Tóth Ferenc már a következő világbajnokságra koncentrál. A világklasszis vitorlázó műrepülő-pilóta nemrég nyerte meg a hatodik egyéni világbajnoki címét, de már a 2020-as vb-re készül.


„Már rajzolgatom azokat a programokat, amelyeket a jövő évi világbajnokságon szeretnék bemutatni. Mindig van valamilyen plusz cél, amit kitűzök magam elé. Most az, hogy megszerezzem a 11. világversenyen elért  első helyet. Van hat világbajnoki aranyam, háromszor nyertem Európa-bajnokságot, egyszer pedig Világjátékokat. Ezzel az eredménysorral utolértem a lengyel Jurek Makulát, most az a cél, hogy jövőre meg is előzzem” – fogalmazta meg céljait Tóth Ferenc.
A „civilben” utasszállító repülőgépet irányító pilóta a közelmúltban a romániai Déván szerezte meg a hatodik világbajnoki aranyérmét. A 2020-as vb-nek Lengyelország ad ott, miután Leszno városa kapta meg a rendezési jogot.
Tóth Ferenc egyébként szeret Lengyelországban versenyezni, hiszen tagja volt minden idők legjobb Világjátékok-szereplését produkáló magyar csapatnak. 2017-ben Wrocławban lett Világjátékok-győztes és rögtön a játékok után Toruńban szerzett vb-aranyat.