Továbbra is lendületben van a magyar hegyi Európa-bajnok! Nagy Norbert a hétvégén Csehországban ült autóba, és végül éremszerzőként zárt.

Nagy Norbert dobogóra állt Csehországban. A hegyi Európa-bajnokság sternberki állomásán az 5-ös kategória címvédője harmadik lett, ezzel összetettben megőrizte vezető helyét.

 

A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő pilóta az első felfutást megnyerte, a második előtt meg leszakadt az ég, és egy baleset is történt a pályán. Miután a magyar klasszis felért a vizes aszfalton, leállították a versenyt, és a baleset nyomait eltüntették a pályamunkások. Eközben felszáradt az út, és a végső győztes olasz Lukas Biciatto, valamint az osztrák Chris-Andre Mayer jóval kedvezőbb pályán ért fel.

„Összességében elégedett vagyok, sikerült ezúttal is dobogóra állni. Kisebb fejlesztések voltak az autón, és további apróságokat is tervezünk. Két hét múlva jön a német futam, reméljük, hogy a lendület kitart a folytatásban is” – nyilatkozta a  BMW E46 pilótája.

A hegyi Európa-bajnokság következő futamát két hét múlva rendezik meg a németországi Eisenach mellett.