Mozgalmas hetet zárt Balzsay Károly. A WBA nagyközépsúlyú világbajnoka amellett, hogy megkezdte munkáját a Vasas ökölvívó szakosztályának igazgatójaként, debütált televíziós műsorvezetőként, előadást tartott Pécsett, és népszerűsítette a VitaKid Egészségprogramot.

Fotó: Echo TV

Balzsay Károly a Vasasnál azért dolgozik, hogy a klub minél több tehetséges ökölvívót neveljen fel, és továbbra is a sportág egyik meghatározó hazai bázisa legyen a piros-kékek főhadiszállása. „Igyekszem minden olyan lehetőséget megragadni, ami a klubot előre viszi. Terveim szerint komoly rangja lesz annak, ha valaki a Vasasnál bokszolhat. Minden erőmmel azon leszek, hogy a profik között szerzett tapasztalataimat Angyalföldön is kamatoztassam” – mondta Balzsay, aki kedden a Máriaremetei úti általános iskolában a VitaKid mozgalmat népszerűsítette. Ez a program az elhízás veszélyeire hívja fel a figyelmet, illetve hiteles, sikeres sportolók segítségével népszerűsíti az egészséges táplálkozást, és a rendszeres sportolást.

A világbajnok pénteken egy számára teljesen új területen is kipróbálta magát: az Echo TV-n a Mozgás című műsor vezetőjeként láthatták a nézők. A műsor előtt, csütörtökön azonban a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Sport Intézetében tartott előadást, dr. Elbert Gábor, óraadó tanár meghívására.