Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya érett birkózást vár versenyzőitől az októberi budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen várhatóan mind a tíz kategóriában lesz hazai induló a mezőnyben – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

    A keretben jelenleg hat versenyző, Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Németh Zsanett (76 kg) és a szülés után visszatért Sastin Marianna (62 kg) vb-helye tűnik biztosnak. A további négy súlycsoportban fiatal birkózó szerepel majd a Papp László Arénában, a szakvezető azonban addig nem hozza nyilvánosságra jelöltjei nevét, amíg a magyar szövetség elnöksége el nem fogadja javaslatát.

    A válogatott tagjai több nemzetközi edzőtáborban és versenyen vettek, vesznek részt a felkészülés során. Az eddigi közös munka során pedig Ritter Árpád pozitív tapasztalatokat szerzett versenyzőiről.

    "Jól motiválhatók, nem kell attól tartani, hogy kényesebbek lennének, mint a fiúk. Céltudatos és sikerre éhes női válogatott készül októberre" - szögezte le az MTI-nek a szakvezető.

    A kétszeres Európa-bajnok, egykori kiváló versenyző a hazai vb-n nem titkoltan érmet vár csapatától.

    "Összességében mindenkitől azt várom, hogy érett birkózást mutasson be, persze annyira nem leszek csalódott, ha kevésbé tetszetős küzdelmekkel több érmet is nyerünk majd a világbajnokságon" - jegyezte meg Ritter Árpád.

    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

https://budapestwrestling2018.com/