Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Socca – Újabb magyar győzelem a Copa Américán!​​​​​​​

Már biztos továbbjutó a magyar válogatott a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a nemzeti csapat a mexikói Cancúnban zajló világversenyen az A-csoportban Guatemala után Uruguay ellen is nyert, ez azt jelenti, hogy továbbjut a kvartettből.

Roni Ribeiro da Silva együttese első csoportmeccsén 3-1-re verte Guatemalát, a második összecsapáson pedig 1-0-ra nyert Uruguay legjobbjai ellen. A mindent eldöntő találatot ezen a meccsen Vörös-Torma Martin szerezte.

A magyar válogatott az utolsó csoportmeccsét a házigazdák ellen játssza – magyar idő szerint – szombatra virradó éjjel.

„Nem volt könnyű mérkőzés. Egy kifejezetten küzdelmes összecsapáson vagyunk túl, de nyertünk, és úgy gondolom, hogy ez a siker még sokat fog érni a későbbiekben. Egy nehéz mérkőzés vár ránk a házigazdák ellen, a mexikóiak minden bizonnyal teltház előtt futnak ki ellenünk a pályára, felemelő érzés lesz ellenük  küzdeni” – nyilatkozott Hollauer Balázs, a válogatott játékosa.

Eredmény

SOCCA COPA AMÉRICA

A-csoport. 2. forduló

Magyarország–Uruguay 1–0 (1–0)

Gólszerző: Vörös-Torma

0 Tovább

ILCA6 Európa-bajnokság – Az első helyről várja az éremfutamot Érdi Mária!​​​​​​​

Érdi Mária hat futamot teljesítve vezet az athéni Európa-bajnokságon. A ILCA6 hajóosztályban a tavalyi év eredményei alapján az Év Női Sportolójának választott vitorlás versenyző a litván Viktorija Andrulytét és a francia Louise Cerverát előzi meg.

Az MVM SE világbajnoka elmondta, nehéz versenynek számít az athéni Eb. „Alig fújt a szél itt Görögországban. Az idegek csatája. Az utolsó csütörtöki futamot csaknem naplementében fejeztük be. Mindent fel kell tenni egy lapra az éremfutamon, bízom benne, hogy minden úgy sikerül, ahogy elterveztük az edzőmmel.” – mondta Érdi Mária, aki a Szerencsejáték Zrt. támogatásával készült fel a kontinensbajnokságra.

Az eddigi futamok során Érdi háromszor végzett dobogós helyen. Kezdett egy 3., majd egy 5. helyezéssel. Ezt egy újabb 3. hely követte, a folytatásban hatodikként, és tizenegyedikként ért be. Zárásként az ezüstérmes pozíció következett, ezzel vezet az Európa-bajnokságon. 

0 Tovább

Socca – A Guatemala elleni sikerrel kezdték a Copa Américát a magyarok

Győzelemmel kezdett a magyar kispályás labdarúgó-válogatott a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a mexikói Cancúnban zajló világversenyen a nemzeti csapat az A-csoportban Guatemala ellen lépett pályára az első meccsén, és 3-1-re nyert.

A magyarok góljait Huszty Dániel, Hollauer Balázs és Tolnay Rokkó szerezte. A socca Copa Américán induló csapatok közül négy ország az utolsó pillanatban nem kapott beutazási engedélyt Mexikóba, ezért a szervezők újrasorsolták a csoportokat. Ezek szerint a brazilokkal nem játszhat a magyar csapat, de egy bizonyosan teltházas mérkőzésen a szervező Mexikóval igen.

Roni Ribeiro Da Silva szövetségi kapitány együttesének következő ellenfele Uruguay lesz, magyar idő szerint csütörtök este 9 órától, míg a harmadik csoportmeccset szombaton játssza a válogatott. A mexikóiak elleni összecsapás éjjel 2-kor veszi kezdetét.

A socca nemzeti csapat egyébként megfogyatkozva indult ki a Copa Américára, ugyanis Czerman Márk lebetegedett a kiutazás előtt, így ő nem tudott az együttessel tartani. 

0 Tovább

NVESZ Díjátadó Gála – 37 szövetség legjobbjai vehetnek át elismerést​​​​​​​

Ünnepre készül a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület egy hét múlva, február 28-án tartja hagyományos díjátadó gáláját. A Budapest Marriott Hotelben megrendezendő eseményen 37 szövetség 64 kiválósága vehet át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért.

 

Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A díjazottak között 3 csapat van, és idén is lesznek paraversenyzők, akik szintén átvehetik a legjobbaknak járó elismerést.

