Elindult a nevezés az idei Nestea Grand Prix-sorozatra. A szervezők ezen a nyáron összesen négy selejtezőtornát bonyolítanak le. A jelentkezőknek választaniuk kell Fonyód, illetve Balatonlelle között.


Először július 9-10-én várják a csapatokat, mindjárt az előbb említett dél-balatoni "turnéra". Fonyód immár évek óta otthont ad a kvalifikációs viadaloknak, a Sándortelepi Szabadstrand méltán népszerű nemcsak a nyaralók, hanem a strandfocisták között is, kulturált kiszolgáló helyiségekkel. Jó választás azonban a balatonlellei Napfény Strand is, amely az elmúlt esztendőkben a Szuperdöntők helyszíne volt.

A fehér homokos, tengerparti feelinget keltő terület igazi paradicsom a családok számára, vagyis a kísérők is garantáltan jól érzik magukat. Július 23-24-én a százhalombattai strandra költözik a sportág utazó cirkusza. Utoljára két éve jártak itt a homokfoci szerelmesei, akkor hűvös, viharos időben kellett játszaniuk, most remélhetőleg nagyobb szerencséjük lesz az időjárással. A helyszín előnye hangulatos mivolta mellett a főváros közelsége. Július 30-31-én a siófoki Coke Beach-en, a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga küzdelmeinek is otthont adó, hatalmas népszerűségnek örvendő megastrandon zárul a selejtező.

A Balaton nem hivatalos fővárosának legpörgősebb helyét aligha kell bemutatni a nagyközönségnek, nem véletlenül nevezik egyes beszámolók "kis Floridának". Az augusztus 5-7-ig megrendezendő nagydöntőbe a nyolc legtöbb pontot gyűjtött együttes jut be. Fontos adalék, hogy a helyszínenként 28 ezer forint +ÁFA-s nevezési díj ellenében a sportélmény mellett két hivatalos strandfocilabdával is gazdagodnak a csapatok! További részletek a www.strandfoci.hu oldalon.