A Ferencváros U18-as női utánpótláscsapata a második meccsét 7-0-ra nyerte meg, így a Barcelonával küzdhet meg a torna döntőjében!

A délelőtti kört követően délután is pályára lépett női csapatunk saját rendezésű nemzetközi tornánkon, Telkiben.

Húsz perc alatt lerendezte a továbbjutás kérdését Dörnyei Balázs csapata a női futball nagyhatalomnak számító Norvégiából érkezett Amasone ellen. Mesterházi egy szöglet utáni fejessel szerezte meg a vezetést csapatunknak. A következő támadásból az első meccsen is eredményes Kaján növelte az előnyt, majd három perccel később Horváth Zsófia is eredményes volt. A 20. percben Krascsevics jobb alsó sarokban kikötő lövése után már néggyel ment a Ferencváros.

A második félidőben további három gólt szereztek lányaink, kiütésessé téve sikerünket. Előbb Zeller Dóra szerzett gólt, majd Mosdóczi Evelin lőtt a norvég kapuba, a végeredményt Szabó Viktória állította be az utolsó percben. A találkozót követő büntetőrúgásokat is a Ferencváros nyerte, amely győzelmével bejutott a vasárnapi döntőbe.


FTC: Varga Luca – Nagypál Fatima, Urbán Fanni, Mesterházi Csilla, Szabó Viktória, Horváth Zsófia, Vancsik Viktória, Horváth Boglárka, Krascsenics Petra, Ferencz Kata, Kaján Zsanett
cserepad: Samu Anna, Mosdóczi Evelin, Vőfély Noémi, Diószegi Fanni, Zeller Dóra, Bokor Adrienn, Fenyvesi Evelin, Szabó Dorottya

Amasone: Live Kaasin – Ada Birkeland, Aurora Jacobsen, Mallin Westengend, Nicoline Stensby, Kamilla Sundkvist, Pernille Eggen, Kristina Sörbo, Andrea Svenningsen, Christina Vage, Varin Eggen
cserepad: Emma Velthoven, Catherine Davies, Lina D. Johansson, Matilde Nielsen, Kristine Kristensen

Gólszerzők: Mesterházi (1-0, 7. p.), Kaján (2-0, 13. p.), Horváth Zs. (3-0, 16. p.), Krascsevics (4-0, 20. p.), Zeller (5-0, 46. p.), Mosdóczi (6-0, 58. p.), Szabó Viktória (7-0, 8. p.)

A B csoportban a Fradihoz hasonlóan kiemelkedett a gyors, rövidpasszos játékot játszó FC Barcelona, amely a cseh Slavia Prahát és a szlovák Duslo Salát is magabiztosan győzte le, és ezzel szintén döntős.

Vasárnap egy-egy csoportmeccs, majd a helyosztók következnek az MLSZ Edzőközpontjában zajló viadalon.

FTC NŐI U-18 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA
TELKI, MLSZ EDZŐKÖZPONT

A CSOPORT
Ferencváros – ZNK Agram (horvát) 5-1 (2-0)
Ferencváros – Amasone Asker SK (norvég) 7-0 (4-0)

vasárnap:
ZNK Agram – Amasone Asker SK 09:30

B CSOPORT
FC Barcelona (spanyol) – SK Slavia Praha (cseh) 3-1 (1-1)
FC Barcelona – FK Duslo Sala (szlovák) 8-0 (3-0)

vasárnap:
FK Duslo Sala – SK Slavia Praha 09:30

vasárnapi helyosztók:
V-VI. helyért: 14:00
III-IV. helyért: 15:30
I-II. helyért: 17:00

Dörnyei Balázs (FTC, vezetőedző): - Úgy gondolom, hogy a mai nap eseményeivel elégedettek lehetünk, nagyon fontos, hogy azt látom, hogy a vendégeink is elégedettek mind a helyszínnel, mind a kiszolgálással és a tornának a színvonalával. A kötelező eredményeket hoztuk, nagyon sok szép dolgot láthattunk a pályán, olyanokat ami miatt érdemes kilátogatni a mérkőzésekre.

A döntőben az ellenfelünk a Barcelona lesz. Elképesztően jó futballcsapat, úgy gondolom, hogy ugyanazt a játékelemek köszönnek vissza, mint a férfi felnőtt csapatuknál, ugyanaz a stílus, ugyanaz a filozófia. Az elmúlt időszakban több példát is láttunk arra, hogy hogyan kell az ilyen csapatot elkapni, mindent megteszünk ennek érdekében. Egy rendkívül szemtelen csapatunk van, a legjobb ellenfelekkel szemben is felvállaljuk azt a játékot, amit tudunk, úgy gondolom, hogy egy óriási futballcsemege lesz vasárnap délután öt órától a Ferencváros – Barcelona döntő.


Partnerünk: movesport.eu