félmaraton történelemkönyvébe.

Az útvonalon a szervezők által kihelyezett látványelemek és fényfestés mellett, több helyen profi, party hangfalakból szóló zenével, valamint a budai Váralagút Palota út felőli bejáratánál konga dobosokkal fokozták a bulihangulatot. A jó kedv pozitív hatása itt sem maradt el, mert az alagútba érve minden versenyzőnek fülig ért a szája, a konga ritmus okozta boldogsághormonoktól, ami erőt adott az utolsó pár kilométerre.

0 Tovább

Ralikrossz-vb: Nagy skalpokat gyűjtve 4. lett Szabó Krisztián Barcelonában

Magyar világbajnoki pontszerzés Katalóniában. A Marcus Grönholm csapatát erősítő Szabó Krisztián negyedik lett.

Éppen csak lemaradt a dobogóról Szabó Krisztián. A magyar autóversenyző a ralikrossz-világbajnokság nyitófutamán ugyanis negyedikként zárt. A világbajnokság első állomásának Barcelona adott otthont.

Szabó Krisztián ezen a viadalon megelőzte többek között a korábbi rali-világbajnoki futamokon induló és dobogós helyeken végző holland Kevin Abbring-t, és a német Timo Scheidert. Utóbbi német pilóta DTM-bajnok is volt. 

A barcelonai száguldás után a dobogós helyeken egy svéd trió zárt: Kevin Hansené lett a nyitófutam első helyéért járó trófea. Timmy Hansen lett a második, megelőzve Johan Kristofferssont. A ralikrossz-vb következő állomása a Nürburgringen lett volna, de a németországi áradások miatt törölték. Szabó Krisztián legközelebb a svédországi Höljesben ül autóba.

0 Tovább

Rali Eb – Herczigék dobogósok lettek Rómában!

Három év elteltével ismét Európa-bajnoki dobogóra állhatott fel a Herczig-Ferencz kettős!

Fantasztikus versenyzéssel dobogós lett a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a rali Európa-bajnokság olaszországi állomásán. A Rally di Roma Capitale-n a SKODA Rally Team Hungária párosa a zárónapot a negyedik helyről kezdte meg, és a nagyon erős mezőnyben csak a végén dőlt el, hogy Herczig Norbert és Ferencz Ramón felállhat a dobogó harmadik fokára.

„Három évet vártunk erre a pillanatra, hogy ismét a TOP 3-ban zárjunk. Katartikus érzés volt célba érni, és konstatálni azt, hogy vb-mezőnyben edződött nagymenőket is megelőzve harmadikként zárunk” – mondta Herczig Norbert.

„Szeretjük a római versenyt, harmadjára vagyunk itt. Továbbá aszfalton gyorsabbak vagyunk, és egy hosszú magyarországi tesztelés után olyan beállítással érkeztünk Rómába, amely ilyen eredményre vezetett” – összegzett a magyar pilóta.

0 Tovább

Rali - Herczigék még soha nem voltak ennyire közel a mezőny elejéhez

Herczig Norbert és Ferencz Ramón az élmezőnyben autózik a rali Európa-bajnokság római állomásán.

A SKODA Rally Team Hungária párosa a szombati napot az összetett hetedik helyéről kezdte meg, és folyamatosan tudott előzni. Volt olyan gyorsasági, amelyet a harmadik helyen zárt, végül az abszolút negyedik pozícióból várhatja a zárónapot.

Herczig Norbert szerint minden úgy sikerült nekik, ahogy azt eltervezték. „Kulcskérdés volt az abroncsok menedzselése. Itt Rómában ugyanis extra meleg van, így nem minden szakaszon lehetett ugyanazzal a nyomással versenyezni. Ezt abszolút kontroll alatt tartottuk, és emellett nem hibáztunk.” – foglalta össze röviden szombati sikerük hátterét Herczig Norbert.

A Herczig Norbert és Ferencz Ramón duó egyébként korábban még soha nem volt ennyire közel a mezőny elejéhez. A Rally di Roma Capitale-n szombaton hat gyorsaságit teljesítettek a versenyzők, a zárónapon pedig hét szakasszal ér véget a római száguldás.

0 Tovább

Paralimpia – Ismét lesz magyar induló parafekvenyomásban!

Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket Tokióban

Az idei paralimpián is lesz magyar parafekvenyomó – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

„A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása szerint Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket a paralimpián, miután szabadkártyát kapott” – mondta Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Sedric Watchou az utóbbi időszakban a 88 kilogrammos mezőnyben vetette magát észre a nagy nemzetközi versenyeken, többek között Eb-ezüstérmet szerzett, így megérdemelten kapott paralimpiai indulási jogot.

„A parafekvenyomás 1988 óta szerepel a paralimpián. Jó azt kijelenteni, hogy sorrendben a 9. játékok következik, ahol indul magyar versenyző. Eddig három magyar éremszerzés volt: ’88-ban Nánási István ezüstöt nyert, 2004-ben Szávai Csaba bronzérmes lett, míg 2016-ban Tunkel Nándor ugyancsak harmadik lett” – tette hozzá a sportvezető.

A paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

Rali Eb – Szombaton a 8. helyet szerezték meg Herczigék

A szombati jó teljesítményük ellenére, csak a 13. helyen zárta a Rally Liepaja-t, a Rali Európa-bajnokság idei második futamát a Herczig Norbert-Ferencz Ramón kettős, de a pénteki 19. helyről sikerült feljebb zárkóznia a SKODA Rally Team párosának.

„Az eredmény nem tükrözi a tempónkat és a tudásunkat ezen a pályán, egy olyan apró hiba miatt, amit a kvalifikáción csináltam és ami miatt másodikként kellett rajtolnunk, ami ezen az apró murvás gyors versenyen pályán óriási hátrányt jelentett, igazából a versenyünk már ott megpecsételődött. Sokan szándékosan rossz időt autóztak a kvalifikáción, mert itt a 20-25.-ként is jobb rajtolni, mint az elsők között.” -kezdte Herczig Norbert.

„A második napon viszont, amikor az első nap eredményei alapján rajtoltunk, mi 19.-ként, már nagyon jó időket autóztunk, a nap végén 90 Km gyorsasági után mindössze 40 másodpercre voltunk az első helyezettől és a 8. helyen zártunk.” -tette hozzá Herczig Norbert.

„Annak is örülök, hogy sokkal gyorsabban mentünk, a részeredmények is ezt mutatták, mint két évvel ezelőtt, amikor először versenyeztünk itt. Sajnos ilyen jellegű, gyors, csapágygolyós, murvás pályák nincsenek Magyarországon. Ha egy magyar pilóta itt jó eredményt akar elérni, akkor többször el kell jönnie ilyen jellegű pályákra versenyezni, ahol az északi versenyzők természetesen előnyben vannak.” -fejezte be a SKODA Rally Team pilótája.

0 Tovább

Herczigék indulnak a rali-világbajnokság következő állomásán Portugáliában!

Herczig Norbert és Ferencz Ramón duó most már több szezonban is csak a rali Európa-bajnokságon indul. Az utóbbi években rendszerint az összetett pontszerző helyeket csípik el a kontinensbajnoki sorozat végén. Az idei évben azonban vérmesebb reményeik vannak, igaz most új autóval, új csapattal indulnak. A páros azonban most a rali Eb nyitófutamának törlése miatt úgy döntött, hogy elindul a világbajnokság soron következő futamán.

„Portugália lesz a helyszín, és amiért így döntöttünk, az a formaidőzítés. Nagyon ki voltunk hegyezve az Eb nyitófutamára, és az eddig elvégzett teszteket természetesen kamatoztatni szeretnénk” – mondta Herczig Norbert. A négyszeres abszolút bajnok pilóta Ferencz Ramón navigátorával az elmúlt időszakban rengeteg munkát végzett azért, hogy az idei Eb-szezonjuk a lehető legjobban sikerüljön.

„Persze van egy olyan szándékunk is ezzel a vb-futammal, hogy ezeken a pályákon fogják megrendezni később a rali Eb- egyik futamát a Rally Fafe versenyt, így ezzel a futammal két legyet ütünk egy csapásra hiszen rengeteg versenykilométert tudunk menni és már lesz egy itinerünk amikor erre a vidékre érkezik majd a rali EB. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy nekünk ez egy teszt verseny lesz és nagyon fontos lenne befejeznünk a futamot” – tette hozzá a magyar autósport emblematikus alakja.

A magyar versenyzőpáros a jövőben a magyar Topp Cars Team autójával indul – ezt az év elején jelentették be. A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős Skoda Fabia Evo-ba ült át, és ezzel vágnak neki a rali-vb-futamnak.

„A jelenlegi tervek szerint természetesen csak egy állomáson veszünk részt a világbajnoki mezőnyben, aztán megkezdjük az Eb-sorozatot.” – hangsúlyozta Herczig Norbert.

A rali-vb portugál futama a 2021-es sorozat negyedik állomása lesz, és május 20-án rajtol. Az Európa-bajnokság június 18-án kezdődik Lengyelországban.

0 Tovább

Orosz rulett Portugáliában!

Kaotikus kilenc gyorsaságin van túl a rali Európa-bajnokság mezőnye. Az Azori-szigetek Rallye helyett a Rallye Fafe Montelongót emelték be a versenynaptárba, ahol a Herczig Norbert, Ferenc Ramón (MOL Racing Team) duó az ötödik helyen fejezte be a szombatot.

„Annyira kaotikus volt az egész, de úgy gondolom, hogy jól alkalmazkodtunk mindenhez, Ramónnal pedig jól együttműködtünk. Szélsőséges időjárás volt egész nap. Volt olyan, hogy az egyik szakaszon csontszáraz volt minden, egy picit később szakadt az eső. Pár szakasszal később megismétlődött mindez, csak fordítva. A gumiválasztásnál istenigazából senki sem tudott okos lenni – orosz rulett volt az egész…” – összegzett szombat este Herczig Norbert, aki hozzátette: összességében elégedettek, és nagyon várják a folytatást.

„Ez a versenynap megmutatta a rali minden szépségét egy olyan mezőnyben, amelyben a nagymenők mind indultak” – tette hozzá a Volkswagen Polo GTI R5 pilótája.

Vasárnap további kilenc gyorsaságival zárul a Rallye Fafe Montelongo.

0 Tovább

Az idei utolsó futam következik

Herczig Norbert számára több szempontból is érdekes lesz a Nyíregyháza Rallye!

 rali

Herczig Norbert és Ferencz Ramón az ERC sorozat zárófutamára készül. A Volkswagen Polo GTI R5 pilótája elmondta, számára különös jelentőséggel bír a Nyíregyháza Rallye, hiszen 10 évvel ezelőtt pont Nyíregyházán lett abszolút magyar bajnok még WRC-vel.

„Nagyon készülünk a magyar Eb-futamra, ráadásul több szempontból is érdekes lesz ez a futam. Egyrészt ezek a szakaszok korábban más futamok pályái voltak, de van egy nagyon személyes kötődésem is. A fiam Patrik a közelmúltban azon a pályán szerezte meg ralikrosszban a magyar bajnoki címet, amely nekünk a szuperspeciál lesz. Itt nagyon régen vezettem, így a fiamtól kértem instrukciókat.” – mondta a MOL Racing Team pilótája.

A Herczig-Ferencz duó ebben az évben teljes szezont autózott a rali Eb-n, legutóbb a Ciprus Rallye-n zárt pontszerzőként.

Az idei Rallye Európa-bajnokság zárófutamát, a Nyíregyháza Rallye-t november 8. és 11. között rendezik meg.

0 Tovább

Rali Eb – Kiálltak a versenyből Herczigék Csehországban

Az 5. gyorsasági szakasz után, mindössze 13 másodpercre a dobogótól, a 6. helyről műszaki hiba miatt kiállni kényszerült a MOL Racing Team párosa. A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős olajnyomás problémákkal küszködött, ezért döntöttek így. Ha megjavítható az autó, akkor a páros vasárnap még folytatni fogja a cseh ralit.

„A versenynapokat külön pontozzák, ezért ha egy kisebb hiba miatt voltak nehézségeink, akkor vasárnap visszatérünk a pályára. Egyébként a műszaki problémáig annyira jól ment minden. Ramónnal jó tempót diktáltunk, a mezőny első felében autóztunk. Nagyon sajnálom ezt az egészet” – mondta a Volkswagen Polo GTI R5 pilótája.

„Úgy néz ki, hogy ebben az évben nehezen áll össze ez az egész, de nem adjuk fel. Kell egy pár nap, hogy összerakjuk magunkban a történeteket és megyünk tovább” – tette hozzá Herczig Norbert.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum