Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olaszországban gyári csapattal versenyzett a Nagy Norbi Racing Team gokartosa

Jesolo Kart gyári csapattal versenyzett Lantos Szabolcs. A Nagy Norbi Racing Team fiatal versenyzője Olaszországban indult – tudtuk meg Nagy Norberttől, aki el is kísérte mentoráltját az adriai viadalra.

rally

„Szakmai szempontból sokat kaptunk. Hatalmas mezőny volt, és jó volt látni a gyári Jesolo Kart szakemberit munka közben. Nem volt tehát sok kérdés a gép beállítását illetően, így Szabi végig a saját vezetéstechnikájára tudott figyelni.” – mondta Nagy Norbert, aki hozzátette: nem gyakori az ilyen lehetőség, és elégedett, hogy ki tudták használni.

„Örülök neki, hogy ilyen lehetőségekhez tudom juttatni a versenyzőimet. Ritka dolog, hogy egy gokart-versenyző a gokartjának gyártói csapatával is ki tudja magát próbálni. Habár a helyi szabályok szerinti gumikhoz és motorhoz való beállítást használtuk, sok hasznos tanáccsal és pontos beállítással tértünk haza, amit kamatoztatni fogunk tudni a bajnokságban is” – tette hozzá a WTCR-dobogós pilóta, aki idén a hegyi Európa-bajnokságon ül autóba. 

0 Tovább

Gokart – Érmes helyezésekkel zártak a Nagy Norbi Racing Team versenyzői

Dobogós helyeken zártak a Nagy Norbi Racing Team gokartosai. Az utánpótlás magyar bajnokság legutóbbi állomásán Lantos Szabolcs az összetett harmadik helyen végzett.

„Szabinak nem volt könnyű dolga, hiszen kapott egy másik vázat, így gyakorlatilag egy teljesen új gokarttal kellett megismerkednie. Úgy gondolom, hogy az új helyzethez jól alkalmazkodott, és ez egy újabb dobogós helyezéssel realizálódott” – értékelt Nagy Norbert szakmai vezető a kecskeméti ob-állomás után.

„Még egy futam van hátra a bajnokságból, bízunk abban, hogy a dobogós helyezést tartani tudja, hiszen a nemhivatalos összesítésben jelenleg a bronzérmes pozícióban van” – tette hozzá Nagy Norbert.

Lantos Szabolcs öccse, Balázs is gokartba ült Kecskeméten, ő a félamatőr kategóriában ugyancsak a harmadik helyen végzett. 

0 Tovább

Lantos egy pont hátránnyal a második helyen áll

Továbbra is jó formában van a Nagy Norbi Racing Team fiatal gokartosa. Lantos Szabolcs ezúttal az ausztriai Rechnitzben versenyzett, és másodikként zárt.

Az utánpótláskorú gokartos így 3 forduló után az összetett második helyen áll az országos bajnoki sorozatban.

„Jó látni, hogy Szabi versenyről versenyre fejlődik, és maximálisan betartja az utasításokat. Nem nehéz vele dolgozni, hiszen fegyelmezett gokartos. Az ausztriai folytatás előtt mindössze 1 pont a hátránya az összetettben.” – összegzett az ob 3. futama után Nagy Norbert, aki korábban megjárta a WTCR sorozatot, ahol dobogóra is tudott állni.

A gokart országos bajnokság augusztus 21-én az ausztriai Pachfurthban lesz.

0 Tovább

Gokart – Az ausztriai állomás előtt az összetett 2. helyen áll a Nagy Norbi Racing Team gokartosa!

Ismét dobogón zárt a Nagy Norbi Racing Team! A csapat színeiben – Kecskeméten – Lantos Szabolcs ezúttal is dobogóra tudott állni a nemzetközi mezőnyben, amely egyben a junior országos gokart-bajnokság második állomása volt. Lantos az összetett második helyéről várja a júliusi folytatást. Az országos bajnokság Ausztriában folytatódik majd.

Nagy Norbert szerint Lantos Szabolcs versenyről versenyre jobb formát mutat.

„Ezúttal megnyerte az időmérőt, ami azt mutatja, hogy a tempó választása mindig jó. Aztán leszakadt az ég, és az esős pálya mindig megkavarhatja az erőviszonyokat” – mondta Nagy Norbert.

Lantos Szabolcs úgy gondolja, hogy a fejlődéséhez kellenek az ilyen rendhagyó versenyek. „Változatos országos bajnoki futam volt, de úgy gondolom, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot úgy tudom megszerezni, ha minél több, különböző versenyen indulok. A legutóbbi ob-állomást a harmadik helyen zártam, és nagyon várom már a folytatást” – összegzett a Nagy Norbi Racing Team versenyzője.  

0 Tovább

Jön a Nyári Sportbajnokságok Hete

Több mint 40 sportág 2500 versenyzőjének részvételével rendezik a nyár legnagyobb sport fesztiválját. A Beach Sports Festival 2019 nyitó sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták: Június 20-23. között a Lupa Beachen rendezik a strandsportágak országos, regionális bajnokságait, valamint a hagyományosan zárt terekhez kötött sportok ez alkalomra kiírt versenyeit. Ugyanakkor a hagyományos versenysportok mellett bemutatkoznak a jövő sportjai is.

 

„A Beach Sports Festivalon a versenyzők mellett a strandolókat, kísérőket szintén aktív sportolásra invitáljuk. Jelentős szerepet kapnak a hagyományosan teremsportok, mint például a harcművészetek és küzdősportok, szellemi sportok, melyek esetében a sportolók és szurkolóik, családtagjaik által is régen várt értékként jelentkezik, hogy szabadban, strandkörnyezetben versenyezhetnek. Tekintettel az egyedi szépségű természeti környezetre, a fenntartható fejlődés és a környezet védelme hangsúlyozott része a fesztiválnak”- mondta a sajtótájékoztatón Bóné Zoltán a Beach Sports Festival versenyigazgatója.

A szervezők elmondták, hogy a programsorozat keretében bemutatkoznak a jövő sportjai is. Ezen a hétvégén rendezik az e-sport triatlon országos bajnokság döntőjét.  Több mint 100 magyarországi és határon túli középiskola e-sport csapataiból jutott a nyolc legjobb a döntőbe. Sikeres nemzetközi példák bemutatásával, „E-Sport és Sport fejlesztés„ címmel konferenciát tartanak iskolák, sportklubok, oktatók, pedagógusok, edzők, érdeklődő szülők részére. A programot a Kolumbiai Nagykövetség által támogatott salsa est, olimpiai, világbajnok kajak-kenusaink jégkorong „aranycsapat” és női válogatottal megmérkőző sárkányhajó versenye, továbbá megfelelő időjárás viszonyok esetén különleges légibemutatók színesítik.

A Beach Sports Festivalon részt vesznek olyan sportágak is, melyek a szeptember 13-15. között Budapesten rendezett World Urban Games – Városi Sportok Világjátékán is szerepelnek. Ilyen például a parkour (akrobatikus elemekkel bővített városi akadályfutás), vagy a csapatjátékként szereplő frizbi.

Gerendai Károly, a Lupa megálmodója elmondta: ”A strand mellett már a kezdetektől egy sportcentrumként képzeltem el a Lupát, ahol az amatőröktől a profikig mindenki aktívan pihenhet. Nagyon örülök, hogy most ennek az új, műfajteremtő eseménynek a kapcsán koncentráltan tudjuk megmutatni, hogy mennyi mindenre van lehetőség nálunk.”

Kolumbia nagykövete, Carmenza Jaramillo, a Beach Sports Festivalt kiváló kezdeményezésnek tartja és támogatják Kolumbia legjobb táncosaiból formálódott salsa együttesének, az Ensálsate vezető táncosainak június 22-i előadását, a master class oktatást és a napot záró salsa partit. A nagykövet asszony elmondta: Kolumbia ez évben ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját. Örömmel látják a sok kulturális eseményt világszerte, így Magyarországon is, mint például augusztus 8-án a Sziget Fesztiválon a népszerű Puerto Candelaria együttes fellépése.

 

A multisport Beach Sports Festival 2019 a következő sportágak részvételével zajlik:

Labdasportok: strandfrizbi, strandkorfball, strandröplabda, ülőröplabda, strandfoci,

lábtenisz, vízilabda, vízikosárlabda

Vízisportok: búvárúszás, élet és vízimentés, nyíltvízi úszás, wakeboard, SUP, sárkányhajó, kajakpóló, kajak-kenu

Harcművészetek: szumó, karate, ju-jitsu, grappling, kempo, rendészeti küzdelem

Szellemi és precíziós sportok: gó, sakk, darts, sporthorgászat – casting

E-sportok: LoL, CS:GO, Gran Turismo, JustDance, FIFA, World of Tanks

Szabadban űzhető sportágak: vitorlázó repülés, íjászat, bikini fitness, bothúzás, dinamikus sportlövészet, parkour, levegő sportok – karika, silk, rúdsport, funkcionális fitnesz

Technikai sportágak: drón verseny, hajómodellek, autómodellek, hőlégballon

Bemutatók: salsa tánc, aerobik, pétanque

További információ: www.beachsportsfestival.hu

0 Tovább

Magyar golfozó a junior világranglista élén

Jól kezdődik az újesztendő a magyar golfban, Rózsa Csilla sikereitől visszhangzik a sportág. A magyar játékos, aki az Év Junior Golfozója 2012 díj győztese, tavaly év végén második lett a World Junior Golf Series amerikai állomásán, feltéve ezzel a koronát egész éves teljesítményére.

Rózsa így első helyen végzett a juniorok világranglistáján (World Junior Golf Ranking), továbbá elnyert egy egyhónapos golf ösztöndíjat Tom Burnett világhírű golfedző akadémiájára, amely a floridai Jacksonville-ben található. A fiatal versenyző, aki a napokban még csak a tizenhatodik születésnapját ünnepli lelkesen nyilatkozott a decemberi győzelméről. „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a dobogó második fokára állnom a World Junior Golf Series utolsó, évzáró állomásán. A bajnokság évről évre erősebb mezőnyt vonultat fel, a világ minden tájáról érkeznek jobbnál jobb, 12-19 év közötti versenyzők. A tavalyi 14-hez képest idén már 19 ország 81 játékosa mérte össze a tudását a tengerentúlon. Mind a fiúk, mind a lányok pluszos hendikeppel rendelkeznek, tehát igencsak meg kell dolgozni a jó helyezésekért.” Azzal kapcsolatban, hogy milyen célokkal vágott neki Csilla az erőfelmérőnek, a következőket idézte fel. „A versenyre úgy érkeztem, hogy már néhány hét téli felkészülés állt mögöttem, az amerikai edzőm, Tom Burnett vezetésével. Az előző idényhez hasonlóan 2012-ben is áttekintettük a teljes évet, értékeltük az eredményeket, a fejlődésemet, továbbá kitűztük az újesztendőre szóló célokat. A bajnokság előtt az járt a fejemben, hogy a pályán jól érezzem magam. A jó hangulathoz hozzásegítettek az amerikai golfozó barátaim is, akik caddie-ként kísértek végig a versenyen. Amellett, hogy sikerült a szó legnemesebb értelmében „játszanom”, és ennek köszönhetően a második helyen végezni, úgy érzem, még maradt bennem néhány ütés. Azért így is elégedett lehetek, hiszen a junior világranglista élén állok, ráadásul a “World Junior Golf Series Player of the Year” titulust is elnyertem, azaz a én lettem az év játékosa a bajnokság sorozaton.” Rózsa Csilla tehetségével, szorgalmával és az egyre jobb, nemzetközi porodon is elismerést kiváltó eredményeivel a magyar golf utánpótlás ikonjává kezd válni. Reméljük, hogy néhány éven belül személyén keresztül a hazai színek is képviselve lesznek az ötkarikás játékokon, és azt is, hogy példáját követve sok fiatal ragad ütőt és csatlakozik a golfozók lelkes táborához.

Rózsa Csilla eredményei 2012-ben:

Nemzetközi eredmények

A World Junior Golf Ranking, azaz a junior golf világranglista vezetője

World Junior Golf Series (WJGS) Player of the Year, azaz az Év Játékosa a WJGS versenysorozaton

WJGS, American Junior, St Augustine, Florida 2. hely

European Young Masters 7. hely World Junior

Golf Series, German Harder Masters 3. hely

International Match Play Trophy, Németország 3. hely

Duke of York Young Champions Trophy 7. hely

World Junior Golf Series, Polish Junior Open 8. hely

French International Ladies Championship – Rotschild Trophy 18. hely

Hazai eredmények

Az Év Junior Golfozója 2012-ben

Az Év Golferedménye díj nyertese 2012-ben

Magyar Amatőr Golfbajnokság 1. hely

Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokság 3. hely

Magyar és Nyílt Junior Amatőr Golfbajnokság 1. hely

0 Tovább

Hajdu Steve vs Tiger Woods

Az [origo] Hajdu Steve-vel próbálta ki a legújabb golfjátékot, a Tiger Woods PGA Tour 13-at. Az ismert műsorvezető ugyanis igazi golfőrült, viszont ki nem állhatja az erőszakos videojátékokat, ezért űzi évek óta virtuális változatban is kedvenc sportját.


szólj hozzá: Hajdu Steve vs. Tiger Woods

0 Tovább

Az év golfklubja

A Budapest Highland Golf & Academy először lett az Év Golfklubja. A klubok közti versenyben az nyer, melynek igazolt golfozói a legtöbb országos ranglistapontot gyűjtik be az adott évben. A Highland a 2010-es évet 226 igazolt versenyzővel zárta, így nem csoda, hogy a legtöbb pontot zsebelte be.


Révész Tamás klubigazgató szerint a sikerük abban rejlik, hogy a golfon kívül további programokat szerveznek a tagoknak. „A sportolásra fordítható szabadidő felértékelődött. Az emberek oda mennek sportolni, ahol a pénzükért maximális kiszolgálást kapnak. Mi igyekszünk jógával, zumbával és egyéb kiegészítő sporttal bővíteni a nálunk végezhető szabadidős tevékenységek listáját” – mondta a klubigazgató.

Révész hozzátette: a riói olimpia után remélhetőleg nagyobb lesz az érdeklődés a golf iránt, de az igazi nagydurranás az lenne, ha magyar golfozó kvalifikációt szerezne 2016-os nyári olimpiára.

0 Tovább

Profi szemléletű játékosokra van szükség a magyar golf-válogatottban

Lezárult a magyar golf-válogatott idei harmadik összetartása. A tízfős csapatból kilencen vettek részt a közös edzésen, amelyet Damian MacPherson szövetségi kapitány tartott. Az angol szakember januárban vette át dr. Hegedűs Gábortól a válogatott irányítását és a célja az, hogy a lehető legjobb szintre hozza a magyar fiatalokat.

- Tavaly a szerb válogatott felkészítésével foglalkoztam, és a szerződésem lejárta után örömmel mondtam igent a Magyar Golf Szövetség elnökének, Sugár András kérésére – mondta MacPherson.

- Kulcskérdés volt, hogy minél hamarabb összeálljon egy szakmai stáb, amely segíti a válogatottat. Elmondható, hogy mostanra egy orvos, egy táplálkozási- és egy fitneszszakember, valamint egy gyógytornász foglalkozik a versenyzőkkel” – számolt be a szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta: nem kell messze menni a pozitív példákért.

- Ausztriában és Németországban is felépítettek egy olyan rendszert, amely nemzetközileg is eredményes golfozókat nevel. Nekünk is ezt kell tennünk. Bár amatőr golfról van szó, én szeretném, ha ebben a válogatottban csupa profi gondolkodású sportoló lenne, akik büszkék arra, hogy ők a nemzeti csapatban kaptak helyet. Élvezik a magyar szövetség bizalmát, de tudják azt is, hogy nekik is vannak kötelezettségeik, melyeknek eleget is tesznek – mondta Damian MacPherson.

0 Tovább

Mozgalmas golfos év - Centenárium és Eb-rendezés

 

A hétvégén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Golf Bált, amelyen átadták az Év játékosa díjakat, és bemutatták 100 éves a Magyar Golf című kiadványt.

A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében magtartott bálon Kővári Dániel és Szurovszky Zsófia vehette át az Év játékosa díjat. A senior korosztályban Vattay Antal és Szűcs Gabriella, míg a junioroknál Herr Tamás érdemelte ki az Év Golfozója címet.

A centenáriumát ünneplő szövetség bemutatta a 100 éves a Magyar Golf című kiadványát is, továbbá átadták a Best of Golf díjakat.

Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának elmondta: a tavalyi jól sikerült hazai Eb után idén újabb nagy feladat előtt állnak. „Júliusban ismét Európa-bajnokságot rendez Magyarország a junior korosztályban, amelynek Balatonudvari ad otthont. Bízom benne, hogy a tavalyihoz hasonló színvonalon bonyolítjuk le az Eb-t” – mondta a sportvezető.

A kontinensviadalt július 21-23 között rendezik meg.

A bálon kiosztott „Best of” díjak:

Az év GOLF FELFEDEZETTJE – Zavaczki Bálint
Az év GOLF EREDMÉNYE –Palanszki Benjamin
Az év GOLF ESEMÉNYE – European Young Masters (Junior Golf Európa Bajnokság)
Az év GOLF PROJECTJE – Academy Golf Club
Az év KLUB MANAGERE – Révész Tamás
Az év GOLF EDZŐJE – Szigeti Csaba
Az év GOLF PÁLYÁJA – Royal Balaton Golf & Yacht Club
Az év GREENKEEPERE – Őri Zsolt

 

 

 

0 Tovább
123
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum