Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lantos Szabolcs győzött a Szlovákia Ringen

Még jogosítványa sincs, de egyre jobb a versenypályán

Magyar győzelem a Renault Clio Közép-Európa-Kupában. Lantos Szabolcs a Szlovákia Ringen szombaton és vasárnap is győzött. A Nagy Norbi Racing Team versenyzője az összetett második helyéről várhatja a zárófutamot, amelyet három hét múlva a csehországi Brnóban rendeznek meg.

A verseny után Nagy Norbert, a csapat szakmai vezetője értékelt.

„Szabi fejlődése elég markánsan tetten érhető. A csapatnál kezdett gokartozni, aztán váltott. Nagyon tudatos versenyző, és ezt jó látni, hogy amit megbeszélünk egy-egy futam előtt, azt maximálisan végrehajtja.” – mondta Nagy Norbert, aki mindamellett, hogy mentorál, a hegyi Európa-bajnokságon versenyzik.

Lantos Szabolcs 9 évesen kezdett gokartozni. „Egészen pici voltam, amikor apukám kivitt a pályára, amikor versenyzett. Nagyon megtetszett ez a sport, és minél hamarabb ki akartam próbálni. Hatodik szülinapomra a szüleim megleptek egy gokarttal. Innen már nem volt megállás…” – emlékezett vissza a kezdetekre a most 16 éves Lantos Szabolcs, akinek még jogosítványa sincs, de a versenypályán egyre otthonosabban mozog.

0 Tovább

Gokart – Elismerésben részesül a magyar bajnok

Juráncsik Balázs készül az utolsó két magyar bajnoki futamra

 A magyar bajnok Juráncsik Balázs legutóbb szlovák bajnoki futamon indult, ahol jó versenyzéssel hívta fel a figyelmet magára. Most pedig a további felkészülésében egy megtisztelő eseményen vesz majd részt.

„Kerepesen átvehetek egy díjat, amelyet az önkormányzat adományoz ifjúsági sport kategóriában. Számomra ez rendkívül megtisztelő, és örömmel veszek részt az augusztus 20-i eseményen” – mondta a gokartos.

A bajnokságban egyébként jelenleg az összetett 2. helyén áll Juráncsik, és szeptember első két hétvégéjén versenyzik majd.

„Előbb a hajdúhadházi MGSZ Club Sport viadal következik, majd ugyanott rendezik meg az országos bajnoki sorozat következő futamát” – számolt be terveiről Juráncsik Balázs. 

0 Tovább

Gokart – Szárnyalt a magyar bajnoki címvédő a szlovák futamon, kizárták, végül 5. lett

Jól kezdett a magyar bajnok a szlovák bajnoki futamon. A gokartos Juráncsik Balázs az ausztriai Bruckban megrendezett versenyen az első futamot megnyerte, majd a másodikat is.

 Később  - elmondása szerint jogtalanul kizárták az utóbbiból. A harmadik futamot a 18. helyről kezdve hatodikként zárta, így összesítésben 5. lett.

A magyar versenyző elmondta, technikai kifogással marasztalták el, de ezzel nem értett egyet. Ennek ellenére a harmadik futamban egy felszabadult gokartozással bizonyítani is akart. „A harmadik futamban a 18. helyről indultam, és csak meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes. Úgy gondolom, hogy sikerült is, hiszen végül a hatodik helyen zártam ebben a körben” – összegzett Juráncsik Balázs, aki nagyon sok tapasztalatot szerzett a szlovák bajnoki futamon.

A magyar bajnokság szeptemberben folytatódik Hajdúhadházán. Juráncsik az összetett 2. helyéről várja a folytatást a magyar bajnokságban. 

0 Tovább

Gokart- A magyar bajnoki címvédő nyert a szlovák bajnoki futam időmérőjén

A magyar bajnok megnyerte az időmérőt a szlovák bajnoki futamon. Juráncsik Balázs jól teljesített az ausztriai Bruckban és mindenkit megelőzött, adta hírül a versenyző sajtócsapata.

A magyar gokartos mögött Jakub Matusek és Krisztián Vincze végzett a 2. és a 3. helyen az időmérő edzésen.

„Örülök, hogy ilyen jól kijött a lépés. Az utóbbi időszakban többször volt olyan, hogy mindig csak egy pici kellett volna ahhoz, hogy minden úgy alakuljon, ahogy azt elterveztük. Most, ezen a szlovák bajnoki futamon egyelőre minden rendben van.” – nyilatkozta a magyar bajnok.

„Igyekszem minél zökkenőmentesebb versenyzést produkálni, és bízom benne, hogy minden ’csetepatéból’ ki tudok maradni” – tette hozzá Juráncsik Balázs.

Az ausztriai Bruckban vasárnap három futamot bonyolítanak le.  

0 Tovább

Gokart – Juráncsik Balázs szlovák bajnoki futamon indul

A szlovák bajnokság következő versenyén ül ismét gokartba a magyar bajnoki címvédő. Juráncsik Balázs a hétvégén az ausztriai Bruckban rója a köröket.

Ma edzésfutamok lesznek és lebonyolítják az időmérőt is, vasárnap pedig sor kerül a bajnoki futamokra.

„Ez a mezőny számomra ismeretlen. Nem tudom, hogy mire számítsak. Mindenesetre úgy fogom fel, ahol sok tapasztalatot szerezhetek. Bízom benne, hogy a TOP 5-ben sikerül végezni” – mondta Juráncsik Balázs.

A címvédő a magyar bajnokságban jelenleg az összetett 2. helyéről várja a hazai sorozat folytatását. 

0 Tovább

Gokart - MGSZ Club Sport viadal előtt

Juráncsik Balázs ismét gokartba ül a hétvégén. Az országos bajnoki címvédő a hajdúhadházi MGSZ Club Sport viadalán versenyez – adta hírül a gokartos csapata.

Ez a verseny kiváló bemelegítés lehet számára az ob következő fordulója előtt. Jövő hétvégén ugyanis ugyanott bonyolítják le a bajnokság következő körét.

„Összetettben a második helyen vagyok jelenleg. Igyekszem a lehető legjobban ráhangolódni erre az ob-fordulóra. Az a jó, hogy gyakorlatilag ugyanaz a mezőny lesz, amely rajthoz áll az országos bajnokságon” – mondta Juráncsik Balázs.

Az országos bajnokság első három fordulója után a címvédő az összetett második helyről várja a folytatást, az élen Dominkó Arnold áll. 

0 Tovább

Gokart – A címvédő az összetett 2. helyéről folytatja az ob-t

Az összetett második helyről várja a folytatást Juráncsik Balázs. A címvédő gokartos legutóbb Ausztriában versenyzett.

A magyar bajnok az osztrák versenyen ötödik lett, így az összetett második helyről várja a folytatást.

„A hátrányom az éllovas mögött 12 pont. A következő viadalig folyamatos edzések vannak, és bízom abban, hogy a lehető legjobban sikerül a felkészülésem” – értékelt Juráncsik Balázs.

Az országos bajnoki sorozat következő versenye július közepén lesz.

Juráncsik Balázs több. mint hét éve versenyzik. 2021-ben licenszes versenyzőként megnyerte az országos bajnokságot. 

0 Tovább

Gokart – A címvédő a 2. helyről várja a folytatást

Juráncsik Balázs az összetett második helyéről várhatja a gokart országos bajnokság következő futamát. A bajnoki címvédő legutóbb Kecskeméten az ötödik helyen végzett. A 2021-es év magyar bajnoka mindössze hat ponttal van lemaradva az éllovas Dominkó Arnold mögött.  

„Ez a hátrány nem mondható nagynak. A következő futamra természetesen nagyon készülök. A mi sportágunkban egy forduló alatt is nagyot tud változni az állás” – értékelt Juráncsik Balázs, aki elemzéssel és edzéssel tölti az előttünk álló időszakot.

Az országos gokart bajnokság harmadik fordulója június 10-én kezdődik ugyancsak Kecskeméten. 

0 Tovább

Gokart – A címvédő a második helyről vághat neki a 2. futamnak

Kecskemét ad otthont a gokart országos bajnokság 2. futamának, ahol Juráncsik Balázs a 2. helyről indulhat.

A címvédő úgy ült gokartba a hétvégén, hogy az első, vagy a második rajtpozíciót sikerül majd elcsípnie.

„Örülök, hogy az elejéről indulhatok. Természetesen mindent megteszek azért, hogy ezt a hétvégét is a dobogón zárjam. Sajnos legutóbb a Közép-Európa-bajnokságon ez nem sikerült, ezért most az ob-n igyekszem javítani.” – nyilatkozta a bajnoki címvédő.

0 Tovább

Két éven belül megnyithatja kapuit a Kassai Labdarúgó Akadémia

Május 5-én, az FC Kosice Stadionjában tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy sikerült megvásárolni azt a 8,2 hektáros földterületet, Kassa Tóváros részében, ahová a Kassai Labdarúgó Akadémia épül a magyar tulajdonú Slovak Sport Development s.r.o. finanszírozásában és beruházásában, a Magyar Kormány támogatásával. Az Akadémia építése a tervek szerint 2023. első negyedévében indul és 2024 közepére készül el. Az FC Kosice utánpótláskorú labdarúgói akkor vehetik birtokba az európai színvonalú intézményt.

„Örömmel jelentem be, hogy ugyan hosszú folyamatot követően, de sikerült megvásárolni azt a területet, ahová két éven belül felépítjük a kassai Labdarúgó Akadémiát. Terveink szerint hat nagy pályán fejlődhetnek majd az FC Kosice utánpótláskorú labdarúgói. A pályákhoz természetesen modern kiszolgálóegységek is tartoznak majd. A látványterveket ma bemutattuk, a végleges tervek is nemsokára elkészülnek. Terveink szerint az építkezés 2023 első negyedévében elindul és ha minden jól halad, 2024 második negyedévében át is adhatjuk a legmagasabb szintű, korszerű, új, kassai futballbázist” – mondta Sántha Gergely, FC Kosice felügyelő bizottságának elnöke.

A labdarúgó akadémia építésének megkezdése fantasztikus hír nemcsak a klubunk, az FC Košice számára, hanem a futballt szerető kelet-szlovákiaiak számára is. A komplett infrastruktúra felépítésével joggal kerülünk majd be az ifjúsági labdarúgás élvonalába Szlovákiában. Ma elkezdhetjük élni azt az álmunkat, amely 4 évvel ezelőtt, a klub alapításakor született – európai színvonalú akadémia felépítése, amely a legmagasabb szintű képzést kínálja a fiataloknak, akik majd klubunkat és városunkat képviselik. Őszinte hálával tartozunk magyar partnereinknek, akik nélkül ezek a célok csak beteljesületlen álmok maradnának.“ – mondta  Dušan Trnka, az FC Kosice elnöke.

Jaroslav Polaček főpolgármestert örömmel tölti el, hogy az FC Kosicénél tevékenykedő magyar befektetőknek köszönhetően a keleti nagyváros íly módon is gyarapszik: „Az új sportkomplexumnak, a klub futballreménységeinek százai örülnek majd. Kassán mindig kiváló volt a fiatal labdarúgók nevelése, ha ehhez most hozzáadódnak a szlovákiai viszonyokhoz képest csodás feltételek és edzőpályák, akkor nagyszerű jövő vár a klubra.”

Marcel Gibóda Kassa város alpolgármestere, aki egyúttal a Kassai Labdarúgó Aréna igazgatóságának elnöke is, elmondta: „A magyar befektetőkkel és a klubbal többször is tárgyaltunk azzal a céllal, hogy olyan közös megoldást találjunk, amely összhangban lesz városunk jóváhagyott sportfejlesztési stratégiájával. Így a Kassai Labdarúgó Aréna közelébe tervezett jó minőségű edzőpályák megépítése mellett, Kassa Tóváros részében egy modern sportkomplexum jön létre – ez a Kassai Labdarúgó Akadémia, mely európai színvonalú lesz.“ 

 

„Óriási lépés ez a szlovákiai futballnak, és a magyar-szlovák kapcsolatoknak, és mindig örömteli számomra, mikor Magyarország és Szlovákia között bármiféle együttműködés valósul meg. Számomra ez a régió nagyon fontos, különösen Észak-Magyarország és Kelet-Szlovákia együttműködése. A magyar kormány elkötelezett azt illetően, hogy Közép-Európa országai csak együtt tudnak választ adni a mai kor kihívásaira. A kormányok, a diplomaták és a politikusok csak a megfelelő politikai hátteret tudják nyújtani, a munka dandárját a magántőke és a társadalmi kapcsolatok végzik és valósítják meg. Kassa egy kiváló helyszín ehhez a befektetéshez, ahol örömmel várják a magyar befektetőket, és hogy ez a befektetés a sport felé irányul, ez ismét a jövőbe és az utánpótlás fontosságába vetett hitet erősíti meg.” – mondta Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja.

0 Tovább
«
123

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum