Székely Lilla már Caliban edzett. Az Európa-bajnok uszonyosúszó a könnyebb akklimatizáció miatt edzőjével, Juhos Gergellyel korábban kiutazott a Világjátékok helyszínére.

A nem olimpiai sportágak világversenye július 25-én kezdődik, addig a magyar bajnok a helyszínen hangolódik a játékokra. „Kicsit hosszú volt a 11 órás repülőút, de összességében minden flottul ment, a csomagok is rendben megérkeztek. Az emberek nagyon kedvesek és segítőkészek. Rögtön segítettek az étkezés és az edzések szervezésében is”- mondta Székely Lilla, aki július 26-án kezdi meg a versenyeket az 50 méteres búvárúszással. A főszáma azonban a 100 méteres felszíni úszás, amelyet 27-én rendeznek meg Caliban. Kolumbia harmadik legnagyobb városában az uszonyos és búvárúszás nagyon népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy 13 búvárklubot működtetnek. 

Székely Lilla és Juhos Gergely után július 22-én, hétfőn utazik a következő magyar különítmény Caliba. Akkor a csapatvezetés, az orvosi stáb és a média munkatársai indulnak, majd 23-án útra kel az első nagyobb sportolókból álló csapat. Jövő kedden a szumósok, a búvárúszók, a táncosok és a RG-sek utaznak, kiegészülve dr. Kamuti Jenővel, a MOB elnökségi tagjával.