Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rali Eb – A hetedik helyről indul szombaton a Herczig-Bacigál duó

A hetedik helyről kezdi meg a szombati napot a Herczig Norbert, Igor Bacigál ralipáros. A duó az idei Európa-bajnokságon az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul.  Herczigék a kontinensbajnoki sorozat nyitófutamán, a portugáliai Fafe Rally kvalifikációján a hetedik helyen zártak, és később választhattak rajtpozíciót.

„Tartalmas napot zárunk le, úgy döntöttünk, hogy nyolcadikként indulunk, ami megítélésünk szerint jónak számít ezen a talajon” – nyilatkozta Herczig Norbert.

A mezőny túl van már az első gyorsasági szakaszon is, az úgynevezett szuperspeciált végül a hetedik helyen zárták Herczigék, így innen kezdik meg a szombati száguldást.

Szombaton és vasárnap is 8-8 gyorsasági szakasz vár a 2022-es szezon első állomásán a résztvevőkre. 

0 Tovább

Ralikrossz-vb: Szabó Krisztián ismét dobogós!

Újabb fantasztikus verseny! Szabó Krisztián ismét dobogóra tudott állni a ralikrossz-világbajnokságon – ezúttal a Nürburgringen.

A magyar pilóta így folytatta jó sorozatát, miszerint az összes eddigi vb-állomáson, amelyen elindult döntőbe jutott. Pedig a körülmények korántsem voltak tökéletesek. A nürburgringi pályára szombat reggelre több centis hó esett, a letakarítás után végül két kvalifikáció után, az elődöntőt követően ismét a döntőben találta magát a GRX magyar pilótája, ahol az utolsó sorból rajtolt, de okos és taktikus versenyzéssel pályafutása során másodszor, Spa után ismét dobogóra tudott állni, miután harmadik lett.

A futamot a svéd Johan Kristoferson nyerte meg a svájci Juriy Belevszkij előtt.

Szabó Krisztián így értékelte az idei vb-sorozat utolsó előtti futamát. „Nem indult valami jól a nap. A hó eltakarítása után a szabadedzést még jeges pályán kezdtük, nem is ment annyira nekem, még az első kvalifikációval sem vagyok elégedett. A Q2-től javultam, és összességében sikerült hozni egy harmadik helyet. Ezt természetesen jónak értékelem. Nagyon bízom abban, hogy vasárnap ott tudom folytatni, ahol ma abbahagytam” – mondta Szabó Krisztián.

A világbajnokság a holnapi, ugyancsak a Nürburgringen megrendezendő zárófutammal ér véget. 

0 Tovább

Izgalmas hajrá – véget ér a ralikrossz-vb!

Szabó Krisztián felkészült a finisre. A ralikrossz-világbajnokságon induló magyar pilóta az ötödik helyről várja a világverseny idei lezárását. A németországi Nürburgring ad otthont annak a dupla futamnak, amely lezárja a 2021-es száguldást.

„Arra különösen büszke vagyok, hogy az idei hét versenyből mind a hétben döntőbe jutottam. Dobogóra is tudtam állni, úgyhogy soha rosszabbat…” – nyilatkozta a kiutazás előtt Szabó Krisztián.

Szombaton és vasárnap egy-egy versenyt bonyolítanak le a németek. „Technikai sportról beszélünk, tehát bármi megtörténhet. Én nagyon bízom abban, hogy a sorozatban tudom azt folytatni, amit eddig hoztam, azaz finalista leszek mindkét nap, a többit meglátjuk” – mondta a magyar pilóta.

„Mindenesetre szeretném emlékezetessé tenni ezt a hajrát. Én készen állok” – mondta Szabó Krisztián, aki az ezt megelőző teljes szezonban a 10. helyen végzett, így megkérdőjelezhetetlen az előrelépése.

A világbajnoki pontversenyben a svéd Timmy Hansen vezet 178 ponttal. Az ugyancsak svéd Johan Kristoferson 161 ponttal a második, míg Kevin Hansen (svéd) jelenleg a bronzérmes pozícióban várja a hétvégi zárást 159 ponttal. Szabó csapattársa Niclas Grönholm 149 ponttal áll a negyedik helyen, Szabó Krisztián pedig 127 ponttal a tarsolyában vág neki a dupla nürburgringi hétvégének.

0 Tovább

Herczig: Aki harcol, az sérül…

A körülményekhez képest jól van a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős. A SKODA Rally Team Hungária párosa a második helyről várta a Rally Hungary, azaz az Európa-bajnokság magyar állomásának zárónapját, majd az első vasárnapi szakaszon kicsúszott, így feladta a versenyt. Herczig Norbert zúzódásokat szenvedett, Ferencz Ramón viszont bordatöréssel jelenleg is kórházban van.

„Abszolút elérhető volt az első hely a megítélésünk szerint. Nekivágtunk az első vasárnapi szakasznak. Előttünk többen is kicsúsztak az ominózus helyen, sajnos mi is belecsapódtunk a partoldalba” – emlékezett vissza Herczig Norbert.

Az autónak nem lett különösebb baja, de sajnos nagy volt a lassulás, és ezért voltak a sérülések is. Onnan már nem volt folytatás. Arrébb tettük az autót, ez sajnos benne van a mi sportunkban, aki harcol, az sérül. Elvittek megröntgezni minket, Ramónnak bordatörése van, őt megfigyelésre bent tartották a kórházban, nekem bordaközi izmok zúzódtak” – mondta Herczig. 

0 Tovább

Rali Eb – Egy felfokozott hangulatú hazai versenyen 2. helyen Herczigék

Ezüstérmes pozícióból várja a zárónapot a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a Rally Hungary-n. Az Eb magyarországi állomásán az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantyin Alekszandrov kettős vezet.

„Nagyon jó volt a tempónk. Egy kis defektet leszámítva minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ott vesztettünk 25-30 másodpercet.” – kezdte értékelését a SKODA Rally Team Hungária pilótája.

Herczig Norbert megjegyezte: fantasztikus hangulatú versenyt bonyolítanak le Nyíregyházán és környékén.

„Ez egy nagyon-nagyon felfokozott hangulatú verseny. Sok nézővel. Az esetek többségében fegyelmezett szurkolókkal találkoztunk, egy kivételtől eltekintve, ez a mádi szakasz, ahol a nézők közel állnak a pályához. Innen is kérek mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak” – tette hozzá Herczig Norbert.

A SKODA Rally Team Hungária párosa egyébként a szombati versenynap első szakaszán kapták a defektet, de utána nagy felzárkózásba kezdtek. Többek között a negyedik gyorsaságit meg is nyerték.

A III. Rally Hungary vasárnap további 7 gyorsasági szakasszal folytatódik.

 

0 Tovább

Ralikrossz-vb: Szabó Krisztián negyedik lett Portugáliában

Szabó Krisztián egy negyedik helyezéssel folytatta szereplését a ralikrossz-világbajnoki sorozatban. A magyar pilóta ezúttal a portugáliai Montalegrében ült autóba, ahol mindössze 2 tizedmásodperccel maradt le a dobogóról.

A GRX versenyzője nagyot küzdött főleg az elődöntőben, ahol Kevin Hansennel koccant is egyet, és a falba csapódott. A portugáliai vb-futamot végül Szabó Krisztián csapattársa, a finn Niclas Grönholm nyerte meg a két Hansen, Timmy és Kevin előtt.

Szabó Krisztián ezt megelőzően sporttörténelmi sikert végrehajtva Spában dobogós helyezéssel zárt, miután harmadik lett. A portugál verseny után Szabó tovább erősítette összetettbeli ötödik pozícióját.

A világbajnokság november 27-én Németországban folytatódik.

 Ralikrossz-világbajnokság

Portugál Nagydíj:

  1. Niclas Grönholm (finn)
  2. Timmy Hansen (svéd)
  3. Kevin Hansen (svéd)
  4. Szabó Krisztián (magyar)

Összetett vb-pontverseny:

  1. Timmy Hansen (svéd) 178 pont, 2. Johan Kristofferson (svéd) 161, 3., Kevin Hansen (svéd) 159 ...5., Szabó Krisztián (magyar) 127
0 Tovább

Ralikrossz-vb: Soha nem látott magyar siker

Sporttörténelmi magyar siker! Szabó Krisztián dobogóra tudott állni a ralikrossz-világbajnokság belga állomásán. A GRX magyar pilótája harmadik lett Spában. Szabó az ötödik helyről várja a világbajnokság következő, portugáliai futamát.

