Zapletán Zsombor kettőzött erővel készül a World Tour Classic varasdi állomására. A magyar világbajnok öt év olaszországi légióskodás után hazatért Szegedre, és mostantól a Tisza-partiakat erősíti.

Zapletán akcióban

„Az elmúlt öt évben négy olasz bajnoki címet nyertünk a Neumarkttal, szép időszakon vagyok túl, mostantól Szeged játékosaként igyekszem öregbíteni a magyar tekesport hírnevét” – kezdte a világbajnok. „Sokáig úgy volt, hogy miután az idény befejeződött már csak a nyaralásra figyelhetek, de aztán kiderült, hogy a magyar szövetség engem is nevezett az új pénzdíjas versenyre, azaz a World Tour Classicra. Kíváncsian várom a viadal debütálását. A World Tour mindenkinek új lesz. Tudomásom szerint gyakorlatilag a teljes világelit ott lesz, ezért jó lenne valami kiemelkedőt alkotni. A lényeg, hogy a varasdi állomás végén elmondhassam: megérte ezen a versenyen indulni. – tette hozzá.

A World Tour Classicon a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat. A sorozat fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése, a sportolók részére színvonalas pénzdíjas események szervezése, valamint a média bevonása a nemzetközi teke vérkeringésbe is.

A World Touron induló magyar csapatot Kiss Norbert, Kakuk Levente, Nemes Attila, Boanta Claudiu, Zapletán Zsombor és Kiss Tamás alkotja.

A sportág nemzetközi szövetségének döntése értelmében a horvátországi Varasd (június 30), Zalaegerszeg (szeptember 1), és az ausztriai Ritzing (december 1) lesz World Tour-állomás.