Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

XVII. NN Ultrabalaton  - A rekordok eseménye 

Megdőlt a pályacsúcs a rekordmezőnyt felvonultató 17. NN Ultrabalatonon. Mihalik Norbert 16 óra 27 perc 54 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot. A korábbi csúcsot Bódis Tamás tartotta 16 órával, 34 perccel és 28 másodperccel. A nőknél Maráz Zsuzsanna nyert 21:20:06 órás eredménnyel. 

A tókerülő futóverseny mezőnye Balatonfüredről rajtolt, majd megkerülve a Balatont, ugyanott ért célba. Az esemény történetében soha ennyien nem álltak rajthoz, ugyanis az összes kategóriát (egyéni, páros, kis- és nagycsapatos váltók) beleszámítva, 22 ezren húztak futócipőt a hétvége során. 

Zelcsényi Miklós versenyigazgató elmondta, mindenkinek azt kívánja, hogy egyszer tapasztalják meg az NN Ultrabalaton hangulatát. „Idén rekordmezőny indult, felemelő volt látni a tömeget. Voltak legendás alakjai az idei mezőnynek, említhetném Bogár Jánost, vagy a francia Gilles Pallaruelót. Előbbinek kiállítása is volt a versenyközpontban. Többször teljesítette az Ub-t, volt, hogy egyéniben meg is nyerte. Gilles az NN UB meghatározó alakja. Tizenhatszor futotta körbe a Balatont. Ráadásul ezúttal törött kézzel teljesítette a 211 kilométert.” 

Ott volt a mezőnyben többek között Magyar Honvédség csapata is, amelyben helyet kapott Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Böröndi Gábor, Honvéd Vezérkar főnök, és Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója is. 

Az augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáit felvonultató világbajnokságot felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása volt az NN Ultrabalaton. A versenyközpontban sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, a balatonlellei váltóponton pedig frissítéssel, éjszaka meleg itallal, mosdóhasználati lehetőséggel, és pár perces frissítő masszázzsal várták az Ultrabalaton résztvevőit, akik 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket vagy bérleteket az atlétikai világbajnokságra!  

Rekordösszegű felajánlás a magyar kórházaknak és egészségügyi dolgozóknak 

 

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítottak lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett karitatív célra ajánlhassák fel. Emellett tetszőleges összeget is adományozhattak, melynek köszönhetően rekordösszegű, összesen 6.182.500 forintot gyűjtött össze idén a futóközösség, amit a BioTechUSA-cégcsoport két különböző forrásból is kiegészített. Az étrend-kiegészítő és sportruházat gyártó és forgalmazó vállalat egyrészről fogyasztóit is bevonta az adományozásba, akik a webshopon keresztül történő vásárlásukat tetszőleges összeggel egészíthették ki. Másrészről a helyszínen, a futók által összegyűlt

összeget a BioTechUSA társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt 5-5-5, azaz összesen 15 millió forinttal egészíti ki saját forrásból, így 2023-ban a szervezők összesen 21 543 965 forintot ajánlottak fel jótékony célokra. 

Idén először egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, ahol minden korábbinál több, mintegy 5200 komment érkezett. Egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján döntötték el a futók és a BioTechUSA fitt közössége, hogy 2023-ban kit szeretnének támogatni. Idén a döntőbe jutottakra több mint 51.000 szavazat érkezett. A nyertesek: Peter Cerny Alapítvány - 20.967 szavazattal,Bethesda Gyermekkórház - 14.422 szavazattal és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - 8.632 szavazattal. Az intézmények a támogatást nélkülözhetetlen rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják. A BioTechUSA 2023-ban is egyedi shakerrel jutalmazta a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. A kezdeményezés nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő volt, aki maga is futott és adományozott a versenyen. 

0 Tovább

Huszonkétezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, mely jótékony célokat is támogat

Jön Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvénye! A XVII. NN Ultrabalatont május 4. és 7. között rendezik meg balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer, a szervezők tájékoztatása szerint rekordlétszám lesz a tókerülő eseményen, ez 22 ezer indulót jelent, egyéniben 250-en állnak rajthoz.

Környezetbarát verseny, rekord és kiállítás

A részvételi rekordon túl a szervezőknek továbbra is fontos a környezetbarát lebonyolítás. A váltópontokon nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét. A 21. századi szemlélethez hozzátartozik egy a lehető legtöbb részletre kiterjedő applikáció, amely a futókat segíti majd.

 

Mindezek mellett a futók egy Bogár János kiállítást is megtekinthetnek a versenyközpontban. A magyar ultrafutó klasszis korábban így nyilatkozott: „Ez hatalmas megtiszteltetés. Ezúton is köszönöm a szervezőknek, hogy lesz egy ilyen kiállítás. A pályafutásom során megszerzett serlegeket láthatja a nagyközönség. Nehéz lesz kiválasztani, hogy melyik trófeákat állítsuk ki. Megszámoltuk, 500 serlegről beszélünk, ezek közül 17-et láthat a nagyközönség Balatonfüreden. Természetesen a legkülönlegesebbek nem maradnak otthon. A spanyolok előszeretettel adtak egymétereseket, azok ott lesznek, mint ahogy ott a helye az első százas serlegemnek is, amelyet a Hungaroringen szereztem, és nem maradhatnak ki az Ultrabalatonosok sem.” Bővebb infók, programtábla és versenyinformációk az https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/  oldalon.

 

Minden NN Ultrabalaton résztvevő 50%-os kedvezménnyel vásárolhat jegyeket vagy bérleteket az atlétikai világbajnokságra!

Velünk lesz az idei NN Ultrabalatonon Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság is. Augusztus  19. és 27. között a világ legjobb atlétáival találkozhattok majd a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában, a maraton útvonalán. A világbajnokság szervezőinek célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebb élni. Aki pedig már sportol és tesz az egészségéért, kedvezményes áron nézheti meg a atlétika világsztárjait. A vb-t felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása az NN Ultrabalaton. A versenyközpontban sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, a balatonlellei váltóponton pedig frissítéssel, éjszaka meleg itallal, mosdóhasználati lehetőséggel és pár perces frissítő masszázzsal várják az Ultrabalaton résztvevőit!

Minden információ a vb-kedvezményekről: www.hetkoznapihos.hu

Egészségügyi intézményeknek segíthetünk!


A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak. A szervezők minden évben olyan célokat karolnak fel, melyeket a közösség javaslatai alapján állítanak össze, és szavazással ők is döntenek arról, hogy kik kapják a támogatást. Újdonság, hogy idén egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, ahol rekordmennyiségű, több mint 5000 komment érkezett. Emellett a BioTechUSA-cégcsoport fogyasztóit is bevonták az adományozásba, akik a vállalat webshopján keresztül történő vásárlásukat tetszőleges összeggel kiegészítve maguk is hozzájárulhattak a támogatáshoz.  Ezt a támogatást, valamint a helyszínen a futók által összegyűlt összeget a BioTechUSA felelősségvállalási programja égisze alatt 5-5-5 millió forinttal kiegészíti, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot kapó intézmény számára.

 

Idén a döntőbe jutottakra több mint 51.000 szavazat érkezett. Az idei nyertesek: Peter Cerny Alapítvány - 20.967 szavazattal, Bethesda Gyermekkórház - 14.422 szavazattal és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - 8.632 szavazattal. A BioTechUSA idén is egyedi shakerrel jutalmazza a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. A kezdeménye  jótékony nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő, aki maga is fut a versenyen. További részletek itt!

Nem csak a futás a cél! - BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity 2023 

Bővebben a BioTechUSA-ról 

 A BioTechUSA Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend-kiegészítő és speciális élelmiszer gyártójaként és forgalmazójaként jelenleg több, mint 100 országban, 50 saját kézben lévő webshoppal, 279 franchise üzlettel, 1800 munkavállalóval és 4500 partnerrel van jelen. A BioTechUSA-n túl a cégcsoporthoz további négy márka tartozik: az edzőtermi edzést életvitelszerűen űzőket kiszolgáló Scitec Nutrition, Magyarország legnépszerűbb étrendkiegészítő webáruháza, a Builder; az egyedi keverőpalackokat gyártó ShakerStore és az átlag vitaminfogyasztókat megszólító multibrand webáruház, a VitaminShop, A vállalat folyamatosan fejleszti termékportfólióját, hogy az egyre színesebb vásárlói igényeknek maximálisan megfeleljen. Aktuális termékkínálata több mint 2000 termékből áll, így támogatva a legkülönfélébb vásárlói célokat, legyen szó fogyásról, izomtömeg-növelésről vagy teljes életmódváltásról. A vállalat aktív adományozási tevékenységet is folytat, mely során többek között egészségügyi dolgozókat, rászorulókat és nonprofit szervezeteket támogat. 

0 Tovább

XVI. NN Ultrabalaton: Közel 10 millió forinttal támogatják a beteg gyerekeket

Minden rekord megdőlt, több, mint 17 ezren futottak a Balaton körül!

Véget ért Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvénye! A XVI. NN Ultrabalatonon 17 ezer induló vett részt.  A női és a férfi pályarekord is megdőlt: a férfiaknál Bódis Tamás 16 óra 34 perc 28 másodperc alatt futotta körbe a Balatont, míg a nőknél Cseke Lilla volt a leggyorsabb, miután 20 óra 15 perc, 15 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot.

Beteg gyerekek gyógykezeléséért futottak 

BioTechUSA és az NN Ultrabalaton Charity hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén negyedik alkalommal biztosítottak lehetőséget a résztvevők számára, hogy chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel. Ezenkívül tetszőlegesen is adományozhattak. Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészítette, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlotta a versenyzők által megszavazott nemes ügy támogatására. A programnak köszönhetően 9 815 500 forint gyűlt össze jótékonyságra. A kezdeményezés nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő, aki maga is futott és adományozott a versenyen.

Idén a döntőbe jutottakra több, mint 60 000 voks érkezett, mely triplája a tavalyi szavazatoknak. Az idei nyertesek: Együtt Laráért - 22 656 szavazattal, Együtt Tomikáért - SMA1-Galó Tamás Dominik gyógyulásáért alapítvány- 20 119 szavazattal és Együtt Bíborkáért - 7 327 szavazattal. A táplálékkiegészítő gyártó egyedi shakerrel jutalmazta a nagyvonalú felajánlásokat, melyet a tavalyi rendezvényhez hasonlóan 5 millió forinttal egészített ki.

Az NN Ultrabalaton továbbra is környezetbarát volt. A több, mint 50 váltóponton nem használtak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtötték a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét.

0 Tovább

Beteg gyerekeket támogathatnak a futók a XVI. NN Ultrabalatonon

Jön Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvénye! A XVI. NN Ultrabalatont április 29. és május 1. között rendezik meg balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer, a szervezők tájékoztatása szerint rekord létszám lesz a tókerülő eseményen, ez 17 ezer indulót jelent.

Beteg gyerekek gyógykezeléséért futnak

 

BioTechUSA és az NN Ultrabalaton Charity hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén negyedik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevők számára, hogy chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel. Ezen kívül tetszőleges összeget adományozhatnak. A szervezők minden évben 10 olyan alapítványt, szervezetet, egyéni célt karolnak fel, melyeket a közösség javaslatai alapján állítanak össze és szavazással ők is döntenek arról, hogy kik kapják a támogatást. A lista összeállításánál fontos szempont, hogy olyan célokat válasszanak, akiknek nehéz teret találni a segítségkéréshez, általában sérült, beteg gyermekek gyógykezelésére gyűjtenek. Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot elért nemes ügy számára.

Idén a döntőbe jutottakra több mint 60 000 szavazat érkezett, mely triplája a tavalyi szavazatoknak. Az idei nyertesek: Együtt Laráért - 22 656 szavazattal, Együtt Tomikáért - SMA1-Galó Tamás Dominik gyógyulásáért alapítvány- 20 119 szavazattal és Együtt Bíborkáért - 7 327 szavazattal. A szervezők idén is azon dolgoznak, hogy a futók is magukénak érezzék a győztes célokat és minél magasabb összeggel járuljanak hozzá a gyerekek gyógykezeléséhez. Ennek érdekében a táplálékkiegészítő gyártó egyedi shakerrel jutalmazza a nagyvonalú felajánlásokat, melyet a tavalyi rendezvényhez hasonlóan 5 millió forinttal egészít ki. A kezdeményezés jótékony nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő, aki maga is fut a versenyen.

Környezetbarát verseny rekordokkal

 

Egy rekord már megdőlt, hiszen mindössze 2 perc alatt lett teltházas a verseny.  Az NN Ultrabalaton pályacsúcsát Csécsei Zoltán tartja 17 óra 54 perccel. Több bombaformában lévő ultrafutó készül a rekord megdöntésére, hiszen várhatóan rajthoz áll Bódis Tamás Spartathlon-győztes, Drexler Gábor Ultra Tisza-tó 130 aranyérmese és Erős Tibor 100 kilométeres országos bajnok is. A 211 kilométeres távot az egyéni indulókon túl 2-13 fős csapatokban teljesítik a futók. Csécsei Zoltán az UB-ra való felkészülés finisében bakteriális tüdőgyulladást kapott, ennek ellenére ott lesz a rajtzónában, igaz, a hihetetlen akaraterejéről ismert sportember ezúttal nem fut, hanem 'ellövi' az egyéni indulók rajtját.

A verseny továbbra is környezetbarát. A több mint 50 váltóponton nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét.

 

Bővebb infók, programtábla és versenyinformációk az ultrabalaton.hu oldalon.

https://www.youtube.com/watch?v=VN5q1Vp1duc

0 Tovább

XV. NN Ultrabalaton

Az idei évben 15. alkalommal rendezték meg az NN Ultrabalaton, amely nem csak Magyarország, hanem Közép Európa leghosszabb futóversenye! A verseny hosszával csak a népszerűsége vetekszik, ugyanis a 2021-es verseny alig 3 perc alatt lett telt házas, így kijelenthető, hogy az ország egyik, ha nem a legnépszerűbb közösségi sporteseménye a csodás „magyar tenger” körül. A kör a fantasztikus panoráma mellett, rengeteg kihívást tartogatott a résztvevőknek!

Október 1-én, péntek reggel 7:05-kor elrajtoltak az egyéni versenyzők, hogy egyedül teljesítsék a 216 km-t. Őket követték 7:45-kor a 2fős, majd 8:30-kor a 3fős csapatok; míg a nagyobb létszámú csapatokban indulók szombat hajnali 4:00 órától egészen 18:00 óráig kezdtek bele a kör teljesítésébe.

A 2021. évi, XV. NN Ultarbalatonon több, mint 17 000 fős rekord létszámú mezőny indult útnak. Körbefutották / tekerték Közép-Európa legnagyobb tavát és teljesítették az idén 216 km-es kört. A két nap alatt volt, aki hand bike-kal vett részt a versengésben, és ezúttal több, mint 1000 kerékpáros, 1510 csapat, 202 egyéni induló vágott jelentette a mezőnyt. Külön öröm, hogy az egyéni célba érkezések során is rekord született, mivel a 202 induló közül 114 versenyző szintidőn belül ért célba. Az UB résztvevők összesen több, mint 360 000 kilométert tettek meg, ami azt jelenti, mintha kilencszer kerülték meg a Földet. Az időjárás hét eleji komorságát, majd az áztató esőt a verseny hétvégéjére csodás őszi idő és hangulat váltotta fel, ezzel megkönnyítve a különböző kategóriákban és csapatlétszámokban „futókalandozók” 216 kilométeres vállalását. No meg azokét, akik szívesebben karikáznak az aszfalton 2 keréken. Nekik a McDonald’s Bringamánia Ultrabalaton Bringatúra kínált erre lehetőséget a tó körül.

Az NN UB életében immáron alapvetés a környezettudatos versenyszervezésre való mind erősebb törekvés, mellyel igyekeznek csökkenteni a futófesztivál okozta ökológiai terhelést. A folyamat kiemelt lépései a szelektív hulladékgyűjtés, kinyomtatott marketinganyagok mellőzése, a frissítőasztalokról száműzött, egyszer használatos poharak, valamint a tészta partin az újrahasznosított papírtányérok, valamint fa evőeszközök.

A verseny tekintetében extra rekord is született az NN UB-n a hétvégén, ugyanis Csécsei Zoltán, 17 óra 54 perces körrekorddal ért célba, beállítva ezzel az új UB pályacsúcsot!

A hétvége folyamán a versenyzők nem csak futottak, hanem segítettek is! A BioTechUSA - Ultrabalaton Charity kampány keretében a hazai étrendkiegészítő gyártóval közösen, idén harmadik alkalommal biztosították a lehetőséget a verseny résztvevői számára, hogy chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak. Az adományozók Zero Bar fehérjeszeletet kaptak ajándékba, összesen 6000 darabot, ezzel megköszönve a támogatásukat. A futóktól összesen 1.159.000 forint gyűlt össze, melyet a BioTechUSA további 5.000.000 forinttal egészített ki, társadalmi felelősségvállalási programja részeként. A hagyományokhoz híven idén is 3 nyertest hirdettek, ahol a legtöbb szavazatot gyűjtő cél kapja az adomány 50%-át, a második megszavazott cél a 30%-át, a harmadik pedig a 20%-át. A jótékony akció kezdetektől fogva az Ultrabalaton Facebook közösségének bevonásával zajlott, kommentben ők javasolhattak karitatív célokat, melyekből egy, erre a célra létrehozott weboldalon, szeptember 13. és 26. között lehetett szavazni. 2 hét alatt több mint 20.000 szavazat (!) érkezett. Az idei nyertesek: Egy a világunk Alapítvány - 4735 szavazattal, Pici Reménysugár Alapítvány - 3407 szavazattal és Kitti Alapítvány -2488 szavazattal. Az adományokat október 8-án kerül átadásra a BioTechUSA irodaházában. Az Egy a világunk Alapítvány – 3.079.500 forintot kapott. A Pici Reménysugár Alapítvány – 1.847.700 forintot kapott. A Kitti Alapítvány – 1.231.800 forintot kapott.

A kezdeményezés nagykövetei Nyári Dia színésznő és Gregori Dóra szépségkirálynő, modell, futónagykövet, 3 gyermekes édesanya voltak. “Büszkék vagyunk rá, hogy hatodik éve dolgozunk együtt a BioTechUSA csapatával, akikkel a kezdetben pusztán üzleti alapú együttműködést az évek során egy teljesen másik szintre tudtunk emelni, és a közös gondolkodás eredményeként életre hívtuk ezt a különleges jótékony kampányt, ahol az adakozás mellett a véleménynyilvánításra is mód van a résztvevők számára, hiszen ők javasolnak célokat. Szavazataikkal ők döntenek a nyertesekről.” - mondta az Ultrabalaton főszervezője, Zelcsényi Miklós.

(Balatonman Triatlon Kft.)

0 Tovább

XV. NN Ultrabalaton – Magyar győzelem, magyar csúcs

Fantasztikus magyar csúcs a rekordok versenyén. A XV. NN Ultrabalatonon Csécsei Zoltán 17 óra 54 perc, 46 másodperc alatt teljesítette a 216 kilométeres távot. Az eddigi rekordot Dan Lawson tartotta. A brit 2017-ben 18 óra 30 perc 20 másodperc alatt futotta körbe a Balatont. A második helyen az ukrán Igor Gotsuliak zárt, a Drexler Gábor előtt.

Az NN UB-n idén összesen 17 ezer futó vágott, illetve vág neki a versenynek. A mezőny Balatonfüredről indulva futja körbe a magyar tengert. A csapatok rajtja jelenleg is tart.

A XV. NN Ultrabalaton zöld verseny. Az útvonalon szelektíven gyűjtik a hulladékot és továbbra sem használnak műanyag poharakat a frissítéshez. A BioTechUSA-val közösen cseriti program is kezdetét vette a chipek kauciójából befolyt összeget (ez általában 2 millió forint körül szokott lenni) jótékony célokra fordítják majd. A XV. NN Ultrabalatonon 500 ember dolgozik az egyes frissítőpontokon. A szervezők 50 tonna vízzel, 3 tonna banánnal, 500 kiló szőlőcukorral, 1 tonna aszalt gyümölccsel készültek. Az utolsó csapat várhatóan szombaton 17 órakor rajtol el. A szervezők arra kérik a hétvégén a Balaton környékén autózókat, hogy a megszokottnál körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek, mivel a futók a verseny több szakaszán is használják a közutat.  

 

0 Tovább

17 ezer futó indul a XV. NN Ultrabalatonon!

Már rekordokat döntött a XV. NN Ultrabalaton. Magyarország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseményének 17 ezer nevezője várja, hogy meghódítsa a magyar tengert, azaz Balatonfüredről indulva, megkerülve a Balatont, visszatérjen az Annagora Aquapark előtt felállított versenyközpontba.

A NN UB péntektől vasárnapig tart. A szervezők arra kérik a hétvégén a Balaton környékén autózókat, hogy a megszokottnál körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek, mivel a futók a verseny több szakaszán is használják a közutat. Ugyancsak közlekedéssel kapcsolatos fontos információ, hogy a sportolók mellett megnövekedett forgalomra kell számítani péntektől vasárnapig.

Az egyéni mezőnyben Csécsei Zoltán azzal a céllal vág neki az idei versenynek, hogy megdöntse a 18 óra, 32 perces rekordot. A 216 kilométert egyéniben és csapatban is teljesíthetik a futók.

A szervezők tájékoztatása szerint a XV. NN Ultrabalaton zöld verseny lesz. A futóverseny útvonalán szelektíven gyűjtik a hulladékot, a pénteken rajtoló tókerülő viadalon továbbra sem használnak műanyag poharakat a frissítéshez. A BioTechUSA-val közösen cseriti program is lesz: a chipek kauciójából befolyt összeget (ez általában 2 millió forint körül szokott lenni) jótékony célokra fordítják majd.

Beszédes számok

A XV. NN Ultrabalatonon 500 ember dolgozik az egyes frissítőpontokon. A szervezők 50 tonna vízzel, 3 tonna banánnal, 500 kiló szőlőcukorral, 1 tonna aszalt gyümölccsel készülnek. Az esemény népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a nevezés megkezdését követő 3 percben az összes rajtszám gazdára talált. A mezőnyben több mint 300 egyéni induló lesz és összesen 1700 csapat vág neki a 216 kilométeres távnak. 

0 Tovább

Ilyen még nem volt Magyarországon – Máris rekordot döntött a 2021-es NN Ultrabalaton!

Újabb rekord az NN Ultrabalaton történetében. Közép-Európa leghosszabb futóeseménye a járványhelyzet miatti bizonytalanságok ellenére is megtartotta vonzerejét, hiszen mindössze 3 perc kellett ahhoz, hogy megteljen a rajtzóna. Összesen a 4-14 fős kategóriában 1300 csapat nevezett, és több, mint 630 csapat van várólistán. 

A terhelés elosztása érdekében idén a 2-3 fős versenykategóriát november végén nyitják meg, de már most biztosak lehetünk benne, hogy 2021-re az indulók számában rekord születik! 

Azt már megszokhattuk, hogy Magyarország egyik prémium kategóriás szabadidősport eseményén már rögtön a nevezési időszak elején létszámstoppot hirdetnek, de az idei csapatnevezés mindenen túltett. Tavaly 6 perc alatt talált gazdára az összes nevezés, idén erre elég volt mindössze 3 (!) perc. A hazai szabadidősport események történetében ilyen nevezési roham még nem volt tapasztalható. A nagy nemzetközi maratonokra jellemző az ilyen aktivitás. A New York Maraton az egyik olyan verseny, amelyre szinte lehetetlen nevezni.

„Minket is meglepett az egész, hiszen a járvány miatt nagyon sok kérdőjel van. Öröm számunkra, hogy az NN Ultrabalaton továbbra is ilyen népszerű a futók körében. ” – mondta a nevezés lezárása után Zelcsényi Miklós, az esemény főszervezője. 

A XV. NN Ultrabalaton 2021 május 14-én rajtol. A résztvevők Balatonfüredről indulva, a Balatont megkerülve ugyanoda térnek vissza. A nevezésekből már most látszik, hogy rekordlétszámú mezőnyre lehet számítani 2021-ben, ahol a szervezők  a versenyt a tavalyi év mintájára ismét környezetbarát módon tervezik megrendezni, ezzel minimalizálva az esemény ökológiai lábnyomát!  

0 Tovább

Burger King Ultrabalaton TRAIL – Zord időben teljesítettek terepen a futók

Milata Patrik és Judik Diána nyerte a királykategóriát a Burger King Ultrabalaton TRAIL-en! A Csopakról induló terepfutóversenyen Milata 9 óra, 26 perc 57 másodperc, Judik pedig 12 óra, 52 perc és 57 másodperc alatt teljesítette a 109 kilométeres távot.

A férfi mezőnyben az ultrafutó-válogatott tagja, Csécsei Zoltán második lett úgy, hogy a terep nem éppen az ő műfaja. Csécsei 10 óra 23 perc és 1 másodperc alatt teljesítette a 109 kilométert.

Az ország egyik legfiatalabb terepfutó-versenyén három távon állhattak rajthoz az indulók. A legrövidebb Koloska TRAIL-en 22 kilométert, a Gella TRAIL-en 40 kilométert, a leghosszabb, Hegyestű TRAIL-en pedig 109 kilométert kellett leküzdeni.

A nevezők tekintetében érezhető volt a vírus hatása, de a szervezők így is büszkék arra a létszámra, ami a zord időjárás, a jelenlegi Covid-helyzet ellenére összejött!

Hegyestű TRAIL (109 km) létszáma: 43
Gella TRAIL (40 km) létszáma: 54
Koloska TRAIL (22 km) létszáma: 63

Csapatversenyben részt vevő csapatok: 151

A verseny előtti utolsó héten – csakúgy, mint az NN Ultrabalaton esetében – szükségszerűvé vált az útvonalak megváltoztatása, de az amúgy is izgalmas terepfutóversenyben ez csak némi pluszt jelentett a résztvevők számára. Ugyanúgy, mint az októberi november esős időjárása, ami a Balaton-felvidék erdős területein helyenként akár 50-60 méter hosszú pocsolyákat is jelentett, de ennek a sportágnak a szerelmesei minden ilyen eshetőségre felkészülnek, hiszen ez ugyanúgy a természet velejárója.

A rajtok reggel 7 órakor indultak, az utolsó - LEKI Nordic Walking - betétszám pedig 10 óra 5 perckor indult el, ez utóbbi volt amúgy az idei év legnagyobb újítása. A Burger King Ultrabalaton TRAIL volt a szervezőcsapat első olyan versenye, ahol a frissítőpontokon a versenyzők nem használhattak műanyag poharakat; a gyakorlat bevált, így 2020-ban már további versenyeiken is elérhetővé vált az „ÖKO-nevezés”.

 „Az első viadalt követően sok pozitív visszajelzést kaptunk, a futók javaslatait, kéréseit figyelembe véve pár dolgot megváltoztattunk annak érdekében, hogy olyan versenyt rendezhessünk, amely néhány éven belül felnő a “nagy testvér” népszerűségéhez.” – áll a szervezők versenykiírásában.

EREDMÉNYEK

Hegyestű TRAIL

FÉRFI
1. MILATA PATRIK (09:26:57)
2. CSÉCSEI ZOLTÁN (10:23:01)
3. HORVÁTH ZOLTÁN (11:48:10)

NŐI
JUDIK DIÁNA (12:52:19)
HALÁSZ KRISZTINA (15:33:35)
TÓTH JUDIT BEÁTA (16:59:35)

 

Gella TRAIL

FÉRFI
1. PETRÓCZI MÁRTON (03:04:41)
2. FAZEKAS TAMÁS (03:38:55)
3. GYEBNÁR SZABOLCS (03:41:12)

NŐI
1. KOVÁCS NÓRA (04:10:54)
2. DR. KARAGICS JUDIT (04:16:58)
3. HAFFNER KATALIN (04:24:47)

Koloska TRAIL

FÉRFI
1. DOBAI LAJOS (02:07:45)
2. WOUTER DE COSTER (02:11:20)
3. SZÉKELY BALÁZS (02:11:53)

NŐI
1. MAGYARI ZSANETT (02:19:13)
2. DOBÓ MÁRTA (02:19:37)
3. ZÉMANN ANITA VIKTÓRIA (02:22:43)

0 Tovább

Burger King Ultrabalaton Trail – Három távon indulhatnak a terepfutók

A hétvégén megrendezik a Burger King Ultrabalaton Trailt! A terepfutó-versenyen három távon állhatnak rajthoz az indulók. A legrövidebb a Koloska Trail, itt 22 kilométert teljesíthetnek a futók. A Gella Trailen 40 kilométeres a táv, a királykategóriában pedig 109 kilométert kell leküzdeni, ez a Hegyestű Trail.

Ultrabalaton

Mindhárom teljesíthető egyéniben, a leghosszabb, 109 kilométeres táv pedig csapatban is. A szervezők így a leghosszabb távon lehetőséget biztosítanak azoknak is, akik szeretik a terep adta kihívásokat, de a rövidebb távokat kedvelik.

Ez a verseny gyakorlatilag az NN Ultrabalaton „kistestvére”. „Az első viadalt követően sok pozitív visszajelzést kaptunk, a futók javaslatait, kéréseit figyelembe véve pár dolgot megváltoztatunk annak érdekében, hogy olyan versenyt rendezhessünk, amely néhány éven belül felnő a “nagy testvér” népszerűségéhez.” – áll a szervezők versenykiírásában.

A leghosszabb távon rajthoz áll Csécsei Zoltán is. Az ultrafutó-válogatott tagja szerint komoly kihívás elé néz a hétvégén. „Eddig mindössze egy terepversenyen indultam, nagyjából 5 évvel ezelőtt. Arra számítok, hogy elég rendesen kilépek a 109 kilométer alatt a komfort zónámból.” – mondta Csécsei Zoltán.

A versenyközpont Csopakon lesz a Balatoni Élményparkban, ahol szakmai expóval, tésztapartival hangolódhatnak a futók. A szombati rajtok sorát reggel hét órakor a 109 kilométeres táv mezőnye kezdi meg, kilenc órakor a 40, tízkor pedig a 22 km-es verseny indul.

0 Tovább
«
12

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum