Barka Emese sárkányhajóba ült. A világbajnoki- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó a hétvégén ugyanis részt vett a Vizesgálán. A Duna Arénában megrendezett vízisport-fesztiválon Barka többek között a cselgáncsozó Ungvári Miklós és a vízilabdázó Drávucz Rita társaságában lapátolt.

 

„Nagyon kíváncsi voltam a sárkányhajóra, ugyanis mindeddig nem volt szerencsém kipróbálni ezt a sportot, de nagyon élveztem. Ráadásul illusztris társaságban lapátolhattam, és fantasztikus hangulatot varázsolt a közönség a Duna Arénába” – mondta Barka Emese, aki már tud örülni a budapesti vb-n szerzett bronzérmének.

„Most, hogy eltelt pár hét, másképp látom a vb-szereplést. Ahogy véget ért a versenyem, csalódott voltam, de most már tudom, hogy egyike vagyok azoknak a sportolóknak, akik minden idők legjobb birkózó-világbajnokságán dobogóra állhattak, és nagyon büszke vagyok” – összegzett Barka Emese.

A Budapesten harmadik helyen záró Barka Emesének ez volt a harmadik vb-bronza. Ezenkívül az Európa-bajnokságokon összesen négyszer állhatott fel a dobogó harmadik fokára, 2015-ben Bakuban pedig Európa-játékokat nyert.

Fotó: Szabó Kriszta