Fantasztikus magyar sikerrel ért véget a ralikrossz-vb belga állomása. Szabó Krisztián harmadik lett, ezzel sporttörténelmet írt. „Régóta hajszolom azt, hogy felállhassak a dobogóra. A helyzetem nem egyszerű, hiszen a kétszeres rali világbajnok finn Marcus Grönholm csapatában, a GRX-ben versenyzek, ahol Niclas Grönholm a csapattársam” – kezdete értékelését Szabó Krisztián.

„Spában minden összejött, döntőbe jutottam, és ott az úgynevezett joker-kört is nekem sikerült a leggyorsabban lehoznom, ezzel megvan életem első dobogós helyezése a világbajnoki sorozatban. Jó ezt kimondani, különösen annak tükrében, hogy én vagyok az első magyar pilóta, ki a TOP 3-ban végeztem vb-futamon” – mondta Szabó Krisztián.

Belgiumban a svéd Johan Kristoffersson győzött, megelőzve az ugyancsak svéd Timmy Hansent.

Szabó Krisztián, aki több nagyágyút is megelőzött Belgiumban, korábban volt autókrosz Eb-aranyérmes, ralikrosszban pedig két alkalommal összetett Eb-aranyérmes.

0 Tovább

Rali Eb – Ismét az élmezőnyben van a magyar duó

Látványos felzárkózás! A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős ezúttal Portugáliában ült autóba. A Rallye Serras de Fafe e Felgueiras úgy néz ki, hogy az év legnehezebb versenyének ígérkezik, de az ötödik helyről várja a folytatást a magyar duó.

Herczig Norbert elmondta, ezen a versenyen nehéz okosnak lenni. Szombaton nyolc gyorsaságit teljesített a mezőny. Az első négy után a magyar kettős a 14. helyen végzett. „Az abroncsválasztásunk nem volt tökéletes. Igyekeztünk korrigálni, és ez úgy néz ki, hogy sikerült. A vasárnapi záró 8 szakaszt egy sokkal kedvezőbb pozícióból várhatjuk” – mondta Herczig Norbert.

A magyar duó a második szombati négy szakaszon hatalmas felzárkózás után az összetett 5. helyre küzdötte fel magát.

„Sikerült felmérnünk a saját helyzetünket, más abroncsot választottunk, és óriási fegyverténynek tartom, hogy ilyen felzárkózásra képesek voltunk” – összegzett a szombati nap után Herczig Norbert. 

0 Tovább

Rali Eb - Csehországban a 6. helyről várja a folytatást a Herczig-Ferencz páros

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó jól tartja magát a rali Európa-bajnokság cseh állomásán. A Barum Rally-n a ŠKODA Rally Team Hungaria kettőse 9 gyorsasági után a hatodik helyről várja a vasárnapi záró szakaszokat.

Herczig Norbert szerint sok szempontból az egyik legnehezebb versenyükön vannak. „Egyrészt az időjárás nem éppen kiszámítható. Szombaton volt olyan szakasz, amely napsütésben kezdődött, és esőben ért véget. Nehéz alkalmazkodni ilyen helyzetekhez a gumikkal. Jó dolognak tartom, hogy a nehéz körülmények ellenére is ott vagyunk az első hatban. További pozitívum, hogy nagyon kis különbségek vannak az egyes versenyzők között” – összegzett Herczig Norbert.

A magyar duó legutóbb a rali Eb római állomásán dobogóra tudott állni, miután harmadik lett.

 

0 Tovább

Sedric Watchou: Én becsülettel készülök

Sedric Watchou szerint bármi megtörténhet a tokiói paralimpián. A 88 kilogrammos súlycsoportban induló magyar parafekvenyomó úgy gondolja, hogy jól alakul a formaidőzítése.

A kameruni származású, Magyarországon programozó-elemzőként dolgozó sportember 20-án indul Tokióba, ahol élete első paralimpiáján képviselheti a magyar színeket.

„Óriási dolog, hogy indulhatok, és hálás vagyok mindenkinek, aki segített mindebben nekem. Életem legfontosabb versenyére készülök. Az olimpiák esetében is mindig elhangzik, hogy az ötkarikás játékok az más kategória. Ott minden előfordulhat. Ugyanez van a paralimpián is, így nehéz várható szerepléssel kapcsolatos jóslatokba bocsátkozni. Itt is minden megtörténhet. Én becsülettel készülök, és igyekszem a legjobb formámat hozni” – mondta Sedric Watchou.

Az idénre halasztott paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum