A sportág egyik legnagyobb világversenyének megszervezésére készül a Magyar Búvár Szakszövetség. Július 30-án kezdődik és augusztus 6-ig tart a 16. uszonyos- és búvárúszó világbajnokság, amelyen 29 ország több mint 300 versenyzője vesz részt.


Dr. Nyíri Iván, a magyar szövetség elnöke szerint jó ütemben haladnak az előkészületek. "Szerdán a szervezőkkel és az önkéntesekkel főpróba volt Hódmezővásárhelyen, a cél az, hogy a világbajnokságra érkezők semmiben se szenvedjenek hiányt. Remélhetőleg válogatottunk is jól szerepel majd a sportág idei legnagyobb versenyén. Több világbajnokunk és világcsúcstartónk van, így úgy gondolom, hogy négy magyar érem megszerzése reális cél lehet" - mondta a sportvezető, aki a Búvár Világszövetség (CMAS) alelnöke is egyben.


A hódmezővásárhelyi világbajnokságon a magyar színeket huszonnégy versenyző képviseli majd.
Az idei vb-t eredetileg a Kolumbiában bonyolították volna le, de a dél-amerikaiak január 31-ig nem teljesítették a pályázatban vállaltakat. A nemzetközi szövetség ezután elvette a rendezés jogot Kolumbiától és ismét kiírta a pályázatot, amit Hódmezővásárhely nyert el.