Sorsnak tapsoltak Mecsekalján. A PMFC-MATIAS labdarúgócsapat otthonában, az Újpest elleni bajnoki összecsapásán, pályára szólították a pekingi és a londoni paralimpia magyar úszóbajnokát, Sors Tamást, akit nagy szertettel fogadott szülővárosának közönsége.

„Fantasztikus érzés volt kifutni a gyepre, és elvégezni a kezdőrúgást. A szurkolók nagyon jó fejek voltak, nagy tapsot kaptam, valamint átvehettem a kezdőkörben a csapat mezét, amely a nevemet és a londoni logót tartalmazza”- mondta a kétszeres paralimpiai bajnok. 
„Pécsnek több olyan szülötte van, akit ország-, és világszerte ismernek. Ilyen Sors Tamás is, aki Londonban egy aranyat, egy ezüstöt, és egy bronzérmet szerzett. Az a minimum, hogy egy ilyen teljesítményt itt, a város első osztályú focicsapat stadionjában is megünneplünk – összegzett Dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS ügyvezetője.
Sors jelenleg csak a mozgásigényét elégíti ki a medencében, az edzéseket később kezdi el. Igaz, nincs annyi ideje a világbajnokságig, amennyivel korábban számolt. „A kanadai világbajnokságot előre hozták, így már jövő augusztusban megrendezik azt. Nem nagyon örülök ennek, mert a felkészülést – a korábbi tervekkel ellentétben – más ütemben kell elvégeznem – nyilatkozta Sors Tamás.

Fotó: Vereby-Csethe Bence, pmfc.hu