2023. július 7-9. között Budapesten rendezik meg a régió kiemelt tojáslabdás eseményét, a TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokság második fordulóját. A versenynek a Kincsem Park területén elhelyezkedő Budapest Rugby Center ad otthont. A play-off rendszerű találkozó három napja alatt összesen 24 csapatot és 68 mérkőzést láthatnak majd a sport szerelmesei.


A hölgyek összecsapásait pénteken és szombaton, míg a férfiakét szombaton és vasárnap vehetik majd szemügyre az érdeklődők. Az első, zágrábi forduló sikerei után bizton állítható, hogy a magyar csapatok küzdelmei népes szurkolótábort vonzanak majd a hazai lelátóra.


A horvát fővárosban női, illetve férfi vonalon is fergeteges előre lépésnek lehettek szemtanúi a rajongók.

 
A Thomas Aponte által vezényelt lányok nem kevesebb, mint két helyet javítottak tavalyi eredményükön. Kiemelkedő siker, hogy csoportelsőként meneteltek a negyeddöntőig és a hatból nem kevesebb, mint négy mérkőzésen kerekedtek felül. A hetedik helyen végeztek. Látva a mezőny, de kiemelten a csoport erősségét a legjobb nyolc közé jutás már önmagában is embertelen feladat. A csapategység kiváló, történelmi pillanat kapujában állnak, hiszen először sikerülhet nekik akár belépni az előkelő legjobb négy közé is. A budapesti esemény első napján az osztrák, a tornagyőztes ukrán, valamint a bolgár csapatokkal mérhetik majd össze tudásukat a csoportmérkőzések keretein belül.

A férfiak mind a két esztendőben a negyedik helyre sorolták magukat Zágrábban, de a tavalyi három győzelem, idén már négyre emelkedett. Zsinórban négy mérkőzést zsebeltek be, a nőkhöz hasonlóan ők is veretlenül és csoportelsőként jutottak a negyeddöntőkig. Gareth Lloyd vezetőedző alakulata kedvező pozícióból vág neki a soron következő küzdelmeknek a magyar fővárosban. A legjobb nyolc közé kerülés a reális, mégis monumentális eredmény lenne, ha a csapat hazai közönség előtt tudná megőrizni negyedik, zágrábi pozícióját. A csoportban a dán, svéd és izraeli együttesekkel vívnak majd harcot.