Az NVESZ Díjátadó Gálán ott lesznek az állami sportirányítás, valamint a különböző sportszervezetek vezetői is.

A gálán adják át a sportvezetők munkáját elismerő dr. Leyrer Richárd díjat is, valamint egy rendhagyó könyvbemutatóra is sor kerül. Elkészült ugyanis az újabb NVESZ-kiadvány.A könyv a 2023-as Küzdősportok Világjátékán elért magyar sikereket, valamint a szövetség égisze alá tartozó sportágakat mutatja be. A tavalyi multisport eseményt Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezték meg, ahol a magyar csapat 6 arany, 2 ezüst és 4 bronzérmet szerzett. 

0 Tovább

Szumó - Három magyar bronz az észtországi Európa-kupán​​​​​​​

Folytatták remek szereplésüket a hazai szumósok. A sikeres január után, ebben a hónapban újabb nemzetközi dobogós helyekkel büszkélkedhetnek a válogatott tagjai. Ezúttal a West Viru Openen léptek küzdőtérre a  magyarok.

Három szumós érem Észtországban! A Vinniben megrendezett Európa-kupán két magyar szumós indult. Szilágyi Erik (100 kg) és Kotricz Dávid (115 kg). Szilágyi súlycsoportjában és openben is dobogóra állhatott, miután mindkét mezőnyben harmadik lett.

Kotricz Dávid a súlycsoportjában szerzett bronzérmet. Ebben a sportágban az egyes kategóriákban megrendezett küzdelmek mellett nyílt versenyt is rendeznek, ahol súlycsoporttól függetlenül sorsolják össze a mezőny tagjait.

A szumósok az évet egy sikeres hazai nemzetközi eseménnyel nyitották Érden, ott több magyar győzelem is született.

0 Tovább

Schmitt Pál és Fürjes Balázs is oktatja a kick-boxosokat

Két magas rangú hazai sportdiplomata is elfogadta a felkérést, és részt vesz a kick-box sportág világszövetsége, a WAKO GameChangers programjának hétvégi budapesti eseményén. A kezdeményezés a WAKO utódlási stratégiájának egyik fő része, amely során 12 kiválasztott fiatalt egy éven át sportvezetői képzésben részesítenek. A folyamat része a szombati workshop, amelyen mások mellett Schmitt Pál, tiszteletbeli NOB-tag és Fürjes Balázs, NOB-tag is előadást tart a fiatal kick-boxosoknak.

A GameChangers-t a világszövetség 2021-ben hívta életre. A 2023-ban megkezdődött második évadában is 12, sportvezetői ambíciókkal rendelkező – szakmai, földrajzi és a nemek egyensúlya szerinti szempontok alapján kiválasztott – sportoló érintett, akik az online modulok elvégzése mellett két személyes jelenléttel zajló workshopon is részt vesznek. Ebből az első most hétvégén, Budapesten lesz, a programot záró workshopot pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Lausanne-i székhelyén rendezik majd.

Nem véletlen a budapesti helyszín, hiszen a GameChangers egyik életre hívója és fő felelőse a korábbi tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt, a WAKO Sportolói Bizottságának magyar elnöke, aki ebben a tisztségében tagja a világszervezet elnökségének is.

"A világszövetség a programmal a fiatalokra szeretne nagyobb figyelmet fordítani.  A WAKO ezzel is azt akarja jelezni, hogy számára nem csupán az a fontos, hogy a versenyzők sportkarrierje sikeres legyen, hanem egyéb távlatokat is kíván mutatni. A cél, hogy ha valaki a jelenleg aktív kick-boxosok közül érdeklődik a sportvezetői pályafutás iránt, azt támogassuk meg egy ilyen programmal. És persze a WAKO-nak sem mindegy, hogy a későbbiek során olyan emberek kerülhetnek ezáltal pozíciókba, akik jól ismerik a sportágat és annak működését" – magyarázta Mórádi Zsolt.

Jó példa a GameChangers első évfolyamát elvégzett Rohonczi Jenő, aki azóta a Magyar Kick-box Szakszövetség főtitkára lett. Ugyanakkor az idei 12 hallgató között is van magyar. A korábbi többszörös világbajnok Busa Andrea legutóbb tavaly ősszel aranyérmet nyert a Harcművészeti Világjátékokon, a nagyszerű sikereket hozó sportpályafutás mellett pedig a Magyar Paralimpiai Bizottságnál dolgozik.


A szombati budapesti workshopon Schmitt Pál és Fürjes Balázs mellett előadást tart többek között Baji Balázs, a MOB Sportolói Bizottságának elnöke, Roy Baker, a WAKO elnöke, Espen Lund alelnök és maga Mórádi Zsolt is.

0 Tovább

Teke BL – A Tisza-partiak nem jutottak be a BL négyes döntőjébe​​​​​​​

Nem jutott be a legjobb négy közé a Szegedi TE férfi csapata a teke Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak a horvát KK Zapresic otthonában léptek pályára a negyeddöntő visszavágóján, és 6-2-re kikaptak, így kettős győzelemmel a hazaiak mentek tovább.

A válogatott Nemes Irén csapatával bejutott a Final Four-ba, miután együttesével. a KK Mlakával 6-2- legyőzte a Méhész Anitát és Sáfrány Anitát is a soraiban tudó CS Electromures Romgazt a visszavágón. Mindhárom magyar válogatott játékos megszerezte saját csapatpontját a mérkőzésen, azonban a továbbjutásnak és győzelemnek Nemes Irén örülhetett.

Kiss Tamás 718 fás eredményt ért el az olasz KK Neumarktban, amellyel a csapatpontot elhozta, és a mérkőzés legjobbja lett. Együttese azonban nem bírt a házigazda SKV Rot Weiss Zerbsttel, így a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak.

0 Tovább

ILCA6 Európa-bajnokság – A 3. helyről várja Érdi Mária a szerdai folytatást​​​​​​​

Athénban egyelőre nem nagyon fúj a szél, ami alaposan megnehezíti az Európa-bajnoki mezőny résztvevőinek dolgát. Eddig összesen három futamon van túl az ILCA6 hajóosztályban induló 110 versenyző.

A tavalyi év eredményei alapján az Év Női Sportolójának választott Érdi Mária a harmadik helyen áll Görögországban. Az MVM SE világbajnoka elmondta, ilyenkor hosszú órákat vízen vannak. „Mindössze két futamot sikerült teljesíteni kedden. Reggel 9-kor mentünk egyet, majd a következő futam délután kettőkor volt, sok időt töltöttünk a vízen” – számolt be a keddi versenynapról Érdi Mária, aki a Szerencsejáték Zrt. támogatásával készült fel a kontinensbajnokságra.

Három futam után vezet a litván  Viktorija Andrulyte, megelőzve a horvát Elena Vorobevát, és Érdi Máriát. 

0 Tovább

Teqball – Blázsovics három dobogós helye a párizsi Grand Prix-n

Blázsovics Ádám egy aranyat és két ezüstöt szerzett Párizsban. A négyszeres magyar világbajnok teqballos párosban győzött Györgydeák Aporral. A duónak ez volt az első éles versenye. A sportág két meghatározó egyéniségéről van szó. Blázsovics a hazai teqball népszerűsítéséért tett sokat eredményeivel és munkásságával, Györgydeák pedig az Erdélyben (is) nagy népszerűségnek örvendő Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team emblematikus játékosa.

A francia fővárosban megrendezett Grand Prix-n Blázsovics egyéniben pont páros társával döntőzött, azt a finálét végül Györgydeák Apor nyerte 2-0-ra, míg vegyespárosban a négyszeres vb-aranyérmes portugál Stephanie Britóval szintén az ezüstig jutott.

„Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy hogy megy a játék párosban. Ez egy új helyzet, amihez igyekszünk alkalmazkodni, Apor is többször jön majd Budapestre a jövőben, és én is sokat készülök majd Székelyudvarhelyen. Egyéniben sikerült visszavágnom Hugo Rabeux-nak, akitől a világbajnokságon kikaptam, most ugyancsak a negyeddöntőben találkoztunk, és én jutottam tovább” – mondta Blázsovics Ádám.

0 Tovább

Szkander – Cél az olimpia!​​​​​​​

A Magyar Szkander Szakszövetség folytatja ötkarikás törekvéseit, miközben évről-évre megrendezi a klasszikus, rangos eseményeit – hangzott el a szervezet éves rendes közgyűlésén.

A fővárosban a Hiltonban megtartott közgyűlésen kiderült, a hazai rendezésű világkupa, a Judgement Day továbbra is a világ egyik legjelentősebb VK-ja.

„Ezt a színvonalat szeretnénk továbbra is hozni. Minden évben mindenki odateszi magát rendesen, és ez a végeredményben meg is látszik. A magyar rendezésű Judgement Day márkanév lett világszerte” – mondta Csabai Atilla, aki amellett, hogy a hazai szövetség elnöke, a világszövetség, és a kontinentális szervezet alelnökeként is dolgozik a sportágért.

„A közgyűlésen megerősítést kapott az a törekvés, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a sportágunk minél hamarabb ott lehessen az olimpián. Sokat dolgozunk ezért” – tette hozzá a sportvezető. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum